Під час епідемії грипу варто щодня полоскати горло настоєм пряної гвоздики і ретельно стежити за тим, щоб в раціоні вистачало вітамінів і мікроелементів.
Під час епідемії грипу діти завжди складають одну з основних груп ризику. Особливо легко різні віруси поширюються у школах і дитсадках – адже діти дуже активні, вони найчастіше контактують один з одним, частіше торкаються руками особи або облизують пальці під час їжі, а найменші і зовсім звикли пробувати світ «на зуб», інформує Ukr.Media.
Десятки простудних вірусів вже циркулюють у всіх регіонах України, не кажучи вже про активізацію штамів грипу. Особливо легко їх «чіпляють» діти, бо в небезпечний період потрібно дуже ретельно стежити за їх безпекою і привчити своє чадо як можна частіше мити руки і позбутися від звички їсти руками або торкатися до обличчя.
Для стимуляції імунітету дитини необхідно повноцінне білкове харчування, застосування спецій і прянощів, бажані щоденні антибактеріальні полоскання.
Всім відомі дивовижні властивості ехінацеї, женьшеню, солодки і лимонника. Трав'яні чаї з цих рослин відмінно підтримують захисні сили організму.
Також корисний відвар з плодів шипшини. Його можна змішати з медом і пити остиглим, як компот, – дитині цей напій сподобається.
Ще один дієвий і дуже смачний рецепт для профілактики застуди: чай з листя і гілочок малини, ромашки, липи, листя чорної смородини і суниці, суданської троянди (каркаде), м'яти та евкаліпта.
Джерело: ukr.media