Часто багато господинь стикаються з проблемою зберігання салатів, інформує Ukr.Media.
На жаль, не завжди вдається "продовжити життя" стравам — щоб залишалися якомога довше свіжими без втрати смакових якостей.
Досвідчені ж домашні кулінари знають, що в таких випадках слід робити.
Нехитрими правилами розумного зберігання салатів поділилися експерти в галузі кулінарії.
За їх словами, для зберігання потрібно обирати герметичну ємність або пакет, що закривається.
Так ми обмежуємо доступ повітря, через який зелень швидше в'яне.
Слід переконатися в тому, що листя зелені сухе. Для цього промокніть їх паперовими рушниками.
Річ у тому, що зайва волога сприяє тому, що салати набагато швидше псуються.
А от помідори, огірки та заправку необхідно зберігати окремо від зелені — до моменту подачі.
В іншому випадку салат швидко втратить свою свіжість.
Щодо холодильника, то для салатів оптимальною є температура від 1 до 4 градусів — тоді вони повільніше в'януть.
Якщо листя все ще вологе, в контейнер з салатом треба додати сухий паперовий рушник, який вбере зайву вологу.
Заправляти салат краще перед подачею, оскільки якщо зробити це раніше, то страва стане м'якою і менш смачною.
Джерело: ukr.media