Які корисні властивості і вітаміни є в цьому продукті?
Сочевицю можна сміливо віднести до джерела "хороших" складних вуглеводів, що сприяють збалансованому вмісту цукру в крові і поліпшенню травлення. Вживання сочевиці зберігає тривале відчуття ситості і бадьорості, інформує Ukr.Media.
Які ще можна відзначити переваги сочевиці?
Насичення організму
Сочевиця містить велику кількість білка, який легко засвоюється організмом. За своєю поживністю вона не поступається хлібу, крупам і в якійсь мірі — м'ясу. Тому вона є прекрасним харчуванням для спортсменів і вегетаріанців, а також під час посту, корисна при дієтичному харчуванні.
Користь для кишечника
Представниця бобових багата на дружню для кишечника клітковину. Якщо ваш раціон не включає продуктів з клітковиною, то це загрожує для здоров'я кишкової мікрофлори, в результаті чого збільшуються запалення, відкладення жирів в тілі і збільшення ваги.
Зниження холестерину
Страви з сочевицею сприяють в боротьбі зі зниженням рівня холестерину.
Боротьба зі старінням
У сочевиці містяться вітаміни групи B, особливо можна виділити вітамін В7, який бореться з наслідками старіння, завдяки своїй ролі в синтезі жирних кислот.
Збагачення мікроелементами
У сочевиці міститься велика кількість мікроелементів: кальцій, магній, калій, фосфор, залізо, а також жирні кислоти Омега-3, Омега-6, що впливають на здоров'я шкіри і волосся, покращують імунітет.
Користь для вагітнихЦя бобова дуже корисна для вагітних, так як в чечевиці міститься багато фолієвої кислоти — до 90% рекомендованої денної норми. Фолієва кислота прискорює розвиток плода.
Запобігання розвитку серцевих захворювань
Магній і калій, якими багата чечевиця, необхідні для повноцінної роботи серця і нервової системи. Це робить її незамінним продуктом для людей, які страждають захворюваннями серця.
Боротьба з анемією
Поліпшити засвоєння заліза допоможе подача страви з соцевиці одночасно зі свіжими овочами, багатими на вітамін С — помідорами, зеленню. Залізо сприяє кровотворенню і допомагає боротися з анемією.
Зменшення ризику розвитку онкології
Сочевиця містить ісофлавони, які можуть знижувати ризик раку грудей.
Зниження рівня цукру в крові
Це бобова сприяє зниженню рівня цукру в крові, тому її рекомендують їсти хворим на цукровий діабет.
Джерело: ukr.media