Кому протипоказана картопля.
Жертви діабету, гастриту або особи із надмірною вагою не повинні часто включати у свій раціон картоплю. Таку думку висловлюють ендокринологи, інформує Ukr.Media.
Картопля — це найпопулярніший овоч в нашій країні, і з часу її завезення, картопля міцно зайняла своє місце на столах. Цьому сприяє її доступність, універсальність і цілий набір корисних якостей.
Але далеко не всі люди можуть поглинати картоплю у великих обсягах. Зокрема, при діабеті і ожирінні картоплю їсти не потрібно. Також не рекомендується вона і жертвам гастриту, у яких відзначається зниження кислотності. Втім, всім їм не обов'язково повністю виключати свою картоплю з раціону, але дуже важливо, щоб її вміст в денному раціоні не перевищував 10%.
Сама по собі картопля може бути досить корисною, так як в ній є натрій, калій, а також кілька найважливіших вітамінів. Нарешті, картопля — це ціле джерело клітковини, необхідної для повноцінної і злагодженої роботи травної системи.
Існують десятки страв з картоплі, як і безліч способів її приготування. Фахівці рекомендують варіння або приготування на пару. До початку приготування картоплі необхідно зняти з неї шкірку, так як вона накопичує не зовсім корисні для здоров'я компоненти з землі і атмосфери. Катнгорично не рекомендують фахівці готувати картоплю у фритюрі, так як концентрація шкідливих речовин в цьому випадку може вирости.
Джерело: ukr.media