Консервація на зиму: як правильно заготувати овочі та фрукти – Здоровʼя 24

Вітаміни, нутрієнти і клітковина потрібні організму цілий рік. Значно корисніше фрукти та овочі заморожувати, а не робити закрутки із варенням та соліннями.

МОЗ радить не стояти біля плити 40 років, а підійти до заготівель на зиму творчо, технічно не так складно і з користю для свого здоров’я. 

Читайте також: Рецепт малинового лимонаду, який освіжить у спеку

Чому не варто зберігати фрукти та ягоди у вигляді варення:

  • варення містить майже 50% цукру, окрім тих, що є у ягодах чи фруктах. Для розуміння – навіть 15% цукру забагато, бо 100 грамів варення (кілька столових ложок) — половина оптимальної денної норми цукру;
  • тривала термічна обробка фруктів і ягід майже не лишає в них вітамінів.

Варенню є кілька альтернатив – заморозка, сушка, приготування пастили.

Як заморожувати фрукти та ягоди? Все просто помити, можливо, перемолоти блендером і прогріти до 60-90 градусів на 1 хвилину.

Це стане на заваді руйнації вітамінів ферментами і якнайкраще збереже смак. Особливо це доречно для заморозки персиків, слив, шовковиці та абрикосів. У морозилці має бути достатньо низька температура, щоб фрукти швидко заморожувалися — не вище -10,
– підкреслили у МОЗ. 

Якщо ви хочете оминути процес прогрівання, тоді просто помийте ягоди та фрукти, розкладіть їх на деко і швидко заморозьте, а потім запакуйте у зручну для вас ємність – скляні банки, контейнери для їжі, використана тарі з-під молочних продуктів або пакети. 

Джерело: 24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *