Це не тільки смачна, але і корисна спеція.
Кориця є основним інгредієнтом ароматних булочок та іншої випічки. Проте вона також широко використовується в різних частинах світу в якості лікарської спеції з численними перевагами для здоров'я: традиційно використовувалася для лікування застуди, ангіни і болю в суглобах. Ось яку користь кориця може принести вашому організму, інформує Ukr.Media.
3 причини додати корицю в раціон
Контроль цукру в крові
Однією з популярних переваг кориці є її здатність регулювати рівень цукру в крові. Дослідження показало, що вона допомагає значно знизити рівень цукру в крові і регулювати рівень інсуліну у людей, які піддаються ризику діабету 2 типу або мають такий діагноз.
Зменшення ризику серцево-судинних захворювань
Було також показано, що кориця володіє протизапальними властивостями, які допомагають імунній системі боротися з інфекцією і хвороботворними вільними радикалами. Протизапальні властивості відіграють важливу роль у лікуванні запалення, викликаного високим рівнем поганого холестерину, тим самим знижуючи ризик запалення артерій та інсульту.
Допомога у втраті ваги
Люди з високим рівнем цукру в крові можуть набрати зайву вагу через нездатність організму переробляти надлишкову глюкозу. Знижуючи її рівень, кориця дозволяє легше спалювати жир. Крім того, дослідження, опубліковане в журналі Clinical Nutrition Journal, показало, що добавки з корицею допомогли людям, що страждають ожирінням, втратити близько двох сантиметрів у талії.
Джерело: ukr.media