Багато хто знає, що овочі краще не зберігати в поліетиленових пакетах, там вони швидше псуються. Але якщо зберігати часник у відкритій коробці або в полотняному мішку, то від нього буде виходити різкий запах на все приміщення, інформує Ukr.Media.
Є ефективний спосіб, що дає змогу зберігати часник у поліетиленовому пакеті без гниття й утворення цвілі. Якщо ви виконаєте всі рекомендації, то продукт більше не буде псуватися.
В упаковку до часнику потрібно додати одну чайну ложку солі та найпростішої заварки. Ці речовини мають властивість вбирати зайву вологу, вони не дають змоги розвиватися поганим мікроорганізмам. Також завдяки солі та заварці зубчики часнику не псуватимуться і не засихатимуть, довго залишаючись свіжими.
Часник ще потрібно тримати подалі від джерел води та тепла. Місце має бути темним і провітрюваним. Не зберігайте овоч на верхній частині кухонних шаф, оскільки там переважає тепле повітря.
Джерело: ukr.media