Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Чи можна їсти банан, якщо він почорнів. Запам’ятайте на все життя

Лікарі-токсикологи розповіли, які краще їсти банани й чи можна вживати потемнілі плоди, інформує Ukr.Media. Як пояснили експерти, на різних стадіях дозрівання банана змінюється вміст поживних речовин та їхні корисні властивості. Зелені банани містять більше крохмалю, який може контролювати рівень цукру в крові та покращує травлення.…

Не робіть так у поліклініці: речі, які не варто робити у черзі до лікаря

Похід до лікаря — і без того стрес, а якщо в черзі трапляються такі експонати, то стрес виходить подвійним, інформує Ukr.Media. Мова не йде про те, щоб намагатися вдертися до кабінету, розштовхавши всіх ліктями, це вже відверте хамство. Є й менш очевидні речі, які отруюють…

Чи справді морська сіль містить більше корисних мінералів, ніж звичайна: чи корисніша вона?

Чорна, рожева, сіра або червона морська сіль відрізняється на смак, колір і текстуру. Її отримують при випаровуванні морської води, завдяки чому утворюються камені солі неправильної форми, що містять кальцій, магній і калій, інформує Ukr.Media. У той час як кухонна сіль видобувається з соляних відкладень, а…

Медики назвали три напої, які дають змогу контролювати рівень цукру в крові

Британські медики розповіли про три напої, що дають змогу контролювати рівень цукру в крові, інформує Ukr.Media. При діабеті другого типу організм бореться за вироблення необхідної кількості інсуліну. Коли це відбувається, рівень цукру в крові може піднятися до небезпечної позначки, що, звісно, призводить до ускладнень. Щоб…

Масло: вершкове чи топлене — якому віддати перевагу для здоров’я

Вершкове масло має погану репутацію, але воно не шкідливе для здоров'я при помірному вживанні, інформує Ukr.Media. Воно є більш здоровою альтернативою маргарину. У ньому немає трансжирів, які можна зустріти в печиві, тортах і крекерах. Трансжири, як відомо, пов'язані з вищим ризиком діабету 2 типу та…

Гастроентерологи назвали найкращі інгредієнти для піци, щоб страва була корисна для організму

Гастроентерологи розповіли, що при використанні класичних інгредієнтів піца стає джерелом необхідних мінералів та вітамінів. Наприклад, томати додають лікопін — рослинний пігмент з антиоксидантною дією, який допомагає захистити клітини організму, сир забезпечує кальцій, а м'ясо та морепродукти насичують страву білком. Крім того, овочі додають клітковину. Однак…

Чи допомагає в боротьбі з акне зубна паста, що буде з обличчям

Лікарі-дерматовенерологи заявили, що зубна паста не допомагає в боротьбі з акне. За їх словами, цей засіб тільки погіршить стан шкіри — викличе лущення і подразнення, інформує Ukr.Media. А коктейль із солі, спирту і перекису водню в зубній пасті, безпечний для твердої емалі, буде убивчим для…

Названо продукти, вживання яких збереже здоров’я наприкінці зими

Щоб уникнути сезонних застуд, підтримати енергію та покращити самопочуття, важливо включати у раціон корисні продукти, які допоможуть зміцнити здоров'я, інформує Ukr.Media. Які продукти потрібно їсти наприкінці зими? Насамперед необхідно забезпечити організм вітаміном С. Ним багаті цитруси, квашена капуста, червоний болгарський перець, броколі, запечена картопля. Поповнити…

Два найкращі продукти для поповнення запасу заліза в організмі на рік

Залізо — один з найважливіших мікроелементів для нашого організму. Воно бере участь у процесі кровотворення, підтримує рівень гемоглобіну, забезпечує киснем всі органи й тканини. Дефіцит заліза може призвести до анемії, слабкості, погіршення імунітету та інших проблем зі здоров'ям. Дієтологи рекомендують включати в раціон продукти, багаті…

В чому справжня причина того, що чоловік часто випиває

Алкоголізм — одна з найгостріших соціальних проблем сучасності, яка зачіпає не лише самого питущого, але й усіх, хто його оточує. За статистикою, кожен десятий дорослий чоловік має проблеми з алкоголем. Що ж штовхає людей до пляшки і чому багатьом так складно розірвати токсичні стосунки з…