Спіруліна: 10 науково-перевірених переваг для здоров’я

Спіруліна – темно-блакитно-зелена водорость, яка відома як один з найбільш потужних і захисних “суперпродуктів”.

Спіруліна має протизапальну дію, знижує рівень цукру в крові, підтримує здоров’я серцево-судинних захворювань, забезпечує енергією та підвищує продуктивність м’язів, підтримує здоров’я печінки, підвищує імунітет, контролює алергію та сприяє детоксикації тіла, інформує UkrMedia.

Що таке Спіруліна?

Спіруліна – темно-блакитно-зелена водорость, яка пропагується як один з найбільш потужних і захисних “суперпродуктів”, що існують. Її часто використовують як доповнення до раціонів різноманітні переваги для здоров’я.

10 науково-перевірених переваг для здоров’я:

Спіруліна містить багато білка

Спіруліна має високий вміст білка. Спіруліна в основному складається з протеїну Phycocyanin – білка, який має тенденцію до згущення, і названий на честь темно-синьо-зеленого кольору водоростей. Спіруліна є прекрасним джерелом білка, так як містить його від 50 до 70%.

Високий вміст білка сприяє зниженню ваги, розвитку м’язової тканини та відновленню пошкоджених тканин після вправ. Крім цього, спіруліна є хорошою добавкою до раціону, якщо ви слідкуєте за вагою.

Антиоксидантні властивості

Спіруліна, як і багато інших темно – зелених овочів (наприклад, капуста, шпинат, водорості), є прекрасним продуктом для боротьби з окисним стресом. Ті, хто регулярно бере участь у стійких, інтенсивних тренуваннях (наприклад, біг на далекі дистанції), продукують величезну кількість окисного стресу та вільних радикалів, які пов’язані з розвитком раку та іншими негативними наслідками для здоров’я

Протизапальна дія

Фіторечовини та білки, що містяться в спіруліні, також можуть бути корисними для лікування запалення: дослідження показали, що деякі популяції (переважно чоловіки) можуть досягти позитивних змін, споживаючи додаткові кількості спіруліни. Спіруліна досить ефективна для підтримки здоров’я та зниження негативних фізіологічних процесів (наприклад, запалення кишечника або суглобів).

Регулювання глюкози в крові та чутливості до інсуліну

Незважаючи на те, що наукових доказів поки що недостатньо, існують деякі попередні дані, які дозволяють припустити, що спіруліна позитивно впливає на глюкозу в крові в основному через легке, але значне поліпшення чутливості до інсуліну.

Ліпіди крові

Серед тих, хто має надмірну вагу, ожиріння або бореться з наслідками метаболічного синдрому, спостерігається значне вплив добавок спіруліни на рівні тригліцеридів та холестерину. Ці зміни пов’язані з зниженням ризику захворювання крові та захисним впливом на серцево-судинні захворювання – причиною смертності № 1 в багатьох економічно розвинених країнах

Продуктивність м’язів: сила та витривалість

Додаткове споживання спіруліни підвищує силу та витривалість м’язів. Основні переваги, які були відзначені, – це гостре збільшення максимальної сили (більша сила в короткостроковій перспективі), запобігання втоми та відновлення м’язів після тренувань.

Здоров’я печінки: ожиріння печінки та ферменти

Здоров’я печінки є надзвичайно важливим – печінка відповідає за переробку різних поживних речовин та хімічних речовин, які забезпечують роботу організму та сприяють загальному здоров’ю та обміну речовин. Алкоголь, погане харчування, куріння, зловживання стероїдами, ліки та різні інші фактори навколишнього середовища можуть поставити нашу печінки під серйозний ризик – це, у свою чергу, може мати дуже серйозні наслідки для самопочуття.

Спіруліна поліпшує здоров’я печінки, особливо в при ожирінні печінки, коли жир відкладається у тканини печінки.

Спіруліна також корисна для активності ферментів печінки у здорових людей, а також тих, хто бореться з жировою хворобою печінки.

Імунітет

Додавання спіруліни до раціону – або як їжі, або як добавки – покращує активність та ефективність деяких важливих клітин імунної системи. Дослідження показують, що клітини Natural Killer (ті, які знаходять і руйнують пухлини, пов’язані з ранніми стадіями раку) значно покращуються завдяки додаванню спіруліни. Крім того, існують деякі дослідження, які стверджують, що спіруліна захищає від вірусних інфекцій. Імунна функція – ще одна неймовірна користь спіруліни!

Контроль алергії

Окрім покращення імунітету, спіруліна пов’язана з покращенням симптомів, які відчувають ті, хто схильний до алергічних реакцій на різні подразники. Дослідження фокусується на алергічних реакціях носа і синуса, але ще потрібні подальші вивчення.

Детоксикація

Одним з найцікавіших і найменш передбачуваних ефектів, пов’язаних зі споживанням спіруліни, є те, що вона чинить детокс дію. Незважаючи на те, що на ринку існує безліч добавок для детоксу, вони не дуже ефективні. Спіруліна та активний інгредієнт C-Phycocyanin зменшують дію різних шкідливих токсинів, а також покращують імунну функцію та стан організму.

Хоча багато продуктів вважаються “суперпродуктами”, ми вважаємо, що спіруліна справді заслужила цей титул. Як продукт харчування, який є корисним для всіх людей, це фантастичний додаток для загального здоров’я та захисту тіла – як внутрішнього, так і зовнішнього – і дуже легко додається до раціону. Спіруліну можна придбати за помірною ціною у формі таблеток або порошку. У будь-якому випадку, ми вважаємо, що це одна з найкращих харчових добавок.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *