Приготувати деруни зовсім нескладно, зазвичай у рецепті вказується, що потрібно взяти всього кілька інгредієнтів — картоплю, ріпчасту цибулю та сіль. Борошно додають у тісто для дерунів тільки в тому разі, якщо воно вийшло занадто рідким. Однак, доступні продукти можуть перетворити звичайні картопляні коржі на вишукану ресторанну страву, інформує Ukr.Media.
Гриби
Для приготування дерунів можна взяти свіжі або сушені гриби. Якщо ви вирішили додати свіжий продукт, то його слід тонко нарізати та додати в картопляне тісто.
Сушені гриби потрібно попередньо відварити, а потім дрібно порубати, використовуючи подрібнювач. Картопля та гриби чудово поєднуються та облагороджують смак одне одного.
Сир
Зробити деруни більш вишуканими допоможе звичайний сир. Коли картопляне тісто буде готове, у нього слід покласти натертий сир і перемішати, а потім смажити як зазвичай.
Також, можна використовувати сир, нарізаний слайсами. На сковорідку наливають частину тіста, кладуть зверху скибочку сиру і заливають залишком, далі смажать до готовності.
Джерело: ukr.media