25 продуктів для пам’яті й інтелекту: є тісний зв’язок між роботою мозку і їжею

Невролог Девід Перлмуттер дотримується думки, що є тісний зв'язок між роботою мозку і їжею, яку споживає людина.

25 найкращих продуктів для пам'яті й інтелекту

Кожен день перед людиною постає безліч завдань. Вони можуть бути простими (що з'їсти на сніданок) і складними (думки про світобудову). Головний мозок аналізує всі ситуації й приймає рішення про те, як вийти з них. Щоб орган мав можливість ясно і чітко працювати протягом усього життя, потрібно правильно харчуватися, інформує Ukr.Media.

Невролог Девід Перлмуттер дотримується думки, що є тісний зв'язок між роботою мозку і їжею, яку споживає людина. Він виділив кілька продуктів, які допомагають «зарядити» цей головний орган.

Серед них:

  • Волоські горіхи, кеш'ю, мигдаль. Навіть зовнішнім виглядом ядро волоського горіха нагадує головний мозок людини. Користь цих продуктів полягає в тому, що в них присутній гліцин. Ця речовина дозволяє працювати мозку краще.

  • Вівсянка. Вживання вівсяної каші в ранкові години дозволяє зарядити мозок на цілий день. Вівсянка є джерелом правильних вуглеводів, які забезпечують його енергією. Глюкоза з каші сприяє виробленню ацетилхоліну. Ця речовина необхідна для поліпшення пам'яті й інших розумових здібностей.

    Вівсянка живить мозок жирами, білками й вуглеводами. Крім того, вона є джерелом клітковини.

    В борошні міститься вівсяна олія, яке постачає в організм Омега-3 жирні кислоти. Тому регулярне вживання вівсяного печива в їжу дозволяє поліпшити пам'ять, мислення, увагу.

    Якщо до складу печива входять горіхи або сухофрукти, то цінність цього продукту підвищується. Також корисне печиво зі шматочками натурального шоколаду та з журавлиною».

  • Яйце. Яйця — це джерело лютеїну, який зменшує ризик розвитку інфаркту. Однак зловживати яєчними жовтками не слід, тому, що вони є джерелом холестерину. У невеликих дозах він корисний, особливо для чоловіків, оскільки стимулює вироблення тестостерону. З'їдаючи яйце, людина отримує холін, який в організмі перетворюється в ацетилхолін, поліпшує пам'ять. За зміцнення нервових клітин відповідають фосфоліпіди з яєць.

  • Риба жирних сортів. Морська риба є джерелом жирів і білків. В 100 г відвареного філе міститься 100 мг риб'ячого жиру. Для живлення головного мозку необхідно включати рибні страви в раціон не рідше 3 разів на тиждень.

  • Зелений чай. Щоб отримати користь від напою, потрібно купувати саме натуральний листовий чай. У чайного пилу поживні для головного мозку речовини відсутні. Регулярний прийом зеленого чаю сприяє поліпшенню пам'яті, прискоренню психомоторних реакцій, підвищує процеси регенерації тканин.

  • Морква. Лютеолін, що міститься в коренеплодах, захищає клітини головного мозку від руйнування.

  • Морська капуста. Вона є цінним джерелом йоду, якого в ній дуже багато. Йод дозволяє уникнути провалів у пам'яті й перешкоджає виникненню депресії.

  • Чорниця. Ці ягоди є джерелом вітамінів і антиоксидантів, які необхідні головному мозку для його нормального функціонування. Регулярне вживання чорниці в їжу дозволяє уникнути проблем з короткочасною пам'яттю.

  • Вода. Споживання чистої мінеральної води покращує працездатність головного мозку на 10%. В день потрібно випивати 8 стаканів мінералки.

  • Розмарин. Цей продукт є джерелом карнозінової кислоти, яка дозволяє розширювати просвіт церебральних судин, що є відмінною профілактикою інсульту. Встановлено, що навіть запах розмарину сприяє поліпшенню пам'яті.

  • Броколі. У броколі міститься бор, магній. Всі ці речовини необхідні головному мозку для забезпечення його нормальної працездатності.

  • Авокадо. Плід є цінним джерелом жирних кислот і мінеральних речовин. Тому його регулярне вживання в їжу дозволить нормалізувати кровопостачання головного мозку.

  • Шоколад. Цей солодкий продукт здатний збагатити організм антиоксидантами й антидепресантами. Причому в шоколаді їх міститься більше, ніж у зеленому чаї і яблуках. Для того щоб отримати користь з шоколаду, потрібно вибирати натуральний гіркий продукт. Тоді головний мозок буде отримувати якісне харчування і захист від окисних процесів.

  • Яблука. Фрукти містять антиоксиданти, які дозволяють зберегти ясність розуму на довгі роки.

  • Лісові ягоди. Більшість з них багаті на вітамін С, але безсумнівним лідером в цьому сенсі є журавлина. Морс з неї дозволяє покращувати пам'ять, заряджати головний мозок енергією і посилювати увагу.

  • Часник. Він є джерелом фітонцидів, які перешкоджають старінню головного мозку, а також знищують шкідливу флору в організмі.

  • Помідори. Ці овочі містять мелатонін, який покращує стан судин і дозволяє зберігати молодість клітин головного мозку.

  • Креветки. Їх м'ясо є джерелом жирних кислот, які так необхідні головному мозку. Для забезпечення живлення органу досить з'їдати в день 100 г креветок.

  • Натуральна кава. Напій перешкоджає розвитку старечої деменції, покращує працездатність головного мозку, прискорює нейронні реакції в ньому.

  • Куряче м'ясо. Крім низької калорійності, цей продукт є джерелом вітамінів групи В. Вони необхідні для поліпшення пам'яті й зміцнення нервової системи.

  • Шпинат. Він є найкращим продуктом для підвищення інтелектуальних здібностей.

  • Мідії. У них міститься багато цинку, який покращує пам'ять, позитивним чином позначається на емоційній сфері людини й нормалізує якість сну.

  • Лимон. Не секрет, що в лимоні багато вітаміну С, який є головним помічником пам'яті.

  • Мед. Він містить глюкозу, яка живить головний мозок. Для поліпшення працездатності органу досить додати ложку меду в кашу, приготовану для сніданку

  • Буряк. Цей овоч є джерелом бетаїну, підвищує концентрацію уваги, настрій і реакцію.

  • Ввівши у свій раціон такі продукти, вже через 3 тижні можна буде помітити, що головний мозок став працювати краще.

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *