Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Американські вчені відкрили нові корисні властивості авокадо

Вчені з Університету Пенсильванії провели дослідження і з'ясували, що вживання в їжу одного авокадо в день істотно знижує рівень «поганого» холестерину, що, у свою чергу, позитивно позначається на роботі та стані серцево-судинної системи, інформує Ukr.Media. Як зазначається, експерти провели експеримент, в якому взяло участь 45…

Вчені назвали властивість характеру, що захищає мозок від деменції

Дослідження американських вчених показало, що сумлінність є ключовою рисою характеру, що сприяє збереженню когнітивних функцій навіть за наявності неврологічних змін, пов'язаних із хворобою Альцгеймера. Провідний автор дослідження, доктор Ейлін Грем, зазначає, що сумлінні люди краще справляються з когнітивними викликами старіння, інформує Ukr.Media. Дослідження виявило, що…

Лікарі розповіли, із чим може бути пов’язаний біль у горлі вранці

Чому болить горло вранці? Ми думаємо, багато хто стикався з такою проблемою. Випивши чаю або кави, розговорившись, біль минає. Але наступного ранку все повторюється. І так може тривати місяцями, інформує Ukr.Media. Насправді, причин може бути багато, починаючи від паління, алергії й закінчуючи тонзилітом або навіть…

Правила пиття: лікарі пояснили, що не можна у спеку, щоб не згущувалася кров

Вживання в спекотну погоду міцної кави або алкоголю може бути смертельно небезпечним, розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. Річ у тім, що ці напої стимулюють втрату рідини, внаслідок чого кров стає густою, а ризик утворення тромбів підвищується. За словами медиків, найкраще влітку втамовувати спрагу мінеральною водою з…

Коли краще їсти гречку — на обід чи на вечерю: є однозначна відповідь на це питання

Гречана каша — одна з найпопулярніших в українців страв, інформує Ukr.Media. Однак чи в правильний час ви вживаєте її в їжу? Багато хто робить одну й ту саму помилку, коли їсть гречану кашу на вечерю. Однак насправді оптимальний час вживання цього корисного продукту зовсім інший.…

12 продуктів, багатих магнієм, які варто вживати всім

Нижче наведені продукти, багаті магнієм. Магній є одним з найнеобхідніших мінералів в організмі. Якщо ви страждаєте від дефіциту цього чудесного мінералу, то це може коштувати вам значних проблем зі здоров'ям. Перевірте і переконайтеся, що у вашому раціоні завжди є продукти, багаті магнієм! Магній важливий, тому…

Лікарі пояснили, чому холодні напої не можна пити через соломинку

З настанням теплої погоди дедалі частіше хочеться втамовувати спрагу смачними та прохолодними напоями. Однак фахівці попереджають, що це може бути небезпечно для здоров'я, інформує Ukr.Media. Існує думка, що вживання такого напою, як холодне молоко, може викликати ангіну. Але лікарі розповіли, що патогенні збудники такого захворювання…

Доведено наукою: чому корисно спати вдень

Дослідження показали, що короткий денний сон поліпшує настрій, зміцнює здоров'я і, що найважливіше, підвищує продуктивність! Денний сон особливо корисний, якщо Ви недосипаєте вночі. Чим раніше ми компенсуємо недолік сну, тим швидше це позначиться на нашому імунітеті, інформує Ukr.Media. Щоб перезавантажити мозок Особливо це корисно тим,…

Секрет, за який дали Нобелівську премію

Організм уміє очищати себе від токсинів і навіть омолоджуватися після голодування. За це унікальне відкриття японський біолог отримав в 2016 році Нобелівську премію: ось, у чому секрет його техніки, інформує Ukr.Media. Відкриття Есінорі Осумі базується на механізмах аутофагії — процесу утилізації та переробки непотрібних частин…

Гастроентерологи назвали хворобу, при якій не можна їсти роли

Роли корисні тим, що в будь-якому вигляді риби містяться білки, вітаміни групи D, жирні кислоти омега, фосфор, йод, магній та інші мікронутрієнти, розповіли лікарі-гастроентерологи, інформує Ukr.Media. За словами фахівців, завдяки вживанню цього продукту зміцнюється кісткова тканина, стінки вен, артерій, поліпшується кровотік і виводиться холестерин. Крім…