Жодних каструль чи мультиварок не потрібно: як за 10 хвилин зварити червоний буряк

Досвідчені господині роблять так багато років. І жодних каструль чи мультиварок не потрібно, інформує Ukr.Media.

Буряк не просто смачний, а ще й корисний складник багатьох страв.

Але його варіння може зайняти досить багато часу.

Щоб прискорити процес приготування та зберегти всі цінні речовини коренеплоду, скористайтеся мікрохвильовою піччю.

Чому варто обрати цей метод?

  • Економія часу: буряк буде готовий максимум через 10 хвилин.
  • Багато корисних речовин: завдяки мінімальній тепловій обробці зберігаються вітаміни та мінерали.
  • Простота: не потрібно постійно стежити за процесом приготування.

Як правильно готувати буряк у мікрохвильовці?

Добре промийте коренеплід під проточною водою. Промокніть паперовим рушником.

Помістіть буряк у пакет або рукав для запікання. Зав'яжіть так, щоб залишився невеликий запас повітря. Проколіть пакет в одному місці виделкою.

Процес готування буряка у НВЧ-печі

Покладіть буряк у мікрохвильовку. Встановіть високу потужність. Готуйте 5-10 хвилин, орієнтуючись на розмір коренеплоду.

Перевірка готовності. Обережно вийміть пакет з мікрохвильовки (будьте уважні, пара може обпекти). Проколіть буряк ножем або виделкою. Якщо він легко проколюється — значить, готовий.

Рекомендація. Не готуйте буряк у печі занадто довго, інакше він втратить свою соковитість.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *