Скористайтеся цим трюком, щоб приготувати смачний салат, бутерброд або закуску, інформує Ukr.Media.
Ідеально ніжний, практично вершковий авокадо стане прикрасою будь-якого рецепта або відмінними самостійними ласощами. Але цього не можна сказати про недозрілий твердий авокадо, зовсім не схожий на зрілий за смаком. Існує чимало способів прискорити процес дозрівання тих чи інших плодів, у тому числі 10-хвилинний трюк, до якого можна вдаватися в критичних випадках, якщо ви принесли з магазину незрілий авокадо, а процес готування вже запущений.
Ці фрукти не з дешевих, і їх часто викидають через те, що вони надто швидко стають м'якими. З іншого боку, часто можна розрізати авокадо і виявити, що ступінь його стиглості не така, як могло здатися спочатку. І якщо у вас немає можливості чекати кілька днів, поки плід достигне, використовуйте цей лайфхак.
Вам знадобиться духовка та фольга. Почніть з розігріву духової шафи до 90-95 градусів за Цельсієм. Загорніть обраний вами авокадо в середину шматочка фольги, щільно закривши всі його частини. Покладіть загорнутий авокадо у форму для запікання і поставте в попередньо розігріту духовку.
Нагрівання сприяє вивільненню газу з авокадо і допомагає прискорити процес дозрівання.
Приблизно через 10 хвилин можна дістати деко з духовки, захистивши руки спеціальними рукавицями (врахуйте, що вам може знадобитися трохи більше часу, залежно від того, наскільки твердий плід спочатку). Потім ви можете покласти авокадо на решітку для охолодження. Фрукт все ще повинен бути покритий фольгою. Дайте йому повністю охолонути, знявши фольгу тільки тоді, коли плід повністю охолоне. Акуратно розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку і насолоджуйтеся салатом, бутербродом або будь-якою іншою стравою з цим інгредієнтом.
Цей метод підійде для злегка недостиглих авокадо, але не для повністю твердих. Для дуже твердих плодів є інший лайфхак, знадобиться яблуко, паперовий пакет і зайвих 72 години часу (іноді процес може проходити швидше). Помістіть авокадо в паперовий пакет разом з яблуком. Проколіть крихітні отвори в паперовому пакеті зубочисткою або шпилькою і залиште пакет лежати на столі при кімнатній температурі. Яблука можуть прискорити дозрівання інших фруктів, оскільки вони виробляють етилен, відомий як гормон дозрівання фруктів, який прискорює дозрівання плодів, що знаходяться поруч. За три дні ви отримаєте стиглий і ніжний авокадо, готовий до вживання.
Джерело: ukr.media