Груша і гуава. Корисні властивості соковитих фруктів

Груша і гуава. Корисні властивості соковитих фруктів

Груша і гуава. Корисні властивості соковитих фруктів
Груша і гуава. Корисні властивості соковитих фруктів
Груша і гуава – смачні і корисні фрукти.

Груша

Поживна цінність груші – близько 70 ккал, причому більша частина цієї кількості припадає на натуральний фруктовий цукор. Таким чином, груша служить швидким і зручним відновником енерговитрат. Крім того, груші – цінне джерело вітаміну С, хоча доведеться з’їсти 4-5 штук, щоб задовольнити добову потребу дорослої людини в цьому вітаміні.
Оскільки груші належать до найменш алергенним продуктів, вони підходять для дієтичного та дитячого харчування з виключенням ряду продуктів. Груші містять значну кількість калію, який сприяє регулюванню кров’яного тиску. У них також багато пектину – розчинної клітковини.

Сушені груші висококалорійні і є цінним джерелом баластних речовин. В них міститься залізо і багато калію. Їжте їх прямо з пакету в сухому вигляді між основними прийомами їжі або замочуйте у воді перед варінням.

Гуава

Батьківщина цього фрукта – Південна Америка. Сьогодні гуава вирощується для комерційних цілей в багатьох країнах. Плід має форму груші, буває і круглий, розміром він з невелике яблуко. Тонка, груба жовта шкіра горьковата на смак, але м’якоть ароматна, соковита і солодка. Приблизно половину плоду складають тверді, але їстівні кісточки. Їх можна відкинути і не є, але вони також багаті вітамінами, як і м’якоть.

Якщо порівнювати однакові за вагою плід апельсина і плід кавуна, то в останньому вітаміну С у 5 разів більше. У свіжій гуаве вагою 100 г його більше, ніж добова норма для дорослої людини. Навіть після втрати приблизно 25% вітаміну С в процесі консервації гуава в сиропі все ж чудове джерело цього життєво необхідного вітаміну. Вітамін С до того ж антиоксидант, сприяє видаленню з організму вільних радикалів.

М’якоть і кісточки гуави містять багато розчинною клітковиною. Цей фрукт, як хороше джерело калію, допомагає в регулюванні кров’яного тиску.

Відбирайте зеленувато-жовті плоди, близькі до повної зрілості і почали втрачати твердість, тримайте їх у холодильнику. Перед вживанням їжі вимийте, розріжте вздовж і подавайте в шкірі і з чайною ложкою.

No votes yet.
Please wait...

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *