20 відмінних способів приготувати джем з вишні

Весною вишня радує пишним цвітінням, а влітку її гілки ломляться від щедрого врожаю. Найчастіше більшість фруктової консервації готується саме з неї. Сьогодні займемося джемом із вишні. У цій статті ми зібрали 20 найсмачніших та найпростіших рецептів!

Зміст

  • 1. Джем із вишні з лимонною кислотою
  • 2. Джем із вишні з крохмалем
  • 3. Джем із вишні через м'ясорубку
  • 4. Густий джем з вишні з желатином
  • 5. Вишневий джем без цукру
  • 6. Вишневий джем з екстрактом стевії
  • 7. Вишневий джем із пектином
  • 8. Джем з вишні з кісточками
  • 9. Джем із вишні з агар-агаром
  • 10. Джем з вишні та малини
  • 11. Джем з вишні, агрусу, малини та червоної смородини
  • 12. Джем із вишні з м'ятою
  • 13. Джем з вишні, полуниці, малини, смородини та чорниці
  • 14. Джем із вишні з лимонами
  • 15. Вишневий джем із ромом
  • 16. Джем із вишні з шоколадом
  • 17. Джем з вишні та полуниці
  • 18. Джем із вишні з корицею
  • 19. Джем з вишні з апельсинами та медом
  • 20. Вишневий джем з м'ятою та кардамоном
  • 1. Джем із вишні з лимонною кислотою

    Дуже популярний класичний рецепт, який впорається кожен.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Вишню очисти від кісточок, подрібни в блендері , змішай з цукром і залиш на 1 годину. Проварити 10 хвилин і прибери убік остигати. Знову постав каструлю на вогонь, всип лимонну кислоту і прокип'яти ще 10 хвилин. Розклади джем у стерилізовані банки і закатай.

    2. Джем із вишні з крохмалем

    Рекомендуємо готувати джем із кукурудзяним крохмалем.

    Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 1,5 кг цукру, 150 г крохмалю, 150 мл води.

    Вишню очисти від кісточок, засип цукром і прибери в бік на 1,5-2 години. Проварити 10 хвилин і відстав на 1 годину. Знову постав на вогонь, проварити 10 хвилин і, безперервно помішуючи, влий воду, змішану з крохмалем. Прокип'яті 5-7 хвилин, розкладіть у стерилізовані банки і заходьте.

    3. Джем із вишні через м'ясорубку

    Більш однорідну масу можна отримати, пропустивши вишню через м'ясорубку двічі.

    Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1,5 кг цукру.

    Вишню очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай і прибери на 1 годину. Проварити двічі по 10 хвилин, роблячи перерву для повного остигання. Розклади гарячий джем у стерилізовані банки і заходьте.

    4. Густий джем з вишні з желатином

    Листовий желатин дорожчий, але працювати з ним зручніше.

    Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 2 кг цукрового піску, 30 г желатину, 180 мл води.

    Вишню очисти від кісточок, подрібни в блендері, змішай з цукром і залиш на 1,5-2 години. Проварити 10 хвилин і остудити. Желатин залий водою і прибери убік на 15 хвилин. Знову постав каструлю з вишнею на вогонь, проварити 10 хвилин, влий желатинову суміш і перемішай. Розклади джем по банках, закатай і укутай товстим рушником.

    Зараз читають:Оладки на кефірі – 20 найкращих рецептів та способів приготування

    5. Вишневий джем без цукру

    Для цього рецепту знадобиться дуже солодка та стигла вишня.

    Тобі знадобиться: 2 кг вишні, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Вишню очисти від кісточок, подрібни в блендері і проварити на повільному вогні 15 хвилин. Всип лимонну кислоту. Прокип'яті ще 5-7 хвилин і заходьте.

    6. Вишневий джем з екстрактом стевії

    Банки попередньо простерилізуй і ретельно висуши.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг вишні, 2 ст. екстракт стевії, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Вишню очисти від кісточок, пропусти через м'ясорубку і проварити 10 хвилин. Зніми з вогню та прибери убік на 1 годину. Доведи масу до кипіння, додай лимонну кислоту, стевію та провари всі разом 10 хвилин. Розклади джем по банках, закатай і переверни вгору дном.

    7. Вишневий джем із пектином

    Готувати можна як із свіжих ягід, так і заморожених.

    Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1,5 кг цукру, 20 г пектину.

    Вишню очисти від кісточок, подрібни в блендері і засип 1 кг цукру на 2 години. Проварити джем 10 хвилин і прибери убік на 1 годину. На повільному вогні доведи масу до кипіння і всип цукор, що залишився, змішаний з пектином. Проварити всі разом 10 хвилин, розклади по чистим сухим банкам і закатай.

    8. Джем з вишні з кісточками

    Зберігати консервацію з кісточками довше 1 року не можна!

    Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Вишню засип цукром і залиш при кімнатній температурі на 5-6 годин. Проварити на повільному вогні двічі по 10 хвилин, роблячи перерву на 1 годину. Під час останнього варіння додай лимонну кислоту. Наповни гарячим джемом стерилізовані банки, закатай і переверни вгору дном.

    9. Джем із вишні з агар-агаром

    Найсмачніше джем виходить із вишні чорних сортів.

    Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 20 г агар-агару, 1,5 кг цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Очисти вишню від кісточок, склади в каструлю і засип 1 кг цукрового піску. Накрийте кришкою і залиште на 2 години, щоб ягоди дали сік. Проварити джем 10 хвилин і прибери убік на 1 годину. Постав каструлю на вогонь і доведіть масу до кипіння. Всип лимонну кислоту і цукровий пісок, що залишився, змішаний з агар-агаром. Прокип'ятити всі разом 5 хвилин і заходьте.

    10. Джем з вишні та малини

    Якщо ягоди попередньо підв'ялити в духовці, вийде зовсім інший смак.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів курячих крилець з картоплею в духовці

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг малини, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Вишню очисти від кісточок і разом з малиною пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай і залиште на 1 годину. Провари на повільному вогні 20 хвилин, зніми з плити та остуді. Знову постав каструлю на вогонь, доведи до кипіння і всип лимонну кислоту. Проварити 5-7 хвилин, розклади джем у підготовлену тару і закатай.

    11. Джем з вишні, агрусу, малини та червоної смородини

    Працювати слід у рукавичках, оскільки фруктова кислота роз'їдає руки.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні, 500 г малини, 500 г аґрусу, 500 г смородини, 1,5 кг цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Подрібніть у блендері очищену від кісточок вишню. Аналогічно поступи з малиною, аґрусом та смородиною. Додати цукровий пісок, перемішати і залишити на 2 години. Проварити масу 10 хвилин, злегка остудити і подрібнити занурювальним блендером. Через 1 годину доведи масу до кипіння, всип лимонну кислоту і проварити ще 10 хвилин. Наповни гарячим джемом стерилізовані банки, закатай і укутай теплою ковдрою.

    12. Джем із вишні з м'ятою

    Пінку, яка з'являтиметься в процесі варіння, бажано зняти.

    Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 5 стебел м'яти, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Вишню очисти від кісточок, а листочки м'яти зніми зі стебел. Помісти все в каструлю відповідного розміру, засип цукром і прибери на 2 години. Проварити 15 хвилин і відстав на 1 годину. Доведи масу до кипіння, всип лимонну кислоту і вари ще 10 хвилин. Розкладіть гарячий джем у підготовлені банки і заходьте.

    13. Джем з вишні, полуниці, малини, смородини та чорниці

    Для найкращого результату використовуй широку каструлю чи таз.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 500 г полуниці, 1 склянка малини, 1 склянка чорниці, 1 склянка порічки, 2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Вишню очисти від кісточок, полуницю наріж, а смородину зніми з гілочок. Подрібни ягоди в блендері, додай цукор і залиш на 1 годину. Доведи до кипіння, а потім уваривай на повільному вогні 20 хвилин. Всип лимонну кислоту, прокип'яти ще 5 хвилин і закатай.

    14. Джем із вишні з лимонами

    Апетитні ласощі з цитрусовими нотками.

    Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 3 лимони, 2 кг цукру.

    Вишню очисти від кісточок. Лимони ошпари окропом, очисти від шкірки і наріж невеликими шматочками. Подрібни у блендері вишню та лимони. Додай цукор, перемішай і залиши на 2-3 години. Проварити двічі по 10 хвилин, роблячи перерву на 1 годину. Гарячий джем розклади по чистим сухим банкам і закатай.

    15. Вишневий джем із ромом

    Замість рому часто використовують горілку, коньяк чи спирт.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів варення з нектаринів

    Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 6 ст. рому, 1,5 кг цукру.

    Вишню очисти від кісточок, подрібни в блендері і змішай з цукром. Накрий кришкою та залиш на 1 годину. Проварити 15 хвилин і відстав убік на 30-40 хвилин. Знову доведи до кипіння, влий ром, проваріть джем 5-7 хвилин і закатай.

    16. Джем із вишні з шоколадом

    Потрібний якісний шоколад з високим вмістом какао.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг вишні, 1 кг цукру, 200 г чорного шоколаду.

    Вишню підготуй , очисти від кісточок, засип цукром і залиш на 2 години. Проварити 15 хвилин, подрібнити занурювальним блендером і прибери убік остигати. Прокип'яті 5-7 хвилин, додай поламану плитку шоколаду та вари всі разом 5 хвилин. Наповниш гарячим джемом стерилізовані банки і закатай.

    17. Джем з вишні та полуниці

    Ідеально з млинцями, сирниками та вафлями!

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг полуниці, 1,5 кг цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Вишню очисти від кісточок, а полуницю наріж. Пропусти заготовки через м'ясорубку, засип цукровим піском і залиш на 5-6 годин. Проварити 15 хвилин, всип лимонну кислоту і прокип'яти ще 5 хвилин. Розклади джем у підготовлену тару і закатай.

    18. Джем із вишні з корицею

    Виловлювати корицю із джему зручно за допомогою кухонних щипців.

    Тобі знадобиться: 4 кг вишні, 1 паличка кориці, 2 кг цукру, 400 мл води.

    Приготування: У великій каструлі закип'ятіть воду, додай цукор, корицю та вари 5 хвилин. Всип очищену від кісточок вишню і готуй ще 20 хвилин. Вилови паличку кориці та викинь. Наповни гарячим джемом підготовлені банки, закатай і укутай на добу товстим рушником.

    19. Джем з вишні з апельсинами та медом

    Зацукрований мед попередньо розтопи на водяній бані.

    Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 3 апельсини, 1 кг меду.

    Апельсини ошпарити окропом , очисти від шкірки і розбери на часточки. Вишню очисти від кісточок. Подрібніть заготовки в блендері, проваріть 10 хвилин і приберіть убік остигати. Знову постав каструлю на вогонь і проварити 10 хвилин. Зніми з плити, злегка остуди та додай мед. Перемішай, розклади в стерилізовані банки і закатай.

    20. Вишневий джем з м'ятою та кардамоном

    Якщо використати кардамон у коробочках, тоді достатньо 2-3 штук.

    Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 5 гілочок м'яти, 0,5 ч.л. меленого кардамону, 1 кг цукру.

    Вишню очисти від кісточок, листочки м'яти зніми з гілочок. Помісти все в каструлю, засип цукром і залиш на 6-8 годин. Проварити 15 хвилин і відстав убік на 1 годину. Доведи до кипіння, додай кардамон і вари ще 5-7 хвилин. Розклади гарячий джем по банках і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *