В чому криється небезпека кип&#039яченої води для здоров&#039я людини?

Багато людей з дитинства звикли вживати кип&#039ячену воду.

Пити воду з-під крана, не фільтруючи її, ніяк не очищаючи, може бути дуже небезпечно для здоров'я. У такому напої містяться шкідливі домішки, хвороботворні бактерії, така вода дуже жорстка. Тому процес кип'ятіння, в першу чергу, спрямований на очищення і знезараження. Ряд мікроорганізмів дійсно гине під впливом високих температур, проте це стосується не всіх шкідливих і небезпечних бактерій. Так, наприклад, вірус гепатиту А не знищується в процесі стандартного кип'ятіння водопровідної води. Більш того, прокип'ячена вода, особливо якщо тепловий вплив чинився на неї двічі або ж до неї додавалася нова порція водопровідної води, здатна стати дуже шкідливою і викликати ряд важких захворювань, інформує UkrMedia.

Основна шкода кип'яченої води для людини

  • Під впливом високих температур хлор, який зазвичай в різній кількості міститься у водопровідній воді, розпадається. Однак не зникає повністю. Він вступає в хімічну реакцію з іншими речовинами, що в підсумку призводить до того, що кип'ячена вода стає токсичною.
  • В процесі кип'ятіння з води випаровується багато кисню. Якщо кип'ятити воду з-під крана два або три рази, то кисню у ній, як і багатьох інших дійсно корисних елементів і речовин, просто не залишається. Таке питво сприймається людським організмом як щось зайве і непотрібне.
  • Кип'ячена вода гірше втамовує відчуття спраги, вона в меншій мірі забезпечує організм необхідною вологою. Звичка пити тільки кип'ячену воду може привести до стану постійного легкого зневоднення, що позначиться на працездатності внутрішніх органів, на шкірі, на загальному самопочутті.
  • Речовини, які утворюються в процесі кипіння, здатні спровокувати у людини генні мутації і ракові захворювання.
  • Підігрівання і кип'ятіння води з водопроводу не забезпечує захисту від багатьох інфекційних, вірусних захворювань. Крім того, у складі такого пиття зберігаються важкі метали, пестициди та інші шкідливі і небезпечні речовини. Накопичуючись в організмі людини, вони здатні призвести до інтоксикації, порушити роботу печінки, негативно позначитися на складі крові.
  • В процесі кип'ятіння у воді з'являється шкідливий осад, а на стінках чайника утворюється накип. При повторному кип'ятінні або ж при заливанні в чайник новій порції води накип потрапляє в рідину, не знищується, і після проникає в організм людини. Це загрожує негативними наслідками для роботи всіх систем і органів.
  • Якщо вода кип'ятиться часто, то вона стає «мертвою» і втрачає свій смак. Навпаки, від такого пиття у роті може відчуватися неприємний присмак і навіть здатна з'явитися нудота.
  • Які хвороби може спровокувати кип'ячена вода

    Крім зазначених захворювань (онкологія, генетичні мутації, хвороби печінки і крові) прокип'ячена вода здатна викликати:

    • хвороби судин і серця; медики відзначають, що кип'ячена вода може стати причиною раптового інфаркту;
    • порушення з боку нервової системи, в тому числі під впливом ртуті, яка не випаровується у процесі підігріву рідини;
    • сечокам'яну хворобу; захворювання нирок;
    • камені у жовчному міхурі;
    • патології органів травлення;
    • порушення з боку опорно-рухового апарату, проблеми з суглобами.

    В організмі людини, яка багато п'є кип'яченої води і не вживає інші рідини, порушується процесі регенерації клітин і тканин. Це ніяк позитивно не позначається на здоров'ї.

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *