А здогадатися відразу ніхто не може, з чого ж я його готую. Ось правда шедеврально, інформує Ukr.Media.
Скажу відразу, що крім двох основних інгредієнтів у салаті, звичайно ж, є ще заправка і дещо для більш вираженого кольору та смаку. Але це вже такі добавки, що якимись важливими складовими їх назвати не можна. Вони у всіх салатах практично присутні і ніхто їх навіть у складі не помічає.
Інгредієнти:
- Варені яйця — 2-3 шт.
- Авокадо — 1 шт. (130-150 г)
- Ріпчаста цибуля — 20 г
- Петрушка, кріп — за смаком
- Майонез — 2 ст.л.
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
Почну з головного інгредієнта, який є завжди і у всіх. Не можу уявити, що у когось вдома немає яєць. Напевно такого не буває. Але, не важливо, це так, мої припущення. Просто у нас в холодильнику завжди є упаковка про всяк випадок. Адже яйця — це така річ, що можна в будь-який момент зварганити перекус або навіть щось ґрунтовне приготувати.
Так от, яйця варю круто, чищу і крупно ріжу. Я ріжу спочатку навпіл, потім на дольки, а дольки знову навпіл. Тільки не подумайте, ніби я вважаю, що хтось не розбереться як різати. Просто я розповідаю і показую, як це зробити краще, щоб салат був текстурним.
Далі у мене йде другий з основних інгредієнтів — це авокадо.
Як чистити авокадо зараз не буду довго розписувати. Тільки так, саму малість. Я надрізаю авокадо по всій окружності вздовж, до кісточки. Беру в обидві руки за половинки і прокручую їх одна відносно одної в різні боки, як банку відкриваю.
На половинки розділила. Потім ріжучою стороною ножа б'ю по кісточці, щоб встромився в неї і знову прокручую. Кісточка виймається, тобто залишається на ножі. Потім беру ложку і підважую вздовж шкірки м'якоть. Це все. Найпростіший і надійний спосіб почистити.
Авокадо ріжу великими шматочками, приблизно такими ж як яйця. І відразу ж збризкую соком лимона. Це для того, щоб воно не окислювалося і не темніло. Інакше вигляд вийде не дуже. Такий буде сіренький і непоказний.
Але це, якщо їсти його пізніше. Якщо швидко, то не встигне потемніти. Але, сік лимона все ж дає приємну кислинку. Вона в салаті дуже навіть гарна.
З основою розібралися. Далі переходжу до тих самих незначних добавок, про які я говорила на початку. Одна добавка — це цибуля. Ріпчаста цибуля, бажано червона солодка і її зовсім небагато. Буквально половинка однієї маленької цибулинки.
Ріжу цибулю тонкими півкільцями. Якщо червоної цибулі не знайшлося, то беру звичайну. З нею теж нормально. Головне з цибулею не переборщити. Вона тільки крапельку має відтіняти смак, давати, так би мовити, саму малість гостринки. Салат повинен бути ніжним.
І ще одна добавка — це зелень. Згодні, що зелень є майже в будь-якому салаті? Тому я її за інгредієнт не вважаю, так само як і цибулю, якої настільки мало, що можна навіть не помітити.
Із зелені я беру зазвичай петрушку і кріп. Іноді, якщо є кінза, її теж. Тут справа смаку і вподобань. Ніяких особливих побажань у мене з цього приводу немає. І зелені теж в салаті повинно бути небагато, як і цибулі.
По суті все вже зроблено, крім заправки. Для заправки відмінно підходить майонез. Але можна, якщо хочеться чогось більш правильного, взяти замість нього сметану і додати в неї трохи гірчички.
Ну, і сіль з перцем — це як побажаєте. Я вважаю як не зменшуй ці продукти, але є та сама мізерна кількість, без якої будь-яка страва буде просто-напросто несмачною.
Ну ось і все. Смачного!
І головне, що всі завжди дивуються, коли їдять. Не знаю вже чому, але реально відразу не можуть зрозуміти, що в ньому такого, з чого я його приготувала. Звичайно яйця визначити виходить, але авокадо далеко не всі в ньому впізнають.
Джерело: ukr.media