Спеції, які здатні надати сприятливий вплив на здоров’я людини

Приправи, прянощі і спеції додають в страви, представлені різними кухнями світу. Але не всім відомо, що вони не тільки дарують чудові смакові якості страв, але і продовжують життя. У нашій статті ми розповімо про спеції, які здатні надати сприятливий вплив на здоров'я людини, інформує Ukr.Media.

Перець чилі

Китайські вчені дійшли висновку, що регулярне вживання перцю чилі здатне захистити організм від різних захворювань. Весь секрет полягає в тому, що в гострій приправі міститься речовина під назвою капсаїцин, якій притаманна протизапальна дія. Речовина здатна блокувати агресію, що наноситься вільними радикалами.

Капсаїцин ефективний, якщо додавати його в їжу регулярно, кожен день. Тому, по можливості, кладіть перець чилі в різні страви, щоб мати міцне здоров'я і стійкий імунітет.

Чорний перець

Знайомі нам всім пекучі горошинки мають протизапальні властивості. Природні антиоксиданти, що входять до їх складу, сприяють придушенню запальних процесів. За даними досліджень, захисні властивості людського організму з роками знижуються, але регулярне вживання чорного перцю дозволяє уповільнити процеси старіння і зберегти молодість.

Спеції сприяють поліпшенню пам'яті, а також дозволяють нейтралізувати негативну дію солі на організм. Додаючи перець в страви, солі можна класти менше, щоб знизити ризик захворювань серця, судин, суглобів.

Куркума

До складу даної спеції входить речовина куркумін, що володіє яскраво вираженою антиоксидантною активністю. Крім цього куркумін є прекрасним, ефективно діючим антисептиком. У куркумі міститься багато вітамінів і поживних речовин, які сприятливо впливають на організм, роботу органів.

Поширена спеція в Індії. У цій країні куркуму кладуть майже в усі страви. Можливо, тому місцеве населення менш схильне до різних захворювань, пов'язаних з серцем, печінкою, шлунком.

Імбир

Багаторічна трав'яниста рослина імбир містить в своєму складі речовину під назвою гінгерол, якій притаманні протизапальні, а також розігріваючі властивості. Речовина активізує обмін речовин, не дає з віком сповільнюватися метаболізму. Регулярне вживання імбиру продовжує життя, завдяки антисептичним властивостям.

Додавайте в страви спеції, не тільки для надання їм неповторного смаку, але і для того, щоб відчувати себе здоровими і бадьорими довгі роки.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *