Назвали овоч, який може вберегти від раку – Здоровʼя 24

Ізраїльські вчені довели, що речовини в броколі впливають на активність специфічного гена, який пов’язаний з раком.

Експерти з Медичного центру Бет-Ізрайел провели дослідження над мишами, пише MedicalXpress.

Читайте також: Якою буде їжа майбутнього: дослідження

Під час експерименту вони з’ясували, що у мишей, які схильні до розвитку пухлин, виявили позитивний вплив молекули індол-3-карбінол (Indole-3-Carbinol, I3C).

Вона здатна зупиняти утворення злоякісних пухлин.

Дослідники вводили I3C, що міститься в броколі і інших капустяних, в організм гризунів. Речовина придушувала роботу гену WWP1.

 

Ген WWP1 – що це?

Ця ділянка ДНК кодує ген, що знижує активність іншого гену PTEN, який відповідає за чутливість до розвитку раку. Низький рівень PTEN зазвичай спостерігається в пухлинних клітинах.

via GIPHY

З’єднання, що міститься в броколі, допомагає відновити нормальну роботу гена PTEN.

Щоб броколі справді дало позитивний ефект, людині необхідно з’їсти 2,5 кілограм броколі у сирому вигляді.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров’я.

Сильні грози і вітер накриють Україну: в яких областях чекати негоду

сьогодні

39792

Теги:
Здоров’я
Новини Здоров’я
Здорове харчування
Онкозахворювання

Джерело: 24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *