Корисні елементи і мінерали містяться у всіх продуктах, якими харчуються люди зі збалансованим раціоном. Ми вже не раз попереджали тебе, що від покупки деяких продуктів варто відмовитися просто зараз і відкрили завісу, розповівши про те, що не можна їсти на сніданок. Прийшов час поговорити про продукти, що підвищують гемоглобін і зрозуміти, що таке гемоглобін в принципі.
Гемоглобін – це елемент, за допомогою якого наш кровообіг забезпечується необхідною кількістю кисню і отримує можливість правильно функціонувати. Гемоглобін відіграє найважливішу роль у всіх процесах роботи організму.
Список продуктів, які підвищують гемоглобін
Буряк – джерело заліза, амінокислот, вітамінів і рослинного білка. Завдяки багатому складу буряка, вона визнана тим овочем, який нормалізує склад крові.
Гарбузове насіння. У самий розпал сезону гарбуза, який ось-ось з’явиться на всіх ринках і стане улюбленим продуктом всієї родини, нагадаємо тобі про користь не тільки самого гарбуза, але і насіння. На 100 грам гарбузового насіння припадає 14 міліграм заліза, а це сприяє підвищенню гемоглобіну.
Морепродукти не тільки володіють ефектом афродізіака, але і підвищують гемоглобін, адже в 100 грамах – цілих 30 міліграм заліза!
Яловичина – твій найвірніший соратник в спробі знайти джерело гемоглобіну. Природно, смажити її не рекомендують, але запечена точно доведеться тобі до душі!
Гарна новина для ласунів – халва багата не тільки цинком, міддю, калієм і вітамінами групи С, Е, і В. Вона так само підвищує рівень гемоглобіну в крові.
Апельсини і грейпфрути допомагають залозу засвоюватися в організмі, тому не бійся запікати яловичину з апельсинами і будь не просто здоровою, а й геніальною на кухні!
Шпинат мало кому не подобається і не володіє специфічним запахом або смаком, а значить ти сміливо можеш додати це джерело заліза в свій раціон.
Не забувай стежити за рівнем гемоглобіну в крові! У чоловіків норма 130-160 г/л (не нижче – 120, не вище – 180 г/л), у жінок – 120-160 г/л.
Не забудь про лайфхак і читай про 7 продуктів, які можна сміливо їсти на ніч.