Пізні прийоми їжі небезпечні для здоров’я – вчені

Фахівці вивчили взаємозв’язок між розвитком таких хвороб, як діабет, ожиріння і гіпертонія, і часом прийому їжі.

Група вчених з Американської кардіологічної асоціації дійшла висновку, що пізні прийоми їжі можуть викликати серцево-судинні захворювання і діабет через порушення біологічних ритмів людини. Результати дослідження опубліковані на порталі LiveScience.

Експеримент ґрунтувався на результатах медичних обстежень більш ніж 12,7 тисячі латиноамериканців у віці від 18 до 76 років, в ході якого медики зіставляли стан їхнього здоров’я і час прийому їжі протягом двох днів.

У ході дослідження було виявлено, що учасники випробовування, які третину і більше їжі вживали після 18.00, мали більш високий рівень цукру та інсуліну в крові, а також підвищений тиск в порівнянні з тими, хто вживав більшу частину їжі до шести годин вечора.

При цьому любителі пізніх прийомів їжі виявилися на 19% більше схильні до розвитку переддіабету і на 23% більше схильні до розвитку гіпертонії.

На думку провідного автора дослідження Нур Макарем, порушення біологічних ритмів людини через неправильний спосіб життя призводить до проблем з обміном речовин і збільшує ризик хронічних захворювань.

Пізня вечеря підвищує ризик розвитку раку

Раніше повідомлялося, що щоденне вживання горіхів перешкоджає набору ваги і покращує стан серцево-судинної системи.

Джерело: ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *