Навіть соусу не залишається – вмочують хлібом — найсмачніший оселедець по-фінськи в гірчичному соусі

Найсмачніший оселедець «по-фінськи» в гірчичному соусі — просто пальчики оближеш! Маринад-соус настільки смачний, що його навіть не залишиться на тарілці — буде з'їдений разом із хлібом та рибкою. Готується напрочуд просто! Це точно потрібно спробувати, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг оселедець;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 5 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ст. л. гірчиці + 1 ч. л. французької гірчиці (у зернах);
  • трохи кропу.

Приготування:

1. Підготуйте оселедець: почистіть від шкіри та видаліть кістки. Наріжте на порційні шматочки.

2. У підготовлений оселедець додайте олію, перемішайте. Залишіть на пів години, щоб олія просочилася смаком оселедця.

3. Тим часом в окрему миску вбийте яйце. Додайте цукор, звичайну і французьку гірчицю, лимонний сік і дрібно нарізаний кріп. Збийте в однорідну масу віночком.

4. Тепер до цього соусу додайте масло з-під оселедця. Перемішайте ще раз. У банку помістіть шматочки оселедця, залийте соусом-маринадом.

5. Закрийте кришку та відправте на 2 години (мінімум), а краще на ніч. Рибка промаринується і стане неймовірно смачною!

Готуйте відразу подвійну, а краще потрійну порцію! Такий оселедець точно «зметуть» зі столу — ні шматочка не залишиться.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *