Постійне використання газових плит, може привести до розвитку серйозних захворювань.
Приготування їжі на газовій плиті виділяє отруйні речовини, в результаті чого повітря в приміщенні стає набагато більш брудним, ніж на вулиці. До такого висновку дійшли американські фахівці, що представляють Інститут Рокі-Маунтін, інформує Ukr.Media.
Близько двох третин жителів США готують їжу на газових плитах, багато з яких є досить старими і вимагають обслуговування. Старі плити, встановлені без дотримання вимог безпеки, можуть отруювати домашнє повітря двоокисом азоту і монооксидом вуглецю.
Інша назва монооксиду вуглецю — чадний газ. Досить зовсім невеликого обсягу чадного газу в повітрі приміщення, щоб викликати серйозне отруєння або навіть смерть. Плюс, постійний вплив монооксиду вуглецю в невеликих концентраціях може провокувати розвиток астми у дітей.
"У дітей, які живуть у будинках з газовими плитами, приблизно на 40 відсотків вищий ризик розвитку астми. Небезпечні речовини, що виділяються при згорянні газу, можуть викликати і інші хвороби дихальної системи — зокрема, хронічну обструктивну хворобу легенів. Плюс, продукти згоряння в повітрі можуть провокувати хвороби серцево-судинної системи, цукровий діабет і навіть онкологічні захворювання», — кажуть дослідники, відзначаючи, що рішенням проблеми може бути масовий перехід на електричні плити.
Джерело: ukr.media