Морська капуста і її цілющі властивості

"<yoastmark

Морська капуста (ламінарія) – дивовижне рослина

Ламінарія (бурі водорості) або морська капуста вживається у їжу з давніх часів. Люди, що живуть у прибережних морських районах, знайомі з цілющими властивостями капусти, яка вважається одним з найбільш необхідних продуктів у раціоні, не з чуток. Ламінарію вживають в сирому вигляді, її маринують і засолюють, готують з неї різні салати, додають в супи. У ролі вітамінної та мінеральної добавки її кладуть у багато консерви.

Склад морської капусти

Морська капуста містить вуглеводи, білки, клітковину, жири, вітаміни і мінеральні солі. Низька калорійність і багатий склад роблять її незамінною для живлення всіх людей, що стежать за своєю вагою і бажаючих схуднути. До того ж ламінарія сприяє посиленому розщепленню жирів і поліпшенню обміну речовин.

В першу чергу, ламінарія відома своїм високим вмістом йоду. Всього 60 гр капусти постачають в організм добову норму цього речовини. Як з’ясувалося, кулінарна обробка не надає ніякого впливу на вміст йоду у водоростях! Регулярне вживання в їжу капусти є профілактикою захворювань щитовидної залози, а конкретніше – ендемічного зобу.

Наявність у складі ламінарії вітаміну В12 вкрай важливо для всіх вегетаріанців і сироїдів. При відсутності цього вітаміну в організмі з’являються проблеми в роботі нервової системи і починаються серйозні збої в роботі печінки, що може призвести до інтоксикації. Справа в тому, що В12 не генерується в складі рослин, а ось водорості, бурі у тому числі, роблять це речовина, причому в належній кількості. Якщо людина повністю відмовився від вживання молочних продуктів і яєць, то морська капуста в його раціоні стає просто життєвою необхідністю.

Ламінарія містить цілий комплекс вітамінів (А, групи В, аскорбінову кислоту, D, E), мікроелементів (марганець, бром, калій, залізо, азот, сірку тощо), фолієву і пантотенову кислоти, фруктозу. Комплекс полісахаридів має підсилюючий вплив на імунну систему людини, завдяки чому може сповільнюватися зростання пухлин.

Дослідження японських вчених виявили наявність у складі водоростей спеціальних речовин, які займаються зміцненням коренів волосся. Часта присутність в меню морської капусти здатне продовжити життя, омолодити організм, затримати розвиток склерозу судин. Наприклад, японці пояснюють свою витривалість і високу тривалість життя саме постійною наявністю в раціоні ламінарії.

При чоловічих і жіночих розладах вживання морської капусти вкрай необхідно. А адже денна доза цього цілющого рослини зовсім невелика – цілком достатньо двох чайних ложок капусти (в будь-якому вигляді: сухий, маринованої, сирої).

Морська капуста, кому вона протипоказана

Проте, як і будь-який продукт, морська капуста має протипоказання. Не рекомендовано вживання бурих водоростей при хворобах нирок і сечовидільної системи. При наявності схильності до фурункульозу та кропив’янці ламінарію вживати не можна. Можлива, в деяких випадках, алергічна реакція на цей продукт.

Коротке резюме:

Але в основному, якщо є можливість, то морську капусту бажано їсти частіше. Вона справедливо вважається одним з найбільших дарів морської флори людству!

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *