Визначена небезпека фосфорної кислоти, що міститься в продуктах харчування, для здоров’я людини

Ця хімічна речовина присутня в багатьох продуктах харчування.

Вчені виявили в солодких газованих напоях фосфорну кислоту. Її зазвичай додають при виробництві хімічних засобів для чищення, добрив і корму для тварин. Впливаючи на організм людини у великій кількості, фосфорна кислота може провокувати різні хвороби, у тому числі серцево-судинні захворювання і остеопороз, інформує Ukr.Media.

Фосфорна кислота є однією з найпоширеніших мінеральних кислот. Вона не має ні кольору, ні запаху. Завдяки своїм універсальним властивостям фосфорну кислоту широко використовують у багатьох галузях промисловості. Її можна знайти і в продуктах харчування: обробленому м'ясі, сирі, джемі і консервах. Оскільки фосфорна кислота здатна знищувати шкідливі мікроорганізми, її додають і в безалкогольні напої. Через те, що ця хімічна речовина присутня в багатьох продуктах харчування, зовсім не складно перевищити її допустиму добову норму.

Надмірне споживання фосфору небезпечне для здоров'я, оскільки може призвести до наступних проблем:

Остеопороз

Високий рівень фосфору в організмі може спровокувати зниження рівня кальцію. Це призводить до збільшення ризику розвитку остеопорозу. Найбільш небезпечно поєднувати кофеїн і фосфорну кислоту, оскільки подібна комбінація негативно впливає на мінеральну щільність кісток, особливо у літніх жінок.

Підвищений ризик серцево-судинних захворювань

Одне з досліджень показало, що діти, які вживають велику кількість солодких газованих напоїв, частіше за інших стикаються з гіпокальціємією. Цей стан характеризується зниженням рівня кальцію в організмі. Цей мінерал відіграє важливу роль у скороченні та розслабленні серцевого м'яза. При дефіциті кальцію виникають серйозні проблеми з серцем, які можуть навіть привести до серцевої недостатності. Крім цього у людей, які зловживають продуктами, в яких може бути присутнім високий рівень фосфорної кислоти, може розвинутися гіпертонія.

Захворювання нирок

Фосфорна кислота небезпечна для людей, які страждають захворюваннями нирок, оскільки їм може бути важко переробляти подібну речовину, в зв'язку з чим, вона почне накопичуватися в крові. Згодом це може призвести до інсульту і навіть завершитися для людини летально.

Щоб не зловживати фосфорною кислотою і зберегти здоров'я, слід обмежити споживання оброблених харчових продуктів, особливо газованих напоїв і обробленого м'яса.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *