Енергетичні батончики: ТОП-3 смачних рецептів

Енергетичні батончики: як приготувати © depositphotos

Потягнуло на солодке, але при цьому не хочеться поправлятися і наїдатися шкідливими вуглеводами? Приготуй корисну і смачну альтернативу – енергетичні батончики. Вони чудово підходять для перекусів, втамовують голод, сприяють схудненню і додають солодощів у життя.

tochka.net підібрала для тебе найрізноманітніші рецепти батончиків на будь-який смак – з горіхами, вівсянкою, кокосом, овочами і фруктами.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

  • Рисова дієта: кому варто спробувати — думка дієтолога

Батончики яблучно-бананові

Ці енергетичні батончики готуються в духовці і виходять рум’яними і хрусткими.

Інгредієнти:

  • 2 склянки вівсяних пластівців,
  • 1 яблуко,
  • 1 стиглий банан,
  • 100 г горіхів,
  • 100 г сухофруктів.

Приготування:

  • Дрібно порубай горіхи.
  • Подрібни сухофрукти.
  • Банан розімни виделкою.
  • Яблуко потри на крупній тертці.
  • Змішай всі інгредієнти.
  • Виклади на застелене пергаментом деко у вигляді ковбасок.
  • Випікай при температурі 180°С до рум’яності.
  • Поріж горіхові ковбаски на порційні шматочки.
  • Кокосово-імбирні батончики

    Енергетичні батончики: як приготувати © depositphotos

    Енергетичні батончики, які поєднують у собі пряну гостроту імбиру і неповторний аромат кокоса.

    Інгредієнти:

    • 150 г фініків без кісточок,
    • 100 г мигдалю,
    • 50 г кокосової стружки,
    • 1 ч. ложка сухого імбиру,
    • 0,5 лимона,
    • 1 ст. ложка меду,
    • 1 ч. ложка оливкової олії,
    • 0,5 ч. ложки кориці,
    • 50 г води,
    • щіпка солі.

    Приготування:

  • Подрібни мигдаль і фініки.
  • Додай у масу інші інгредієнти і гарненько перемішай.
  • З отриманої маси сформуй батончики.
  • Обваляй батончики в кориці або кокосовій стружці.
  • Постав десерт у морозилку, щоб батончики застигли.
  • Енергетичні батончики з морквою

    Енергетичні батончики: як приготувати © depositphotos

    Корисний перекус можна приготувати з суміші горіхів, яблука і моркви.

    Інгредієнти:

    • 1 морква,
    • 1 яблуко,
    • 100 г мигдалю,
    • 100 г волоських горіхів,
    • 50 г ізюму,
    • 1 ч. ложка лимонної цедри,
    • 1 ч. ложка лимонного соку,
    • 1 ст. ложка арахісового масла.

    Приготування:

  • Ізюм і горіхи подрібни в блендері.
  • Моркву натри на дрібній тертці.
  • Також потри яблуко і скропи його лимонним соком.
  • Змішай у мисці всі інгредієнти і додай арахісове масло.
  • Виклади суміш у форму, застелену пергаментом, і гарненько утрамбуй.
  • Постав у морозилку на 1 годину, потім розріж на порційні шматочки.
  • Смачного!

    ЧИТАЙ ТАКОЖ:

    • Секрети безглютенової випічки: ТОП-3 цікавих рецептів
    • Дієта при панкреатиті: як правильно харчуватися

    Джерело: lady.tochka.net

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *