Готувати ПП випічку стало неймовірно просто, адже зараз з'явилося значно більше інгредієнтів та варіантів приготування. Відмінним перекушуванням і частуванням до чаю стане ПП вівсяне печиво, рецепти якого ми зібрали у цій добірці. Таке смачне, що не зможуть встояти навіть любителі не найкорисніших солодощів!
Зміст
1. ПП вівсяне печиво з яблуком
А як начинка – додамо трохи горіхів і сухофруктів.
Тобі знадобиться: 180 г яблук, 1 яйце, 80-100 г вівсяних пластівців, 50 г кураги, 25 г фініків, 25 г арахісу, 1 ст. насіння льону, кориця, ванілін, підсолоджувач.
Приготування: Очисти та наріж яблука. Блендер збив яблука з яйцем до пишної піни. Додай вівсянку, корицю, ванілін та підсолоджувач за смаком. Лопаткою перемішай все разом і залиши на 10 хвилин.
Подрібни горіхи та сухофрукти, втрути їх у тісто разом із насінням льону. Сформуй та випікай печиво 20 хвилин у духовці при 160 градусах. Після цього збільши температуру до 180 і випікай ще 5 хвилин.
2. ПП вівсяне печиво на кефірі
Дієтичний рецепт печива без борошна та цукру, але все одно дуже смачно.
Тобі знадобиться: 350 г вівсяних пластівців, 300 мл кефіру, 2 ст. родзинок, 2 солодких яблука, 1 ст.л. меду.
Зараз читають:12 незрівнянних рецептів підливи для макаронів
Залий вівсяні пластівці кефіром, залиш на півгодини, а потім додай терті яблука , мед і промиті родзинки. Ложкою виклади печиво на пергамент і випікай 20-30 хвилин у духовці при 200 градусах.
3. ПП вівсяне печиво з бананом
Усього два основних інгредієнти – і цього цілком достатньо.
Тобі знадобиться: 2 банани, 1 склянка вівсяних пластівців, 20 г ізюму за бажанням.
Приготування: Виделкою розімні очищені банани в пюре і ретельно змішай їх з вівсянкою. Додай родзинки, виклади печиво на пергамент і випікай 10 хвилин у духовці при 200 градусах.
4. ПП вівсяне печиво з сиром та бананом
За бажання, додай трохи ванільного цукру для аромату.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки вівсяного борошна, 1-2 яйця, 200 г сиру, 1 банан, 1 ст. підсолоджувача, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. соди, 1 ч. л. оцту.
Приготування: Віночком збий яйця з підсолоджувачем. Потім додай сир, олію, бананове пюре і гашену оцтом соду. Перемішай все разом і втрути вівсяне борошно. Ложкою виклади печиво на пергамент і випікай 20-30 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
5. ПП вівсяне печиво з кокосовою стружкою
Ще один цікавий рецепт корисного вівсяно-сирного печива!
Тобі знадобиться: 180 г сиру, 1 банан, 1 ст. меду, 150 г подрібнених вівсяних пластівців, 30 г кокосової стружки.
Блендером збий сир , банан і мед до однорідності. Додай вівсяні пластівці, вимішай і сформуй із тіста кульки. Обвалюй їх у кокосовій стружці, трохи сплюсни і випікай 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.
6. ПП вівсяне печиво з грушею
Вівсяні пластівці тут потрібно подрібнити до дрібної крихти, але не на борошно.
Тобі знадобиться: 1 груша, 200 г сиру, 100 г подрібнених вівсяних пластівців, 2 яйця, 1 ч.л. замінника цукру, 0,5 ч. л. розпушувача.
Зараз читають:10 простих рецептів соку з|із| червоної смородини на зиму
Відділи жовтки від білків. Блендером збий сир, жовтки, замінник цукру та розпушувач. Всип вівсяні пластівці з тертою грушею і перемішай. В кінці зби білки до стійких піків і лопаткою втрути їх у тісто. Ложкою виклади печиво на пергамент і випікай близько 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. ПП вівсяне печиво з кокосовим маслом та йогуртом
У начинку підійдуть будь-які горіхи та сухофрукти на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 150 г подрібнених вівсяних пластівців, 1 яйце, 1 ч.л. розпушувача, 15 г кокосової олії, 4 ст.л. густого йогурту, стевія, 1 жменю кураги, 1 жменю в'яленої журавлини, 1 жменю волоських горіхів.
Приготування: Замочіть журавлину та курагу в гарячій воді на 10 хвилин. Дрібно наріж курагу та горіхи. Змішай разом всі інгредієнти та залиште тісто на 15 хвилин. Ложкою виклади його на пергамент і випікай печиво 20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
8. ПП вівсяне печиво з медом без яєць
Простий, але водночас дуже смачний та оригінальний рецепт.
Тобі знадобиться: 200 г подрібнених вівсяних пластівців, 2 ст. меду, 50 г горіхів, 0,5 ч. л. соди, 100 г кураги, 70-80 мл води, 3 ст. олії, підсолоджувач.
Нагрій воду з медом до розчинення, додай в неї соду і проварити 1 хвилину на слабкому вогні. Подрібни горіхи та курагу. Ретельно вимішати всі інгредієнти разом, вологими руками скатай з тіста кульки, сплюсніть і випікай печиво 15-20 хвилин при 200 градусах.
9. ПП вівсяне печиво з фруктовим пюре
Можна використовувати будь-яке дитяче пюре із фруктів.
Тобі знадобиться: 380 г подрібнених вівсяних пластівців, 350 г фруктового пюре, 10-12 фініків, 2 ст. олії, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Довільно наріж фініки, відправ все інгредієнти в блендер і збий до однорідності. Залиш тісто на 20 хвилин, після чого вологими руками сформуй печиво та випікай його 15 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів повидла з аґрусу
10. ПП вівсяне печиво з бананом та фініками
Дуже солодке навіть зовсім без підсолоджувача, не кажучи вже про цукор.
Тобі знадобиться: 100 г вівсяних пластівців, 150 г цільнозернового борошна, 250 г бананів, 75 мл оливкової олії, 100 г фініків, 50 г волоських горіхів, 10 г розпушувача.
Приготування: Дрібно порубай горіхи. Блендер подрібни фініки і банан до однорідності. Додай олію та всі інші інгредієнти, вимішай тісто та вологими руками сформуй печиво. Випікай його 20 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
11. ПП вівсяне печиво із шоколадом
Вибирай темний шоколад із високим відсотком какао – від 70-75%.
Тобі знадобиться: 60 г кокосової стружки, 0,5 ч.л. кориці, 40 мл оливкової олії, 10 г кураги, 200 г вівсяних пластівців, 10 г чорносливу, 150 г банана, 50 г меду, 60 г шоколаду.
Приготування: Дрібно наріж шоколад і сухофрукти. Виделкою розімні очищений банан у пюре. Змішай усі інгредієнти до однорідної маси. Вологими руками сформуй печиво та випікай 30-35 хвилин у духовці при 140 градусах.
12. ПП вівсяне з родзинками та лимоном
Замість лимона можна так само взяти апельсин – теж дуже смачно.
Тобі знадобиться: 100 г сухофруктів, 100 г вівсяних пластівців, 1 лимон, 30 г родзинок, 30 г насіння соняшника, 1-2 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Промий та подрібни сухофрукти. Зніми з лимона цедру і відіжміть сік. Ретельно змішай разом усі інгредієнти. Сформуй плоске печиво та випікай його в духовці 10-15 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua