Щоб харчуватися правильно, зовсім не потрібно обмежувати себе в усьому. Зараз можна знайти ПП рецепти на будь-який смак, і в тому числі рецепти ПП випічки. Смачна та легка, вона відмінно урізноманітнить раціон усіх, хто піклується про своє здоров'я!
Зміст
1. Вівсяне ПП печиво
Найсмачніше домашнє печиво, і при цьому взагалі без цукру.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 100 г вівсяних пластівців, 50 г волоських горіхів, 50 г родзинок, 0,5 ч.л. розпушувача, 2 щіпки кориці.
Приготування: Подрібни половину вівсяних пластівців у борошно, промий родзинки, дрібно порубай горіхи і зби яйця. Змішай всі інгредієнти, залиште тісто на 30-40 хвилин і ложкою викладіть печиво на пергамент. Випікай печиво 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
2. ПП брауні у духовці
Шоколадне частування до чаю, кави або просто до склянки молока.
Тобі знадобиться: 50 г гіркого шоколаду, 40 г какао, 2 банани, 2 яйця, 1 ч.л. розпушувача.
Блендером збий всі інгредієнти, крім шоколаду . Перелий тісто у форму та випікай у 40-45 хвилин духовці при 170 градусах. Розтопи шоколад на водяній бані та полів їм готовий брауні.
3. ПП запіканка з сиру
Для цього рецепту підійде сир із мінімальним відсотком жирності.
Тобі знадобиться: 500 г сиру, 3 ст. рисового борошна, замінник цукру, 2 яйця, ванілін.
Блендером збий сир, жовтки , ванілін та замінник цукру за смаком. Додай рисове борошно. Окремо зби білки до стійких піків і лопаткою втрути їх до сиру. Виклади запіканку у форму та готуй 45 хвилин у духовці при 180 градусах.
4. ПП шарлотка
Замість пшеничного борошна тут використовується рисове, а замість цукру – мед.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 2 яблука, 150 г рисового борошна, 1 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. меду.
Приготування: Міксером зби яйця з медом до пишної білої маси. Всип просіяне рисове борошно з розпушувачем. Наприкінці втрути нарізані яблука, виклади тісто у форму і випікай шарлотку 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
5. ПП пиріжки з капустою
Це чудове перекушування не тільки смачне і корисне, але ще й досить легко готується.
Зараз читають:8 відмінних рецептів картоплі фрі в духовці
Тобі знадобиться: 200 г капусти, 90 мл кефіру, 0,5 ч.л. соди, 1 яйце, 1 щіпка солі, 150 г цільнозернового борошна.
Приготування: Наріж капусту, протушкуй її з невеликою кількістю води і приправ за смаком. Додай соду в кефір, залиш на кілька хвилин і зби кефір з яйцем і сіллю. Всип борошно і вимішай тісто, розділи його на шматочки, розкатай і загорни начинку. Випікай пиріжки 15-20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
6. Гарбузові ПП кекси
При бажанні можеш приготувати один великий кекс замість маленьких.
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 2 яйця, 2 ст. меду, 1 апельсин, 1 ч. л. соди, 3-4 ст. висівок, 1 щіпка солі.
Приготування: Наріж і відварь гарбуз до м'якості, а потім злий воду і розімні її в пюре. Відокремили жовтки від білків. Міксером зби жовтки добела і змішай їх з гарбузом і висівками. Додай цедру апельсина, мед, сіль та соду, і збий все ще раз.
Окремо зби білки до стійких піків і лопаткою втрути їх у тісто. Виклади тісто по формах і випікай 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. ПП хліб у духовці
Навіщо постійно шукати потрібний хліб, якщо можна спекти його самостійно?
Тобі знадобиться: 350 мл кефіру, 450 г цільнозернового борошна (можеш змішати кілька видів борошна), 1 ч.л. соди, 1 ч. л. солі, спеції.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, влий кефір і вимішай тісто. Сформуй буханець, зроби зверху надріз хрестом і випікай приблизно 45 хвилин у духовці при 200 градусах.
8. Кокосовий ПП бісквіт
Подавай його до чаю або використовуй для приготування домашнього торта.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 10 г підсолоджувача, 15 г кокосової олії, 100 г грецького йогурту, 120 г рисового борошна, 4 г розпушувача, 40 г кокосової стружки.
Приготування: Міксером збий яйця з підсолоджувачем до піни. Додай решту інгредієнтів і добре вимішай тісто. Вилий у форму та випікай бісквіт 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.
9. ПП хачапурі у духовці
ПП випічка зовсім не обов'язково має бути солодкою!
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 4 яйця, 100 г рисового борошна, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. солі, 100г твердого сиру.
Приготування: Розділи 2 яйця на білки та жовтки. Змішай 200 г сиру з білками, сіллю та розпушувачем. Поступово додай рисове борошно, вимішай тісто і сформуй 2 човники з бортиками. Змасти їх жовтками і відправте на 10 хвилин у духовку при 180 градусах.
Змішай сир, що залишився, і тертий сир, наповни човники цією начинкою і випікай хачапурі ще 5-10 хвилин. Вбий у кожен човник по яйцю і готуй ще 5 хвилин.
10. ПП печиво на мигдальному борошні
Смачне та ароматне мигдальне борошно ідеально підходить для ПП випічки.
Зараз читають:20 салатів з пармезаном, щоб було чим здивувати домашніх та гостей
Тобі знадобиться: 100 г мигдального борошна, 1 щіпка солі, 1 ч.л. стевії, 2 яйця.
Приготування: Розділи білки та жовтки. Міксером збий жовтки зі Стеві добела. Окремо збий білки із сіллю до стійких піків. Лопаткою акуратно змішай обидві маси і поступово всип борошно. За допомогою кондитерського мішка виклади печиво на пергамент і випікай його в духовці 15 хвилин|мінути| при 160 градусах.
11. ПП заливний пиріг з куркою
Цей пиріг стане чудовим обідом, вечерею чи просто перекусом.
Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 250 мл кефіру, 200 г цільнозернового борошна, 2 яйця, 5 г розпушувача, спеції.
Приготування: Віночком змішай кефір, яйця та сіль. Додай сухі інгредієнти та перемішай до однорідності. Дрібно наріж і приправ куряче філе. Вилий у форму половину тіста, виклади курку і залий її тестом, що залишився. Випікай пиріг близько 1 години під фольгою за 180 градусів.
12. Сирні ПП булочки в духовці
Найпопулярніша ПП випічка – сирна, і це не просто так!
Тобі знадобиться: 250 г сиру, 1 яйце, 100 г рисового борошна, 1 ч.л. розпушувача, 50 г ізюму, підсолоджувач.
Приготування: Перетріть сир з яйцем, додай решту інгредієнтів і перемішай тісто. Сформуй невеликі круглі булочки та випікай їх у духовці близько 40 хвилин при 170 градусах.
13. ПП пиріг із грушею на кефірі
Кількість підсолоджувача може змінюватися – вибирай на свій смак.
Тобі знадобиться: 140 г вівсяного борошна, 120 г рисового борошна, 4 яйця, 500 мл кефіру, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. розпушувача, 400 г груші, спеції.
Змішай всі сухі інгредієнти. Віночком збий яйця, підсолоджувач, олію та теплий кефір. З'єднай обидві маси, перемішай тісто і додай нарізані груші. Випікай пиріг у духовці 40-45 хвилин|мінути| при 180 градусах.
14. Вівсяні ПП кекси
Можеш також узяти іншу начинку замість яблук.
Тобі знадобиться: 3/4 склянки вівсяного борошна, 1 склянка вівсяних пластівців, 2 банани, 2 ч.л. розпушувача, 1 яблуко, 0,5 ч.л. соди, 1 ч. л. кориці, 1/2 склянки меду, 1/2 склянки подрібнених волоських горіхів, 2 яйця, 3/4 склянки звичайного чи рослинного молока.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та горіхи. Розімни банани в пюре і змішай їх із молоком та яйцями. З'єднай обидві маси та додай нарізане яблуко. Розклади тісто по формах для кексів і випікай 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.
15. ПП сметанник з кукурудзяним борошном
Прикрась готовий сметанник фруктами або ягодами на свій розсуд.
Тобі знадобиться: 100 г сиру, 70 г кукурудзяного борошна, 2 яйця, 5 г розпушувача, замінник цукру, 400 мл сметани, 30 г кукурудзяного крохмалю.
Приготування: Розімни сир вилкою, додай одне яйце, борошно, розпушувач та підсолоджувач за смаком. Замісити тісто. Віночком змішай сметану, друге яйце, крохмаль і цукрозамінник до однорідності. Розкатай тісто у форму, формуючи високі борти, залий сметанною заливкою та випікай пиріг у духовці 10-15 хвилин при 180 градусах, а потім ще 40-50 хвилин – при 160.
Зараз читають:15 рецептів коржиків на воді, які готуються простіше простого
16. Морквяний ПП пиріг
Корисний та низькокалорійний закусочний пиріг для всієї родини.
Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяного борошна, 1 склянка кефіру, 2 яйця, 2 моркви, 2 яблука, 3 ст. меду, 1 ч.л. розпушувача.
Залий вівсяне борошно кефіром і залиш на 20 хвилин . Додай яйця, мед та розпушувач. Перемішай і всип терту моркву з дрібно нарізаними яблуками. Випікай пиріг 45-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
17. ПП медова пряник
Оригінальний рецепт на основі чорного чаю та меду.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 4 ст. меду, 2 ч.л. соди, 2 склянки чорного чаю, 3 склянки рисового борошна, 30 г ізюму, 2 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Міксером зби яйця з медом. Додай олію та чай, а потім – сухі інгредієнти. Все перемішай, додай промиті родзинки і вилий тісто у форму. Випікай пряник у духовці 40 хвилин при 180 градусах.
18. Відкритий ПП пиріг із рибою
Для цього рецепту краще підійде філе білої риби, навіть недорогий.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 80 г рисового борошна, 2 яйця, 100 г стручкової квасолі, 100 мл молока, 2 філе білої риби, 30 г твердого сиру, 0,5 ч.л. соди, спеції.
Розітри сир з одним яйцем, додай рисове борошно і соду, вимішай і утрамбуй тісто у форму, а також обов'язково сформуй високі борти. Виклади нарізану рибу та приварену стручкову квасолю. Віночком зби молоко та друге яйце, додай спеції та тертий сир, залий пиріг. Випікай його під фольгою 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 190-200 градусах.
19. ПП хліб із зеленої гречки
Коли захочеться спробувати щось дуже незвичайне!
Тобі знадобиться: 1 склянка зеленої гречки, 2 ст. насіння чиа, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. соди, 1 ч. л. яблучного оцту, сіль|соль|, по 1 ст.л. гарбузового насіння, насіння соняшника та родзинок.
Залий зелену гречку водою на 3 години або на ніч. Відкинь на друшляк, промий і подрібни її блендером. Насіння чиа залий 3 ложками води та залиш на 10 хвилин. Змішай разом всі інгредієнти до однорідності, виклади тісто у форму та випікай хліб 45-60 хвилин у духовці при 200 градусах.
20. Лимонне ПП печиво
Для ще яскравішого відтінку печива – додай кілька щіпок куркуми.
Тобі знадобиться: 100 г цільнозернового борошна, 60 г кукурудзяного борошна, 1 яйце, 5 г розпушувача, 50 мл молока, 1 лимон, 1 г солі, замінник цукру.
Приготування: Віночком зби молоко з яйцем. Додай цедру лимона, 10 мл лимонного соку та сухі сухі інгредієнти. Вимішати тісто і відправ його на півгодини в холодильник. Розкатай тісто, наріж і випікай печиво 10 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua