Омега-3 чи риб’ячий жир: що корисніше

Розбираємося в нюансах.

Розбираємося в нюансах. Отже, Омега-3 – поліненасичені жирні кислоти. В організмі людини вони самі по собі не синтезуються. А необхідність для здоров'я і схуднення безперечна, інформує UkrMedia.

Основні властивості Омега-3:

  • володіє протизапальним ефектом, профілактика простатиту;
  • пригнічує синтез стресового гормону кортизолу;
  • покращує психічне здоров'я;
  • профілактика хвороби Альцгеймера;
  • збільшення здатності мозку до запам'ятовування нового матеріалу;
  • стабілізує артеріальний тиск;
  • знижує ризик серцево-судинних захворювань;
  • запобігає судомам і спазмам;
  • зменшує ризик захворювання на діабет.

Риб'ячий жир добувається з печінки тріски або м'язів риб. У ньому містяться не тільки поліненасичені жирні кислоти, але і насичені, плюс в малих кількостях трансжири. Крім того, риба сама не відтворює Омега-3, а накопичує їх з водоростей, яким живиться. Часто раціон риб, вирощених у неволі, неідеальний, тому, медики радять віддавати перевагу Омега-3. Омега-3 рекомендується як дієтична добавка до раціону харчування без жодних обмежень усім людям.

Застосування омега-3 – тема окрема. Вживають цю добавку всі: дорослі, діти, люди похилого віку. Цілі прийому, як і дозування, різняться. Так, жінки приймають омегу-3 для поліпшення стану волосся і нігтів, очищення шкіри від висипу і алергічних висипань. Дітям – рекомендують лікарі: для корекції обміну речовин і нормалізації процесів клітинного росту. Люди похилого віку роблять ставку на профілактичні властивості омеги-3 (як відомо, вона істотно знижує ризик виникнення інсульту, артрозу, атеросклерозу, тромбоемболії, гіпертонії, інфаркту). Що стосується спортсменів, то, як правило, вони вживають omega-3 для прискорення обмінних процесів, пов'язаних з синтезом протеїну (набір м'язової маси) і розщепленням жирових відкладень (зниження ваги).

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *