15 найкращих рецептів компоту з винограду на зиму

Компот з винограду багатий на корисні вітаміни і виходить помірно солодким – з часткою кислинки і дуже збалансованим смаком. А ще його легко легко готувати, як і інші ягідні компоти. Розповідаємо 15 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Класичний компот із винограду
  • 2. Компот із винограду в 3-х літровій банці
  • 3. Компот із винограду без стерилізації
  • 4. Компот із винограду з лимонною кислотою
  • 5. Компот із винограду без цукру
  • 6. Компот із винограду та сливи на зиму
  • 7. Компот із винограду та груші на зиму
  • 8. Компот з винограду та яблук
  • 9. Компот з винограду та апельсинів
  • 10. Компот із винограду гронами
  • 11. Компот із винограду з лимоном на зиму
  • 12. Компот із винограду кишміш
  • 13. Компот із винограду Ізабелла
  • 14. Компот із винограду та персиків на зиму
  • 15. Компот із винограду з аличою на зиму
  • 1. Класичний компот із винограду

    Базовий рецепт, від якого можна відштовхуватися надалі.

    Тобі знадобиться: 700 г винограду, 2 л води, 1 склянка цукру.

    Перебери виноград і засип його в стерильну банку. Закип'ятити воду з цукром, проварити до розчинення і залий виноград цим сиропом. Захід банку на зиму.

    2. Компот із винограду в 3-х літровій банці

    Оптимальні пропорції для найпопулярнішого способу заготівлі компотів.

    Тобі знадобиться: 800 г винограду, 250 г цукру, 2 л води, 1 зірочка бадяну.

    Виклади виноград у чисту банку, залий окропом і залиш на 15 хвилин під кришкою. Злий і знову закип'яти цю воду, а в банку всип цукор і додай бадьян. Знову залий виноград і закочуй компот на зиму.

    3. Компот із винограду без стерилізації

    З усіх заготовок саме компоти найпростіше готувати без стерилізації.

    Тобі знадобиться: 700 г винограду, 250 г цукру, 1 ст. лимонного соку, 2 л. води.

    Приготування: Вимий банку содою та виклади туди промитий виноград. Залий його окропом, накрий кришкою і залиш на 10-15 хвилин. Злий цю воду і знову її закип'яті. Додай цукор та лимонний сік, провари сироп до розчинення цукру та залий виноград. Закочуй його на зиму.

    Зараз читають:20 супів з креветками, від яких ти будеш у захваті

    4. Компот із винограду з лимонною кислотою

    Найпростіший і найдоступніший спосіб підкреслити кислинку улюбленого напою.

    Тобі знадобиться: 700 г винограду, 250 г цукру, 1-2 щіпки лимонної кислоти, 2 л води.

    Перебери виноград і виклади його в стерильну банку. Зали окропом, накрий кришкою і залиш на 15 хвилин. Злий цю воду і знову закип'яти. Всип у банку цукор і лимонну кислоту, залий окропом і закатай компот.

    5. Компот із винограду без цукру

    Підійде для тих, хто рахує калорії. Але вибирай виноград солодких сортів!

    Тобі знадобиться: 1 кг винограду, 2 л води.

    Перебери і промий виноград, обірви його з гілочок і виклади в стерильні банки. Залий ягоду окропом і простерилізуйте банки в киплячій воді близько 15-20 хвилин. Закочуй їх на зиму.

    6. Компот із винограду та сливи на зиму

    Радимо поєднувати темні сорти винограду з темною сливою, на зразок угорки.

    Тобі знадобиться: 300 г винограду, 8-10 слив, 250 г цукру, 2,5 л води.

    Перебери виноград і сливу, виклади в стерильну банку і залий окропом. Закрий кришкою та залиш на 15 хвилин. Злий цю воду, додай у неї цукор, доведи до кипіння і проварити 2 хвилини. Залий сироп у банку і закатай компот.

    7. Компот із винограду та груші на зиму

    Обов'язково вибирай щільні та досить тверді груші, щоб вони не розлізлися від окропу.

    Тобі знадобиться: 350 г винограду, 300 г груші, 260 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти; 2 л води.

    Наріж груші часточками, перебери виноград і виклади все в стерильну банку. Засип цукром та лимонною кислотою, залий окропом і закатай компот на зиму.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів мармеладу з гарбуза

    8. Компот з винограду та яблук

    Можеш додати до компоту та інших спецій до смаку – вони тут будуть дуже доречними.

    Тобі знадобиться: 4 яблука, 350 г винограду, 2 л води, 1/2 лимона, 3 бутони гвоздики, 1 паличка кориці, 1 склянка цукру.

    Приготування: Наріж яблука часточками, перебери виноград і виклади все в ошпарену окропом банку. Залий окропом, залиш на 10 хвилин під кришкою і злий цю воду. Знову її закип'яті. Додай у банку кружечки лимона, цукор та спеції, залий окропом і закатай на зиму.

    9. Компот з винограду та апельсинів

    Приємний гармонійний смак та й просто гарний компот.

    Тобі знадобиться: 300 г винограду, 1 апельсин, 300 г цукру, 2 л води.

    Перебери виноград, наріж апельсин кружальцями і виклади все в чисту банку. Залий окропом, залиш на 10 хвилин під кришкою, злий і знову закип'яти цю воду. Додай до неї цукор, провари 2-3 хвилини і залий у банку з виноградом. Закочуй напій на зиму.

    10. Компот із винограду гронами

    Для цього рецепту найкраще підійде маленький синій виноград.

    Тобі знадобиться: 800 г винограду, 1 склянка цукру, 2 л окропу.

    Перебери і промий виноград прямо з гілочками, і виклади в чисту банку. Зали окропом і залиш під кришкою на 15 хвилин. Злий цю воду, додай у неї цукор, знову закип'яті і проварити до розчинення. Залий виноград і закочуй компот.

    11. Компот із винограду з лимоном на зиму

    Особливо смачно із солодким білим виноградом, але підійде будь-який інший.

    Тобі знадобиться: 500 г винограду, 1/2 лимона, 150 г цукру, 2 л води.

    Приготування: Промий виноград та обірви його з гілочок. Довільно наріж лимон, виклади все в стерильну банку, засип цукром і залий окропом. Залиш на 10 хвилин під кришкою, злий сироп, знову його закип'яти і залий назад. Закатай компот.

    Зараз читають:20 рецептів вафельних трубочок, які готуються простіше простого

    12. Компот із винограду кишміш

    У кишмиші немає кісточок, тому є ягоди з такого компоту – одна насолода.

    Тобі знадобиться: 700 г винограду кишміш, по 2 щіпки ваніліну та лимонної кислоти, 2 бутони гвоздики, 1 склянка цукру, 2 л води.

    Перебери виноград і виклади в чисту банку. Зали окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Злий воду, знову її закип'яти і додай туди гвоздику, цукор, ванілін та лимонну кислоту. Проварити до розчинення, залий кишміш і закатай компот.

    13. Компот із винограду Ізабелла

    Ще один найпопулярніший сорт, який чудово підходить для заготовок на зиму.

    Тобі знадобиться: 700 г винограду Ізабелла, 1 склянка цукру, 2 л води, 1 паличка кориці, 1 зірочка бадяну, 2 бутони гвоздики, 1/4 лимона.

    Приготування: Виклади в стерильну банку виноград, кільця лимона, спеції і все засип цукром. Залий заготовку окропом і закатай компот на зиму.

    14. Компот із винограду та персиків на зиму

    Замість персиків можна взяти нектарини – теж буде дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 350 г персиків, 300 г винограду, 200 г цукру, 2 л води.

    Приготування: Довільно наріж персики, перебери виноград і виклади все в чисту банку. Закип'ятіть воду з цукром, залий заготовку і дай їй охолонути під кришкою. Злий сироп, знову його закип'яті, залий компот і закатай його на зиму.

    15. Компот із винограду з аличою на зиму

    Жовта алича відмінно поєднується із зеленим виноградом, а червона – із синім.

    Тобі знадобиться: 400 г аличі, 400 г винограду, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти; 2 л води.

    Перебери виноград і аличу, і виклади все в чисту банку. Зали окропом і залиш на 15 хвилин під кришкою. Злий цю воду, закип'ятіть її з цукром і додай лимонну кислоту. Знов залий компот і закатай банку.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *