Теплий салат з курячою печінкою: 15 рецептів, які легко повторити вдома

Головна перевага теплих салатів з курячою печінкою в тому, що вони дуже смачні, ситні і можуть замінити навіть повноцінний прийом їжі. А якщо не знаєш, як їх приготувати – дивись наші 15 перевірених рецептів!

Зміст

  • 1. Теплий салат з курячою печінкою, руколою та помідорами
  • 2. Теплий салат з курячою печінкою та медовою заправкою
  • 3. Теплий салат з курячою печінкою та стручковою квасолею
  • 4. Теплий салат з курячою печінкою та грибами
  • 5. Теплий салат з курячою печінкою, буряком та грушею
  • 6. Теплий салат з курячою печінкою, кіноа та апельсинами
  • 7. Теплий салат з курячою печінкою, грушею та бринзою
  • 8. Теплий салат з курячою печінкою та яблуками
  • 9. Теплий салат з курячою печінкою та апельсинами
  • 10. Теплий салат з курячою печінкою, булгуром та курагою
  • 11. Теплий салат з курячою печінкою та мандаринами
  • 12. Теплий салат з курячою печінкою у вершках
  • 13. Теплий салат з курячою печінкою та полуницею
  • 14. Теплий салат з курячою печінкою та виноградом
  • 15. Теплий салат з курячою печінкою та авокадо
  • 1. Теплий салат з курячою печінкою, руколою та помідорами

    Класичний рецепт, що вражає своєю швидкістю приготування.

    Тобі знадобиться: 400 г курячої печінки, 250 г помідорів, 1 пучок руколи, 1 пучок будь-якого іншого салату, 30 мл оливкової олії, 2-3 зубчики часнику, 2 ч.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Наріж, обсмаж і приправи печінку. Наріж помідори часточками, промий і змішай салатне листя. Виклади все на тарілки. Окремо змішай оливкову олію, лимонний сік, подрібнений часник та спеції. Полів салат заправкою, що вийшла.

    2. Теплий салат з курячою печінкою та медовою заправкою

    Оригінальний салат в азіатському стилі – просто смакота!

    Тобі знадобиться: 500 г курячої печінки, 250 г помідорів чері, 200 г салатного міксу, 50 мл соєвого соусу, 50 мл меду, 20 мл кунжутної олії, сіль, спеції, кунжут, олія для смаження.

    Приготування: Крупно наріж і обсмаж курячу печінку до рум'яності. Влий соєвий соус, а через 5 хвилин – мед. Жар до готовності, помішуючи, і приправ за смаком. Довільно наріж помідори черрі і виклади їх на салатний мікс. Додай смажену печінку, збризкати салат кунжутним маслом і посип кунжутом.

    3. Теплий салат з курячою печінкою та стручковою квасолею

    Можна використовувати як свіжі, і заморожені овочі. Але свіжу квасолю – краще спочатку приварити.

    Тобі знадобиться: 400 г курячої печінки, 200 г болгарського перцю, 200 г стручкової квасолі, 1 пучок латуку, олія, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж печінку в олії до готовності, приправ. Наріж болгарський перець соломкою і обсмаж його зі стручковою квасолею до бажаної м'якості. Виклади все на салатне листя.

    Зараз читають:15 приголомшливих рецептів кляру для відбивних

    4. Теплий салат з курячою печінкою та грибами

    Сюди легко підійдуть навіть звичайнісінькі печериці.

    Тобі знадобиться: 200 г курячої печінки, 150 г грибів, 200 г помідорів чері, 1 пучок латуку, 1/2 цибулини, 1 ст.л. соєвого соусу, 0,5 ч.л. меду, спеції, вершкове масло.

    Приготування: Наріж і обсмаж курячу печінку, приправ за смаком. Окремо подрібни та обсмаж гриби з цибулею у вершковому маслі. Розріж помідори чері на половинки і виклади все на листя салату. Змішай соєвий соус з медом і заправи салат.

    5. Теплий салат з курячою печінкою, буряком та грушею

    Чудовий рецепт, здатний здивувати навіть гурманів. Нехай тебе не лякає кількість інгредієнтів!

    Тобі знадобиться: 500 г курячої печінки, 2 буряка, 2 груші, 4 скибочки бекону, 2 цибулини-шалот, 3 пучки шпинату, 150 г блакитного сиру, 1 жменя кедрових горішків, рослинна олія, вершкове масло, винний

    Приготування: Наріж і обсмаж бекон у рослинній олії до золотистості. Після чого відклади його убік і обсмаж подрібнений шалот у тій же сковороді. Окремо наріж і обсмаж курячу печінку на вершковому маслі, влий до неї винний оцет до смаку, перемішай і готуй ще півхвилини.

    Відвари і наріж буряк пластинками, а також тонко наріж солодкі груші. Промий шпинат, розклади його по тарілках і додай решту інгредієнтів. Посип готовий салат розкришеним блакитним сиром та кедровими горішками.

    6. Теплий салат з курячою печінкою, кіноа та апельсинами

    Чудово підійде навіть до святкового столу, особливо на Новий рік.

    Тобі знадобиться: 500 г курячої печінки, 2 апельсина, 150 г помідорів чері, 100 г кіноа, 100 г салатного міксу, оливкова олія, соєвий соус, спеції.

    Приготування: Наріж і приправ печінку, обсмаж її до готовності. Розріж помідори чері на часточки, очисти часточки апельсинів. Відвари кіноа за інструкцією на упаковці, змішай все разом і виклади на салатний мікс. Заправ салат оливковою олією і соєвим соусом за смаком.

    7. Теплий салат з курячою печінкою, грушею та бринзою

    Печінка з грушею – популярне та дуже гармонійне поєднання.

    Тобі знадобиться: 400 г курячої печінки, 200 г груш, 100 г бринзи, 100 г латуку, 30 г волоських горіхів, олія для смаження, бальзамік, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж курячу печінку до готовності, приправ улюбленими спеціями. Наріж груші тонкими слайсами і теж злегка підрум'янити їх на сковороді чи грилі. Подрібни латук і дрібно порубай підсушені волоські горіхи. Змішай і збризкати салат бальзаміком, посип його розфарбованою бринзою.

    8. Теплий салат з курячою печінкою та яблуками

    Вибирай щільні та хрусткі яблука кислих сортів.

    Зараз читають:15 оригінальних рецептів коктейлів з просіком

    Тобі знадобиться: 250 г курячої печінки, 100 г яблук, 100 г печериць, 1 жменя салатного міксу, олія для смаження, бальзамік, спеції.

    Приготування: Наріж яблука часточками та запікайте їх 5-7 хвилин у духовці при 180 градусах. Приправ та обсмаж курячу печінку майже до готовності, а потім додай до неї нарізані печериці та смажу ще близько 5-8 хвилин. Розклади смажену печінку з грибами на салатне листя, додай яблука та збризни салат бальзаміком.

    9. Теплий салат з курячою печінкою та апельсинами

    Апетитний, ніжний і водночас бюджетний салат.

    Тобі знадобиться: 600 г курячої печінки, 2 апельсини, 200 г салатного міксу, 4 ст. олії, 4 ст.л. апельсинового соку, 4 ч. л. бальзаміка, 4 ч.л. меду, спеції.

    Приготування: Змішай апельсиновий сік, половину олії, половину бальзаміку, половину меду та спеції для заправки. Наріж і приправ курячу печінку. Обсмаж її в маслі, що залишилася до рум'яності, а потім влий мед, що залишився, з бальзаміком і доведи до готовності. Розклади смажену печінку на тарілки із салатним міксом та зверху додай очищені часточки апельсинів. Полів салат раніше приготовленою заправкою.

    10. Теплий салат з курячою печінкою, булгуром та курагою

    Знадобиться трохи більше інгредієнтів та часу, але результат того вартий!

    Тобі знадобиться: 200 г курячої печінки, 50 г булгура, 20 г цибулі-шалот, 50 г салатного міксу, 30 г кураги, 2-3 зубчики часнику, 1 гілочка чебрецю, 100 мл вершків, 50 мл червоного сухого вина, 100 , 20 мл винного оцту, 50 мл дижонської гірчиці, 100 мл олії, 30 г вершкового масла, сіль, спеції.

    Приготування: Заздалегідь відвари булгур до готовності, замочіть курагу в гарячій воді на 10 хвилин і наріжте її соломкою. Подрібни та обсмаж шалот із часником та чебрецем на вершковому маслі. Виклади туди шматочки печінки, а через 1 хвилину – влий вино. Готуй до випарювання алкоголю, після чого влий вершки і половину меду, і продовжуй готувати до густини.

    Окремо змішай рослинну олію, винний оцет, дижонську гірчицю і мед, що залишився. Виклади все на салатний мікс і полів заправкою, що вийшла.

    11. Теплий салат з курячою печінкою та мандаринами

    Такий ошатний салат стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу.

    Тобі знадобиться: 600 г курячої печінки, 150 г помідорів чері, 2 мандарини, 200 г руколи, 3-4 ст.л. кукурудзяного борошна, 4 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. бальзаміка, 2 ст.л. мандаринового чи апельсинового соку, кунжут, спеції.

    Приготування: Змішай масло, сік та бальзамік для заправки. Наріж курячу печінку, обваляй її в кукурудзяному борошні зі спеціями і обсмаж до готовності. Змішай листя руколи, часточки мандарину та нарізані помідори чері. Додай смажену печінку, полів салат раніше приготовленою заправкою та посип кунжутом.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів варення з ранеток

    12. Теплий салат з курячою печінкою у вершках

    Печінка, приготована в вершках, виходить ще м'якшою і ніжнішою.

    Тобі знадобиться: 300 г курячої печінки, 1/2 пучка Айсберга, 200 г помідорів чері, 2 яйця, 1/2 фіолетової цибулини, 300 мл 20% вершків, 2 жмені руколи, оливкова олія, бальзамік, спеції.

    Приготування: Наріж, приправ та обсмаж печінку на сковороді. Влий вершки і доведи до готовності близько 6-8 хвилин, помішуючи. Довільно наріж овочі, Айсберг і руколо, розклади все по тарілках і додай смажену печінку. Окремо відвари яйця до бажаного ступеня готовності, наріж і виклади їх туди ж. Збризкає салат оливковою олією і бальзаміком.

    13. Теплий салат з курячою печінкою та полуницею

    Для яскравішого аромату – посип готовий салат рубаним чебрецем або розмарином.

    Тобі знадобиться: 600 г курячої печінки, 500 г полуниці, 1 фіолетова цибулина, 150 г руколи, 100 г вершкового масла|мастила|, 5 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 3 ст. оливкової олії, 3 ст.л. винного оцту, бальзамік.

    Приготування: Тонко наріж і злегка обсмаж цибулю на вершковому маслі, виклади до нього шматочки курячої печінки та смажу ще 3-4 хвилини. Влий винний оцет, додай сіль та спеції, а через 4-5 хвилин – цукор. Ретельно перемішай все до карамелізації. Виклади смажену печінку на листя руколи, додай крупно нарізану полуницю, збризкати салат оливковою олією та бальзаміком.

    14. Теплий салат з курячою печінкою та виноградом

    Простий рецепт на швидку руку, який варто знати кожній господині.

    Тобі знадобиться: 500 г курячої печінки, 400 г винограду, 1 пучок салату Айсберг, 3 зубчики часнику, 3-4 ст. оливкової олії, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж, приправ та обсмаж курячу печінку до готовності. Довільно наріж Айсберг, а виноград – розріж навпіл і видали кісточки. Розклади все по тарілках. Змішай оливкову олію, подрібнений часник, спеції та ароматні трави, та полів салат цією заправкою.

    15. Теплий салат з курячою печінкою та авокадо

    Відмінно поєднує яскравий смак і доступні інгредієнти.

    Тобі знадобиться: 200 г курячої печінки, 1 авокадо, 100 г помідорів чері, 4 перепелині яйця, 2-3 жмені салатного міксу, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. діжонської гірчиці, 1,5 ч.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Відвари, очисти і розріж перепелині яйця навпіл. Наріж авокадо та помідори чері на часточки. Обсмаж і приправ курячу печінку. Виклади все на салатний мікс. Змішай оливкову олію, дижонську гірчицю та лимонний сік, та полів салат.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *