Розвантажувальні дні: плюси, мінуси і популярне меню

Розвантажувальні дні © depositphotos

Швидко скинути зайву вагу, оздоровитися і привести організм в тонус – все це допоможуть зробити розвантажувальні дні. Головне – знати, як правильно їх проводити, щоб вони пішли на користь, а не на шкоду.

Дізнайся на tochka.net, що таке ефективні розвантажувальні дні, коли практикуються і яких дієт дотримуються в цей період.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

  • Дієта при панкреатиті: як правильно харчуватися

Розвантажувальні дні: що це таке

Розвантажувальними називаються дні, в які людина усвідомлено обмежує свій харчовий раціон. Причини і цілі можуть бути різними: планомірно стежити за своєю вагою або ж терміново схуднути до певного дня, очистити організм від накопичених шлаків або оздоровитися за рекомендацією лікаря. А ще при розвантажувальному дні організм може відновити порушений обмін речовин і позбавитися алергії.

Плюси, мінуси і протипоказання розвантажувальних днів

Користь таких днів очевидна:

  • розвантажувальні дні сприяють профілактиці багатьох захворювань;
  • в цей період знижується навантаження на травну і серцево-судинну систему;
  • йде надмірна вага.

Водночас розвантажувальні дні чреваті тим, що організм відчуває дефіцит надходження багатьох найважливіших речовин, вітамінів, макро- і мікроелементів. Також у такі дні доводиться обмежувати фізичні та розумові навантаження на організм і працювати упівсили.

Май на увазі, що, як і будь-який інший метод впливу на організм, розвантажувальний день може мати протипоказання. Наприклад, така дієта є неприпустимою для вагітних і годуючих жінок, при загальному нездужанні, слабкості, запамороченні і в стадії загострення хронічних захворювань.

У будь-якому випадку, перед тим як провести розвантажувальний день, обов’язково проконсультуйся з лікарем.

Основні принципи проведення розвантажувальних днів

  • Розвантажувальні дні оптимально практикувати не частіше 1-2 рази на тиждень.
  • Сенс в тому, щоб цього дня обмежити свій раціон мінімальним набором або навіть одним продуктом.
  • Весь об’єм їжі, що з’їдається в розвантажувальний день, ділиться на 5-6 прийомів.
  • Калорійність раціону в цей день не повинна перевищувати 700-1000 ккал.
  • Відмовся в цей день від спецій, солі і цукру, які розпалюють апетит.
  • Обов’язково пий в достатній кількості чисту воду.
  • Після закінчення розвантажувального дня ні в якому разі не можна перевантажувати організм їжею.

Найпоширеніші варіанти розвантажувальних днів

  • Яблучний день
  • Яблука можна запікати з гарбузом, медом, журавлиною, грушами, але без цукру.

    Найефективніший розвантажувальний день на яблуках передбачає поїдання протягом дня 1,5 кг свіжих яблук.

    Більш щадний варіант – це кефірно-яблучний розвантажувальний день. Можна вживати кефір із розрахунку півсклянки на 1 яблуко, 5-6 разів на день.

  • Кабачково-капустяно-яєчний день
  • На день дозволено 300 г обсмажених кабачків, 400 г салату з капусти, 2 зварених круто яйця. Всі продукти з’їдаються по черзі протягом дня за 5 прийомів.

  • Морковно-капустяно-огірково-яєчний день
  • Візьми 300 г морквяного салату з оливковою олією, 400 г капустяного салату, 300 г огірків, 2 зварених круто яйця. Всі продукти також по черзі з’їдаються в 5 прийомів протягом дня.

  • Кефірно-сирний день
  • Можна взяти по 70 г нежирного сиру 5 разів на день, також 2 склянки знежиреного кефіру, 2 чашки чаю, вода без обмежень.

  • День на соках
  • Протягом дня можна випити 1,5 л овочевого соку, 0,7 л фруктового соку і воду без обмежень.

    ЧИТАЙ ТАКОЖ:

    • Екологічно чиста краса: навіщо шукати косметику природного походження
    • Жіночно та стильно: 6 весняних образів, які підійдуть кожній

    Джерело: lady.tochka.net

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *