Вчені виявили, що вживання курячого м’яса може сприяти зниженню ризику розвитку раку молочної залози

Курятина може допомогти у профілактиці раку молочної залози.

Усі знають, що надмірне вживання червоного м'яса може викликати ряд негативних проблем зі здоров'ям. Міжнародна група експертів рекомендує замінити у своєму раціоні червоне м'ясо на куряче, щоб знизити ризик розвитку раку молочної залози, інформує Ukr.Media.

Зараз дослідження у цій галузі тривають, тому експерти говорять про можливе зниження ризику. Остаточні результати експерименту допоможуть зробити остаточні висновки.

Під час дослідження вченими проводилося спостереження за жінками, вік яких був у проміжку між 35 та 75 роками. Загалом в експерименті взяли участь 42 000 жінок. У 1 536 учасниць був виявлений рак молочної залози. Проведений докладний аналіз раціону харчування цієї групи учасниць показав наявність великої кількості червоного м'яса у їх раціоні. Свою перевагу ці жінки надавали м'ясу телятини, яловичини, свинини і баранини. Порівняльний аналіз показав, що ця група учасниць мала вищий ризик розвитку раку молочної залози (на 22 %) у порівнянні з тими жінками, які періодично замінювали червоне м'ясо на куряче.

Вчені не закликають повністю відмовитися від вживання червоного м'яса, оскільки корисні сполуки, що містяться у цьому продукті, сприяють зміцненню імунної системи людини. Головною умовою вживання будь-якої їжі, включаючи і червоне м'ясо, є помірність. Часткова заміна червоного м'яса на куряче допоможе захистити організм жінок від раку молочної залози. Вчені планують і надалі проводити вивчення складу курячого м'яса, щоб підтвердити (або спростувати) користь курячого м'яса у боротьбі з раком.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *