Підвищити свій імунітет досить легко.
Ближче до кінця першого зимового місяця багато людей починають відчувати підвищене відчуття втоми, занепад сил і слабкість. Експерти пропонують п'ять перевірених способів, застосування яких допоможе не тільки підтримати свій імунітет, але і зберегти здоров'я у сезон свят, інформує Ukr.Media.
Розумне вживання алкогольних напоїв
У даний період слід обмежити вживання міцних спиртних напоїв, знизивши тим самим навантаження на ослаблений організм.
Обмеження цукру
Багато людей у холодну пору року намагаються підвищити свій запас енергії за допомогою цукру, цукерок та інших солодких ласощів. Але тут слід знати, що надмірне захоплення солодким здатне нашкодити імунітету, знизивши його захисні функції. Постарайтеся, коли це можливо, відмовитися від вживання газованої води, тістечок, занадто солодкого чаю та ін.
Продукти багаті на антиоксиданти
А ось введення у свій раціон продуктів з високим вмістом антиоксидантів допоможе організму "підбадьоритися". Серед найбільш доступних і відомих продуктів експерти називають цибулю, часник, гарбуз, баклажани, моркву і виноград.
Достатня кількість рідини
Нестача води в організмі призводить до зменшення кількості рідини у клітинах і тканинах нашого організму, включаючи й головний мозок. Це проявляється втомою, слабкістю і іншими неприємними симптомами, що впливають на наше самопочуття. Спробуйте починати свій день зі склянки води з додаванням соку лимона, а потім протягом дня випивати не менше 1,5-2 літрів води. Ви відразу відчуєте позитивні зміни у своєму організмі.
Добавки з цинком
Доведено, що нестача цинку призводить до зниження імунітету, роблячи людину уразливою для різного роду вірусних інфекцій. Щоб з вами цього не сталося, простежте, щоб на вашому столі якомога частіше з'являлися продукти, багаті на вміст даного мікроелемента: яловичина, баранина, шпинат, гарбузове насіння, або добавки з цинком (за призначенням лікаря).
Джерело: ukr.media