Торт Наполеон із листкового тіста: 12 неймовірно простих рецептів

Зробити коханий з дитинства торт Наполеон стало ще простіше, бо готове листкове тісто сьогодні можна придбати у будь-якому магазині. А саме воно – найскладніша частина класичного рецепту. Достатньо позбутися цієї проблеми, щоб з'явився час та бажання експериментувати з різними кремами та начинками. Лови добірку рецептів!

Зміст

  • 1. Наполеон із листкового тіста із заварним кремом
  • 2. Наполеон із листкового тіста зі згущеним молоком
  • 3. Торт Наполеон із листкового тіста зі сметанним кремом
  • 4. Наполеон із листкового тіста із вершками
  • 5. Торт Наполеон із листкового тіста з олійним кремом
  • 6. Торт Наполеон із листкового тіста з сирним сиром
  • 7. Наполеон із листкового тіста з горіхами
  • 8. Торт Наполеон із листкового тіста з кремом чиз
  • 9. Наполеон із листкового тіста з шоколадним кремом
  • 10. Лимонний Наполеон із листкового тіста
  • 11. Торт Наполеон із листкового тіста з малиною
  • 12. Наполеон із листкового тіста з кокосовим кремом
  • 1. Наполеон із листкового тіста із заварним кремом

    Заварний крем – класичне рішення домашнього Наполеона.

    Тобі знадобиться: 1 кг листкового бездрожжевого тіста, 1,2 л молока, 3 яйця, 2 склянки цукру, 5 ст. муки|борошна|, 1 пакетик ванільного цукру.

    Приготування: Наріжте листкове тісто на 4 частини і випікай коржі по 20-25 хвилин в духовці при 190 градусах. Розділили кожен листковий корж ще на 3 частини, а кілька шарів – подрібни в крихту.

    Закип'ятити 1 літр молока. Віночком збий молоко, що залишилося з іншими інгредієнтами, щоб не було грудочок. Влий цю суміш в кипляче молоко, помішуючи, і доведи крем до кипіння.

    Накрий його плівкою і дай охолонути. Щедро промаж коржі кремом, збери Наполеон і обмаж його зовні. Засип торт крихтою від тіста і відправ його в холодильник на просочення.

    2. Наполеон із листкового тіста зі згущеним молоком

    Ледачий Наполеон нашвидкуруч – мінімум часу і зусиль.

    Тобі знадобиться: 700 г листкового бездрожжевого тіста, 300 г вершкового масла|мастила|, 1 банка вареного згущеного молока.

    Розкатай тісто , наріж його на однакові тонкі коржі, наколи виделкою і випікай в духовці при 190 градусах до рум'яності. Підрівняй краї і подрібни всі обрізки в крихту. Міксером збий м'яке вершкове масло до пишності, додай згущене молоко і знову збий. Промасти коржі цим кремом, збери Наполеон, обмасти торт зовні і посип крихтою.

    3. Торт Наполеон із листкового тіста зі сметанним кремом

    Сметанний крем гарний своєю легкою кислинкою, яка гармонійно доповнює коржі.

    Тобі знадобиться: 800 г листкового бездрожжевого тіста, 250 г згущеного молока, 200 г 25-30% сметани, 200 г вершкового масла, 140 г цукру, 10 г ванільного цукру.

    Розділи листкове тісто на 4 коржі , наколи їх виделкою і випікай 10-12 хвилин у духовці при 200 градусах. Після цього розбери кожен корж на два і дай їм повністю охолонути. Один із коржів – подрібни в крихту.

    Зараз читають:20 легких рецептів тарталеток із крабовими паличками

    Міксером збий сметану з цукром до пишності. Окремо збий до пишності м'яке вершкове масло зі згущеним молоком. З'єднай обидві маси та перемішай густий крем. Промаж коржі кремом, що вийшов, збери Наполеон і обмаж його кремом зовні. Посип крихтою і відправ в холодильник на кілька годин.

    4. Наполеон із листкового тіста із вершками

    Вершковий крем – ще одне просте і ліниве рішення без довгого варіння.

    Тобі знадобиться: 1 кг листкового бездрожжевого тіста, 700 мл 33% вершків, 150 г згущеного молока.

    Приготування: Розріжте тісто на 4 частини і випікай коржі 18-20 хвилин у духовці при 200 градусах. Розділили кожен корж на три тонкі. Кілька сухих верхніх пластів – подрібни в крихту. Міксером зби вершки до стійких піків і поступово додай згущене молоко. Промаж остигли коржі кремом, збери торт, обмаж зовні і посип Наполеон крихтою.

    5. Торт Наполеон із листкового тіста з олійним кремом

    Такий масляно-заварний крем виходить жирнішим, зате ще ніжнішим.

    Тобі знадобиться: 500 г листкового бездрожжевого тіста, 250 г вершкового масла|мастила|, 200 г цукру, 550 мл молока, 2 жовтки, 2 ст.л. борошна, 1-2 ст. цукрової пудри.

    Приготування: Розкатай і наріж листкове тісто на 10-12 однакових тонких коржів. Наколи їх виделкою і випікай по 5-7 хвилин у духовці при 190 градусах. Дай коржам охолонути і підрівняй їх, а обрізки подрібни в крихту.

    Віночком змішай яєчні жовтки, 2 ложки молока, 50 г цукру та борошно до однорідності. Нагрій молоко, що залишилося з цукром і тонким струмком влий його до жовтків, постійно помішуючи. Проварити все на водяній бані 15-20 хвилин до густоти і дай повністю охолонути.

    Міксером зби м'яке вершкове масло з цукровою пудрою до пишності і поступово влий до нього заварну суміш, продовжуючи збивати. Промаж коржі кремом, що вийшов, і збери Наполеон. Обмаж торт ще кремом зовні і обсип крихтою.

    6. Торт Наполеон із листкового тіста з сирним сиром

    Можна взяти маскарпоне чи будь-який інший сирний або вершковий сир.

    Тобі знадобиться: 500 г листкового бездрожжевого тіста, 2 жовтки, 500 мл молока, 2,5 ст.л. крохмалю, 200 г цукру, 200 г сирного сиру, ванілін.

    Розріжте тісто на кілька коржів і випікай їх до 20 хвилин в духовці при 180 градусах. Розділили кожен корж ще на 2-3 коржі, а потім подрібни один із них у крихту. Віночком збий яйця з цукром та крохмалем. Продовжуючи збивати, влий кипляче молоко тонким струмком.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів компоту з малини

    Провар крем на слабкому вогні до густоти, накрий плівкою і дай йому повністю охолонути. Додай сирний сир і зби крем до однорідності. Промаж коржі Наполеона цим кремом, збери торт, обмаж зовні і обсип крихтою. Відправте торт в холодильник.

    7. Наполеон із листкового тіста з горіхами

    Прекрасний рецепт Наполеона навіть на святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг листкового бездрожжевого тіста, 6 жовтків, 500 г цукру, 300 г борошна, 1,2 л молока, 1 ч.л. ванільного цукру, 10 мл коньяку, 150 г волоських горіхів.

    Розділи листкове тісто на 5-6 пластів і випікай коржі в духовці при 200 градусах до рум'яності. Дай їм охолонути і поділи кожен корж на два. Віночком змішай жовтки, коньяк та обидва види цукру. Тонким цівком влий кипляче молоко, перемішай і провар крем до густоти на слабкому вогні, постійно помішуючи. Дай йому повністю охолонути.

    Дай крему повністю охолонути. Подрібни один корж у крихту, а решта – промаж кремом і посип рубаними горіхами. Збери Наполеон, обмаж його кремом зовні і засип крихтою і залишками горіхів.

    8. Торт Наполеон із листкового тіста з кремом чиз

    Дуже легкий варіант сирного крему без олії чи заварної основи.

    Тобі знадобиться: 1 кг листкового бездрожжевого тіста, 800 г сиру сиру, 2 банки згущеного молока.

    Розділи тісто на пласти, випікай їх по 20 хвилин в духовці при 200 градусах і дай охолонути. Розріж кожен корж ще на 2-3, а один із них подрібни в крихту. Міксером збий сирний сир зі згущеним молоком до однорідності, промаж коржі і збери торт. Обмаж його кремом зовні і засип крихтою. Відправ на пару годин у холодильник.

    9. Наполеон із листкового тіста з шоколадним кремом

    Для цього рецепту найкраще підійде якісний чорний шоколад.

    Тобі знадобиться: 500 г листкового бездрожжевого тіста, 500 мл молока, 80 г шоколаду, 100 г цукру, 40 г вершкового масла|мастила|, 50 г борошна, 2 яйця.

    Тонко розкатай тісто , наріж на 6-8 коржів, наколи їх вилкою і випікай 10 хвилин у духовці при 200 градусах. Дай коржам охолонути, підрівняй і подрібни обрізки в крихту.

    Розтопити шоколад з молоком на слабкому вогні. Окремо зби віночком яйця, цукор і борошно. Додай половину молока у суміш, продовжуючи збивати. Потім влий цю суміш до молока, що залишилося.

    Провар крем до загустіння, додай в нього вершкове масло, перемішай і накрий плівкою. Дай крему повністю охолонути. Промаж коржі, збери Наполеон, обмаж його зовні і посип крихтою. Дай торт просочитися в холодильнику хоча б пару годин.

    10. Лимонний Наполеон із листкового тіста

    Цікава особливість у тому, що лимон йде не в крем, а в окремий прошарок.

    Зараз читають:12 незрівнянних рецептів соті з кабачків

    Тобі знадобиться: 1 кг листкового бездрожжевого тіста, 1,2 л молока, 320 г цукру, 100 г борошна, 6 яєць, 180 г вершкового масла|мастила|, 1 г ваніліну, 1 лимон.

    Приготування: Розкатай і наріж тісто на 16 коржів, наколи їх виделкою і випікай до легкої рум'яності в духовці при 180 градусах. Дай коржам охолонути, а 1-2 з них подрібни в крихту. Блендером збий лимонний сік, цедру, 3 яйця та 100 г цукру. Нагрій масу на слабкому вогні, але не доводь до кипіння.

    Окремо збий яйця, що залишилися, цукор, борошно, ванілін і 300 мл молока. Закип'яти молоко і влий туди цю суміш тонким струмком, помішуючи. Провар крем до загустіння і додай вершкове масло. Збий і дай крему та лимонному прошарку повністю охолонути.

    Промаж коржі кремом, виклади на нього лимонну масу, збери Наполеон і обмаж кремом зовні. Засип його кришкою, що залишилася, і відправ у холодильник на пару годин або на ніч.

    11. Торт Наполеон із листкового тіста з малиною

    Замість малини можеш використовувати й іншу ягоду, краще – кислувату.

    Тобі знадобиться: 500 г листкового бездрожжевого тіста, 200 мл 33% вершків, 1 банка згущеного молока, 2-3 склянки малини.

    Розділи тісто на 4 коржі і випікай їх по 7-10 хвилин у духовці при 190 градусах. Дай коржам охолонути і розріж кожен на 2-3 шари. Подрібни один із коржів у крихту.

    Міксером зби вершки до стійких піків і поступово додай згущене молоко, продовжуючи збивати. Змасти коржі кремом і виклади на них ягоду. Збери торт, злегка притискаючи коржі, і обмаж кремом зовні. Засип Наполеон крихтою і прибери в холодильник на 5-6 годин.

    12. Наполеон із листкового тіста з кокосовим кремом

    Кокосовий лікер надає цьому крему особливу особливість.

    Тобі знадобиться: 900 г листкового бездрожжевого тіста, 50 г кокосової стружки, 800 мл кокосового молока, 300 мл молока, 500 мл вершків, 400 г цукру, 180 г жовтків, 80 г кукурудзяного крохмалю, 160 мл.

    Приготування: Розділи тісто на 8-10 частин, тонко розкатай, наколи виделкою і випікай коржі 8-10 хвилин у духовці при 180 градусах. Віночком змішай цукор з крохмалем та жовтками, щоб не було грудочок. Додай вершки, звичайне та кокосове молоко. Проварити крем на водяній бані до густини, постійно помішуючи.

    Дай крему охолонути і додай лікер із цедрою. Підрівняй готові коржі, подрібни обрізки в крихту і змішай з кокосовою стружкою. Змасти коржі кремом, збери торт і обмаж його зовні. Засип Наполеон крихтою з кокосовою стружкою і прибери його на ніч у холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *