Це і гаряче, і закуска замість ковбаси: дуже смачний м’ясний хліб

Ця страва дуже популярна у євреїв, які проживають в Америці. Назва «мітлоф» (meatloaf) або м'ясний хліб також надійшла звідти! А називається ця страва так тому, що формою дуже нагадує буханець, але складається з м'яса. Це і закуска, і гаряче, і заміна магазинної ковбаси! Готується просто та швидко, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 1-1,2 кг м'яса (будь-якого);
  • 2 кабачки (500 г) або інших овочів;
  • 1 велика цибулина (250 г);
  • 4 яйця;
  • 30 г солі;
  • будь-які спеції на смак (наприклад, 1 ч. л. копченої паприки, 0,5 ч. л. меленого коріандру + чорний перець).

Тонкощі вибору продуктів

У класичний м'ясний хліб додають панірувальні сухарі/хлібну крихту, але вони сильно висушують готову страву. Рекомендуємо вам спробувати приготувати без них тоді рулет буде дуже соковитим! М'ясо можна брати абсолютно будь-яке: хоч курку, хоч свинину, хоч яловичину, зокрема змішувати їх між собою. Тому смак готової страви завжди буде різним!

Також у м'ясний хліб неодмінно йдуть овочі. Вони додають соковитість та легкість готовій страві. Беріть ті, які любите (залежно від сезону): кабачок, капусту (звичайну, кольорову, броколі), моркву, буряк, шпинат…

Приготування:

Пропустіть через м'ясорубку овочі (в т. ч. цибулю) і м'ясо. Вбийте яйця, посоліть, додайте улюблених спецій. Вимішайте фарш до однорідності.

Форму для кексів змастіть олією. Викладіть фарш, щільно утрамбуйте, вирівняйте верх.

Випікайте перші 20 хвилин при 240 градусах, а потім понизьте температуру до 160 і готуйте ще 50-60 хвилин. Тоді м'ясо повністю приготується.

Залишіть м'ясний хліб охолонути прямо у формі. Він вбере весь сік, що витік, і жир назад!

І стане неймовірно соковитим. Мітлоф гарний і в гарячому, і холодному вигляді. Це чудова м'ясна складова до будь-якого гарніру на кілька днів для всієї родини. Страва готується неймовірно просто та швидко, а результат завжди відмінний. А головне, у нього буде завжди новий смак завдяки різному м'ясу, овочам та спеціям!

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *