Вчені довели, що рівень цукру та холестерину у крові можна знизити стравами корейської кухні

Корейські страви допоможуть людям із підвищеним рівнем цукру та холестерину у крові.

Співробітники Сеульського університету під час дослідження виявили, що страви корейської кухні знижують рівень холестерину і цукру у крові. При виборі цих продуктів зменшується ризик діабету і інфаркту, інформує Ukr.Media.

Вчені провели експеримент, залучивши 54 особи з ожирінням. Випробовуваних розділили на дві групи і годували протягом місяця стравами американської та корейської кухні відповідно. У результаті у представників першої категорії підвищилися рівень цукру і холестерину у крові, а також артеріальний тиск і маса тіла. У випробовуваних з другої групи зменшилася кількість глюкози в організмі, вони схудли і покращили стан здоров'я. Вчені зафіксували у середньому зміну холестерину у крові учасників експерименту на 10 %.

Відзначимо, що до списку кращих страв корейської кухні входить кімчі — квашена в червоному перці капуста, яка збагачує організм вітаміном C і захищає від інфекцій завдяки своєму складу. Цей кулінарний виріб готується з використанням різних інгредієнтів, але наведений приклад одного з найбільш поширених способів. Популярною корейською стравою називають пібімпап — рис з овочами і яйцями, що забезпечує людину вітамінами, білками і поживними речовинами.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *