Як правильно зберігати салати, щоб вони якомога довше залишалися свіжими

Часто багато господинь стикаються з проблемою зберігання салатів, інформує Ukr.Media.

На жаль, не завжди вдається "продовжити життя" стравам — щоб залишалися якомога довше свіжими без втрати смакових якостей.

Досвідчені ж домашні кулінари знають, що в таких випадках слід робити.

Нехитрими правилами розумного зберігання салатів поділилися експерти в галузі кулінарії.

За їх словами, для зберігання потрібно обирати герметичну ємність або пакет, що закривається.

Так ми обмежуємо доступ повітря, через який зелень швидше в'яне.

Слід переконатися в тому, що листя зелені сухе. Для цього промокніть їх паперовими рушниками.

Річ у тому, що зайва волога сприяє тому, що салати набагато швидше псуються.

А от помідори, огірки та заправку необхідно зберігати окремо від зелені — до моменту подачі.

В іншому випадку салат швидко втратить свою свіжість.

Щодо холодильника, то для салатів оптимальною є температура від 1 до 4 градусів — тоді вони повільніше в'януть.

Якщо листя все ще вологе, в контейнер з салатом треба додати сухий паперовий рушник, який вбере зайву вологу.

Заправляти салат краще перед подачею, оскільки якщо зробити це раніше, то страва стане м'якою і менш смачною.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *