Пророщена пшениця — джерело корисних речовин для здоров'я людини.
Проросла, або пророщена пшениця — не новина, не наукове відкриття, її використовували ще у стародавні часи, у людей накопичився великий досвід її застосування для профілактики та лікування. Зерно — це організм, що дрімає, у якому під оболонкою зберігається своєрідна енергія для продовження свого роду. Це відбувається у момент проростання — народження нової рослини.
На це природа дає найцінніше для харчування народженої молодої рослини, що у ній є: ензими та інші цінні речовини. Використовуючи проростки пшениці, ми вживаємо найважливіший продукт природи, інформує Ukr.Media.
Ось що пише про пророщену пшеницю дослідниця Ені Вагмор: "Велика експериментальна робота, що проводилась протягом 20 років, повністю підтверджує ефективність стимулюючої дії проростків пшениці — цього природного еліксиру життя — щодо розвитку людського організму у будь-якому віці, на організацію обміну речовин і нервової системи".
Нещодавно вченим стало відомо, що проростки пшениці — геніальні сміттярі, вони розбирають життєво небезпечні звалища і завали в організмі, забезпечуючи природну чистоту. Вони здатні розчиняти клейковину, що утворюється у кишківнику, і захищають від страшного захворювання — раку.
Ось висновки вчених і натуропатів про користь вживання проростків пшениці:
Проростки усіх зерен корисні, але краще брати пшеницю, яка має у собі найбільш корисні для лікування і профілактики речовини та зручна для приготування. Нижче наведені 2 способи пророщування зерен.
Спосіб 1
Для пророщування беруть 80-100 г пшениці, промивають її у проточній воді 2-3 рази. Пошкоджені і недостиглі зерна викидають. Промиту пшеницю розстеляють шаром не більше 2-3 см у порцеляновому або іншому посуді.
Потім заливають цю пшеницю водою так, щоб верхній шар зерен тільки торкався до поверхні води. Все це накривають марлею. Головне — забезпечити зерна вологою, повітрям і теплом — до 22 градусів.
Через 24-30 годин пшениця покаже біленькі проростки. Після того, як вони стануть завдовжки у 2-3 міліметри, пшеницю потрібно обов'язково знову промити. Це і є проросла пшениця. Для зручного використання її потрібно подрібнити на м'ясорубці або у кавомолці.
Ось таку пророслу пшеницю жують — повільно і ретельно. Наприклад, 1 чайну ложку треба жувати одну хвилину, зробивши при цьому 50-60 жувальних рухів. Це головний процес отримання організмом природного еліксиру, який утворюється у роті.
Ті, кому пророщену пшеницю жувати важко, можуть робити так: у товчену пшеницю додати 1-1,5 склянки води, розмішати до однорідної маси, потім відтиснути — буде пшеничне молоко, яке також корисне.
Спосіб 2
Увечері залити 2 ст. ложки пшениці (порція на 1 людину) і залишити на ніч. Пшеницю беруть твердих сортів. Вранці вилити воду, прополоскати зерна, знову злити воду і поставити баночку під кутом 45 градусів догори дном, попередньо накривши баночку марлею під гумку.
Оскільки зерна розмокли, вони розподіляються по стінках баночки, а марля не дає їм висипатися. Через кілька годин зерна проростуть. Їх треба промити, і все. Таким чином можна пророщувати не лише зерна пшениці, а й інші зерна.
Джерело: ukr.media