Це просто вітамінна бомба.
Дослідники виявили, що особи, які їли сушені фрукти (сухофрукти), в цілому були здоровішими, ніж ті, хто не їв. В дні, коли люди споживали сушені фрукти, вони отримували більше деяких ключових поживних речовин, ніж у дні, коли вони їх пропускали, інформує Ukr.Media.
"Сухофрукти можуть бути чудовим варіантом для поживної закуски, але споживачі мають бути впевнені, що вибирають несолодкі версії без додавання цукру.
Розміри порцій також можуть бути складними, тому що порція сушених фруктів менша, ніж порція свіжих, оскільки вода була видалена. Але позитивним моментом є те, що сушені фрукти можуть допомогти людям потенційно споживати більше фруктів, тому що вони портативні, вони зберігаються на полицях. стабільно і можуть бути навіть дешевші", — сказав дослідник.
Дослідження
Для дослідження команда використовувала дані про 25 590 учасників національного дослідження здоров'я та харчування. Учасники надали дані про усі продукти, які вони споживали за попередні 24 години, включаючи сухофрукти. Також були зібрані дані про кардіометаболічне здоров'я учасників, включаючи індекс маси тіла, окружність талії і артеріальний тиск, а також загальну якість їх дієти.
Проаналізувавши дані, дослідники виявили, що в середньому люди, які повідомили про споживання сухофруктів в опитуванні, дотримувалися більш здорового харчування, ніж ті, хто цього не робив. Вони також мали нижчий індекс маси тіла, окружність талії та систолічний артеріальний тиск.
Крім того, дослідники виявили, що в дні, коли вони їли сушені фрукти, учасники споживали більше вуглеводів, харчових волокон, калію, поліненасичених жирів і загальної кількості калорій.
Джерело: ukr.media