Що їсти влітку: ТОП-20 корисних продуктів

Що їсти влітку © depositphotos.com

Що їсти влітку, коли прилавки ломляться від фруктів, овочів і ягід? Які продукти допоможуть освіжитися? Стільки питань і так мало відповідей було у нас до того, як ми вирішили скласти ТОП-20 корисних літніх продуктів.

tochka.net дізналася про те, як правідбно зберігати продукти влітку, скільки можна зберігати страви на столі і в холодильнику, а також в тому, які продукти особливо корисні в жаркий сезон.

Як правильно зберігати продукти влітку?

Що їсти влітку © depositphotos.com

Спекотне літо вносить свої корективи в правила зберігання страв і продуктів. Тому, якщо хочеш провести літо весело, а не з кишковою паличкою, то варто поміняти свої звички.

Салат зі свіжих овочів можна зберігати в холодильнику до 48 годин. При цьому потрібно розуміти, що овочі за цей час пустять сік і блюдо стане не таким смачним. Тому краще їж салат свіжим. А якщо серед інгредієнтів є яйця, м’ясо або морепродукти – термін зберігання такого салату 24 години.

Кисломолочні продукти потрібно зберігати в холодильнику відповідно до термінів на упаковці. А ось якщо ти замріялася і забула йогурт, кефір або ряжанку на столі на пару годин – відразу викидай.

М’ясо і риба, залишені на столі, залишаються їстівними тільки чотири години, в холодильнику ж їх можна зберігати до 12 годин.

І, найголовніше, ні в якому разі не став в холодильник ще не остигле блюдо. Такі перепади температур погано позначаться і на блюді, і на здоров’я.

Які продукти потрібно їсти, щоб освіжитися?

Що їсти влітку © depositphotos.com

У спекотні дні дієтологи радять налягати на фрукти і овочі, в яких міститься багато води. Так що подбай про те, щоб під рукою завжди були огірки, селера, помідори, шпинат, диня, полуниця і кавун. У цих фруктах і овочах собержітся від 90 і більше відсотків води.

Що їсти влітку: ТОП-20 корисних продуктів

  • Коричневий рис

Що їсти влітку © depositphotos.com

У складі коричневого нешліфований рису 8 амінокислот, які необхідні для створення клітин. Влітку варто віддати перевагу саме цьому сорту – він перетравлюється довше, ніж білий рис. Це допоможе тобі довше залишатися ситою.

  • Авокадо

Що їсти влітку © depositphotos.com

Авокадо актуальний завжди, адже в цьому фрукті містяться корисні ненасичені жири і незамінна олеїнова кислота. З їх допомогою можна знизити рівень холестерину в організмі.

  • Томат

Що їсти влітку © depositphotos.com

Смачний помідор запобігає появі проблем зі шлунком і сечостатевою системою і має антиоксидантні властивості. Ще один плюс томата – один з найпотужніших каротиноїдів у складі.

  • Імбир

Що їсти влітку © depositphotos.com

Літо – хороший час для того, щоб пити не просто воду, а воду з коренем імбиру. Рослина містить безліч корисних речовин – вітаміни, мінерали, амінокислоти, жирні кислоти, а також ефірні масла. Імбир допоможе поліпшити травлення, простимулювати імунітет.

  • Яблука

Що їсти влітку © depositphotos.com

У яблуках міститься магній, калій, кальцій, цинк, мідь, хлор і залізо. До речі, залізо, яке відповідає за якість крові і кальцій, в яблуці просто в надлишку.

  • Сочевиця

Що їсти влітку © depositphotos.com

Плюс цього різновиду бобових не тільки в мікроелементах, що входять до складу, а й в білку, котрий легко засвоюється організмом. А в сочевичній скрині корисних речовин зберігаються кальцій, магній, калій, фосфор, залізо і жирні кислоти Омега-3, Омега-6.

  • Креветки

Що їсти влітку © depositphotos.com

Креветки актуальні не тільки на пляжах Коблево і Одеси, а й на столі – в них міститься мало жирів і калорій, але багато здорового білка, протеїну і омега-3 жирних кислот. А ще в складі креветок селен, калій, цинк, кальцій і вітамін B12.

  • Брокколі

Що їсти влітку © depositphotos.com

Спаржева капуста – просто скарб, адже до її складу сходять вітаміни К і С, фолієва кислота, каротеноди, калій, клітковина. До речі, вітамін К – важлива складова функціонування білків, які беруть участь в згортанні крові.

  • Лимон

Що їсти влітку © depositphotos.com

Лимон – практично ідеальний, адже в його складі немає жирів і вуглеводів, зате є вітамін С і лімонен. Радимо додавати лимон в воду і коктейлі!

  • Шпинат

Що їсти влітку © depositphotos.com

Улюблений овоч моряка Папая оберігає від пошкодження слизові оболонки, а також нормалізує вуглеводний обмін. Також шпинат допомагає схуднути і відновити працездатність.

  • Малина

Що їсти влітку © depositphotos.com

Сезонна літня ягідка містить вітамін С і кислоту Елладжік. Завдяки елагової кислоти малина здатна перешкоджати росту клітин раку.

  • Абрикоси

Що їсти влітку © depositphotos.com

Перевага абрикосів в тому, що вони актуальні все літо. Справа в тому, що у різних сортів різні терміни збору врожаю, тому свіжі абрикоси можна знайти на прилавках з початку червня і майже до самого кінця серпня. А ще ці фрукти – джерело антиоксидантів, бета-каротину і вітамінів А, С і Е. Саме за допомогою цих речовин можна вберегти організм від окислювального стресу.

  • Персики

Що їсти влітку © depositphotos.com

Соковиті і смачні персики підвищать твій імунітет, покращать стан шкіри і зміцнять волосся і нігті. У складі фрукта – вітаміни А, С і кальцій.

  • Артишоки

Що їсти влітку © depositphotos.com

Артишоки щедро наділені антиоксидантами, а ще клітковиною, вітамінами С і К, фолатом, фосфором і магнієм. А ось жиром склад артишоків обділений. І це прекасно!

  • Інжир

Що їсти влітку © depositphotos.com

Інжир – ще один продкут, який надовго перемагає почуття голоду. Відбувається це через клітковину, якою щедро наділений склад інжиру. Але будь обережна – інжир не рекомендують їсти людям, що страждають від діабету.

  • Цукіні

Що їсти влітку © depositphotos.com

За хімічним складом цукіні схожі на кабачки, але корисні речовини з них наш організм засвоює значно швидше. У складі цукіні – калій, натрій, фосфор, магній, залізо, каротин, вітаміни групи В, С, РР, Е, провітамін А, пектинові речовини.

  • Горошок

Що їсти влітку © depositphotos.com

Смачний зелений горошок поділиться з тобою клітковиною, якої у нього в надлишку. Це нормалізує роботу кишечника. А вітамін B9, що міститься в горошку, посприяє відновленню клітин.

  • Часник

Що їсти влітку © depositphotos.com

Хоча часник є в магазинах круглий рік, його сезон починається влітку. У цьому низькокалорійному продукті міститься дуже багато поживних речовин – марганець, вітаміни В6, С, селен і клітковина.

  • Кукурудза

Що їсти влітку © depositphotos.com

Найкраща риса кукурудзи – її різноманітний вітамінно-мінеральний склад. У цій представниці злакових містяться вітаміни групи В, Е, Н (біотин), А, кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, залізо, йод і багато інших. Але варто бути обережніше – кукурудза може нашкодити людям, що страждають від тромбозів, підвищеного згортання крові, тромбофлебіту.

  • Шовковиця

Що їсти влітку © depositphotos.com

Шовковиця з’явиться на прилавках в середині червня і протримається на них до середини липня. Одна порція шовковиці забезпечить організму 10% добової потреби в клітковині. Правда, їсти шовковицю потрібно швидко – плоди швидко псуються.

Раніше ми розповідали про користь ягід чорної смородини.

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *