Помідори по-корейськи на зиму: 20 легких рецептів

Раді вітати поціновувачів азіатських закусок! Сьогодні готуватимемо найсмачніші помідори по-корейськи на зиму. Представляємо твоїй увазі 20 відмінних рецептів, які спокійно подужають навіть господині-початківці!

Зміст

  • 1. Помідори по-корейськи з часником та зеленню
  • 2. Помідори по-корейськи з болгарським перцем, часником та морквою
  • 3. Корейський салат з помідорів, моркви та болгарського перцю на зиму
  • 4. Помідори по-корейськи з морквою та петрушкою на зиму
  • 5. Помідори корейською з морквою на зиму
  • 6. Помідори по-корейськи, фаршировані часником, цибулею та зеленню
  • 7. Фаршировані помідори по-корейськи
  • 8. Квашені помідори корейською з часником і соком лимона
  • 9. Помідори по-корейськи з морквою, імбиром та часником
  • 10. Помідори по-корейськи з овочами на зиму
  • 11. Гострі помідори по-корейськи з морквою та соєвим соусом
  • 12. Корейський салат з помідорів, болгарського перцю, моркви та цибулі
  • 13. Помідори по-корейськи з морквою та цибулею на зиму
  • 14. Помідори по-корейськи з імбиром, часником та зеленню
  • 15. Помідори по-корейськи з винним оцтом та соєвим соусом
  • 16. Зелені помідори по-корейськи, фаршировані морквою та цибулею
  • 17. Зелені помідори корейською з морквою холодним способом
  • 18. Корейський салат із зелених помідорів, моркви та солодкого перцю
  • 19. Зелені помідори по-корейськи з морквою, імбиром та перцем чилі
  • 20. Зелені помідори по-корейськи з овочами, спеціями та медом
  • 1. Помідори по-корейськи з часником та зеленню

    Рекомендуємо змішувати кілька видів зелені.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 100 г часнику, 150 г будь-якої зелені, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. меленого імбиру, 4 ст. олії, 100 мл оцту, 100 г цукру, 60 г солі, 1 л води.

    Приготування: Наріжте помідори великими шматками, а зелень і очищений часник – подрібніть і змішайте зі спеціями. У банки виклади шарами помідори та заготівлю із часником. Закип'ятіть воду, додай цукор, сіль, олію і провари 2 хвилини. Влий киплячий маринад у банки, простерилізуй 15 хвилин і додай оцет. Закатай помідори корейською, переверни банки вгору дном і залиш їх на добу в теплі.

    2. Помідори по-корейськи з болгарським перцем, часником та морквою

    Ця апетитна консервація відмінно підійде до страв із картоплі, м'яса та риби.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 1 стручок гострого перцю, 500 г моркви, 1 головка часнику, 3 середні цибулини, 50 г петрушки, 0,5 ч.л. пластівців червоного перцю, 0,5 ч.л. зерен коріандру, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 60 мл рослинної олії, 50 мл яблучного оцту, 80 г цукру, 80 г солі.

    Приготування: Наріж помідори, часник, цибулю, петрушку, болгарський та гострий перець. Натрій морква на тертці. Все змішай, додай спеції, цукор, сіль та олію. Накрий заготовку кришкою та прибери убік на 2 години. Після чого розклади овочі по банках і рівномірно розподіли сік, що утворився. Простерилізуйте 15 хвилин, влий оцет і закатай.

    3. Корейський салат з помідорів, моркви та болгарського перцю на зиму

    Помішувати окропи, що киплять, обережно, їх дуже легко пом'яти.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 500 г моркви, 100 г часнику, 1/2 пучка зелені, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого червоного перцю, 1 ч. л. меленої паприки, 120 мл олії, 100 мл оцту, 100 г цукру, 80 г солі.

    Приготування: Наріж помідори, зелень, часник і болгарський перець. Морква натрію на великій тертці. Все змішай, додай спеції, олію, цукор та сіль. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 1,5-2 години. Проварити заготовку на середньому вогні 15 хвилин. Додай оцет, розклади по стерилізованих банках і закатай.

    4. Помідори по-корейськи з морквою та петрушкою на зиму

    Простий та смачний рецепт для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 головка часнику, 100 г петрушки, 1 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. коріандру у зернах, 0,5 ч.л. меленого імбиру, 120 мл олії, 3 ст.л. оцту, 100 г цукру, 60 г солі.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів, як приготувати пиріг з абрикосами

    Приготування: Наріж помідори великими шматочками, натрій моркву на тертці, подрібни часник і петрушку. Все змішай, додай спеції, цукор, сіль та олію. Розклади овочі по банкам, простерилізуй 15 хвилин, додай оцет і закатай.

    5. Помідори корейською з морквою на зиму

    Охолоділі банки з консервацією протрі вологою ганчірочкою і перенеси в темне прохолодне місце.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 стручок гострого перцю, 4 середні цибулини, 100 г будь-якої зелені, 1 головка часнику, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 140 мл оцту, 150 мл олії, 80 г цукру, 60 г солі.

    Приготування: Наріж помідори половинками, натрій моркву на тертці, подрібни гострий перець, зелень і цибулю. Все змішай, додай пропущений через прес часник, цукор та сіль. Накрийте заготовку кришкою і залиште її на 2 години. Розігрійте масло на сковороді, всип спеції і через 20-30 секунд зніміть з вогню. Додай цю ароматну олію в овочі і перемішай. Розклади все по чистих банках, розлий сік, що утворився, простерилізуй 15 хвилин і влий оцет. Закатай помідори по-корейськи, переверни вгору дном і закутай на добу товстим рушником.

    6. Помідори по-корейськи, фаршировані часником, цибулею та зеленню

    Знімати пробу можна не раніше ніж через 1,5 місяці.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 100 г часнику, 1 стручок гострого перцю, 2 середні цибулини, 100 г будь-якої зелені, 1 ч.л. сухих зерен гірчиці, 5 горошин запашного перцю, 1 ч. л. коріандру в зернах, 180 мл оцту, 80 г цукру, 50 г солі, 2 л води.

    Гострий перець розріж уздовж і очисти від насіння. Подрібни у блендері часник, гострий перець та зелень. Додай нарізану цибулю і добре перемішай. На кожному помідорі зроби глибокий хрестоподібний надріз. Заповни це поглиблення запашною начинкою. Всип у банки спеції, акуратно виклади помідори та залий їх окропом. Прикрий кришками і залиш прогріватись на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, сіль і провари 2 хвилини. Додай оцет, розлий маринад банками і заходи на зиму.

    7. Фаршировані помідори по-корейськи

    Помідори мають бути приблизно однакового розміру.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1 стручок пекучого перцю, 1 головка часнику, 50 г зеленої цибулі, 50 г кропу, 1 ч.л. сухих зерен гірчиці, 1 ч. л. меленого імбиру, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1/2 склянки оцту, 4 ст. меду, 2 ст.л. цукру, 2 ст. солі, 2,7 л води.

    Приготування: Подрібни в блендері часник і пекучий перець, дрібно наріж кріп і зелену цибулю. Все змішай, додай цукор, імбир та коріандр. Зроби поглиблення в кожному помідорі та заповни його підготовленою начинкою. Виклади помідори в банки та всип зерна гірчиці. Закип'ятіть воду, додай сіль, мед та оцет. Зніми маринад з вогню, розлий по банках з помідорами та заходи сонця.

    8. Квашені помідори корейською з часником і соком лимона

    Вага гніту повинна бути не більше 10% від ваги помідорів, що використовуються.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 6 зубчиків часнику, 20 г зелені, 10 горошин чорного перцю, 3 лаврові листки, сік одного лимона, 120 мл олії, 50 г цукрового піску, 120 г солі, 1,5 л води.

    Помідори наріж великими часточками, додай спеції , подрібнену зелень і пропущений через прес часник. Перемішай і викладіть їх у підготовлену ємність. Окремо закип'яти воду, всип сіль, цукор та олію. Проварити 2 хвилини, зніми з вогню та остуди. Додай лимонний сік, залий помідори цим маринадом, накрий тканинною серветкою і встанови гніт. Помідори по-корейськи будуть готові за 1 місяць.

    9. Помідори по-корейськи з морквою, імбиром та часником

    Якщо імбиру немає, можна використовувати корінь хрону.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 500 г моркви, 100 г кореня імбиру, 100 г часнику, 1/2 пучка петрушки, 120 мл олії, 100 мл оцту, 150 г цукру, 80 г солі.

    Приготування: Наріж помідори великими шматочками, а морква та очищений імбир – натрій на тертці. Подрібни петрушку та часник. Все змішай, додай цукор, сіль та олію. Накрий кришкою та залиш на 2 години. Після чого прокип'ятити заготовку 10 хвилин, влий оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Наповни стерилізовані банки, закатай і закутай на добу товстим рушником.

    Зараз читають:15 легких рецептів маринованих баклажанів на зиму

    10. Помідори по-корейськи з овочами на зиму

    Під час стерилізації банки не повинні стосуватися один одного.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 300 г моркви, 300 г цибулі, 150 г часнику, 50 г кінзи, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 1 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. меленої паприки, 150 мл олії, 100 мл оцту, 6 ст.л. цукру, 2 ст. солі.

    Приготування: Пропусти через м'ясорубку болгарський перець, часник, моркву та цибулю. Додай подрібнену кінзу, олію, спеції, цукор, сіль і проварити 10 хвилин. Зніми з вогню, влий оцет і перемішай. Наріж помідори половинками та склади їх у банки, додаючи гарячу заготівлю з овочів. Простерилізуйте помідори по-корейськи 10 хвилин, закатай і переверни вгору дном.

    11. Гострі помідори по-корейськи з морквою та соєвим соусом

    Також можна додати сюди трохи приправи для моркви корейською.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг помідорів, 500 г моркви, 1 головка часнику, 50 г петрушки, 1 ч.л. меленого червоного перцю, 1 ч. л. меленої паприки, 120 мл олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 3 ст.л. оцту, 100 г цукру, 60 г солі.

    Натрі моркву на тертці, присип її цукром, спеціями і полів киплячим маслом. Додай соєвий соус, сіль, подрібнену петрушку та часник. Помідори розріж навпіл і виклади їх у банки шарами, чергуючи з морквяною заготовкою. Простерилізуйте 15 хвилин, додай оцет і заходьте.

    12. Корейський салат з помідорів, болгарського перцю, моркви та цибулі

    Викладай гарячі овочі у банки невеликими порціями.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 1 головка часнику, 1 ч.л. меленого імбиру, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 120 мл олії, 100 мл оцту, 1/2 склянки цукрового піску, 1,5 ст.л. солі.

    Приготування: Дрібно наріж помідори, очищений болгарський перець та цибулю. Моркву натрій на тертці, а часник – пропусти через прес. Все змішай, додай спеції, цукор, сіль та олію. Простерилізуйте 15 хвилин, влий оцет і заходьте на зиму.

    13. Помідори по-корейськи з морквою та цибулею на зиму

    Замість оцту можна додати сік лайма чи лимона.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 400 г моркви, 400 г цибулі, 50 г кропу, 100 г часнику, 1 ч.л. меленого імбиру, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 160 мл олії, 120 мл оцту, 140 г цукру, 1,5 ст.л. солі.

    Приготування: Помідори наріж крупними шматками, натрій моркву на тертці, подрібни цибулю, часник і кріп. Все змішай, додай спеції, цукор, сіль та олію. Накрий кришкою та залиш на 2 години. Потім розклади овочі по банкам, простерилізуй 15 хвилин, додай оцет і закатай.

    14. Помідори по-корейськи з імбиром, часником та зеленню

    Обов'язково спробуй приготувати цей незвичайний рецепт!

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 100 г кореня імбиру, 150 г часнику, 100 г будь-якої зелені, 3 ст. оцту, 100 г цукру, 100 г солі, 1,7 л води.

    Приготування: Наріж помідори четвертинками. Імбир, часник та зелень – подрібни в блендері та змішай із сіллю. Натріть отриманою сумішшю кожен шматочок помідора і прибери їх у бік на 2 години. Після чого склади заготовки в банки, додай цукор, оцет і окроп. Закатай, переверни вгору дном і залиш на добу в теплому місці.

    15. Помідори по-корейськи з винним оцтом та соєвим соусом

    Рекомендуємо використовувати освітлений соєвий соус.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 100 г зелені, 100 г часнику, 120 мл винного оцту, 100 мл соєвого соусу, 1/2 склянки олії, 10 горошин чорного перцю, 3 горошини запашного перцю, 160 г цукру, 1.

    Приготування: Наріж помідори, зелень та часник. Додай спеції, цукор, сіль, олію та соєвий соус. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште заготовку настоятися на 2 години. Проварити 10 хвилин, влий оцет і відразу зніміть з вогню. Наповни стерилізовані банки, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів курячого супу з рисом

    16. Зелені помідори по-корейськи, фаршировані морквою та цибулею

    Додатково кожен помідор можна перев'язати гілочкою петрушки або селери.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 300 г моркви, 200 г цибулі, 1/2 головки часнику, 2 стручки гострого перцю, 10 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 80 мл оцту, 100 г цукру, 60 г солі, 2 л води.

    Приготування: Натрій моркву на тертці, додай подрібнену цибулю і часник. Зроби глибокий поперечний надріз кожного помідора. Заповни це поглиблення начинкою та склади їх у підготовлені банки. Закип'ятіть воду, додай гострий перець, цукор, сіль та спеції. Проварити 2 хвилини, влий у банки, простерилізуй 20 хвилин, додай оцет і заходи на зиму.

    17. Зелені помідори корейською з морквою холодним способом

    Квась помідори в барильці, пластиковому відрі або емальованій каструлі.

    Тобі знадобиться: 5 кг зелених помідорів, 1 кг моркви, 100 г кореня імбиру, 2 стручки гострого перцю, 100 г петрушки, 4 листочки хрону, 1 ч.л. коріандру в зернах, 5 лаврових листів, 3 ст. цукру, 400 г солі, 5 л кип'яченої води.

    Приготування: Наріжте зелені помідори, петрушку, гострий перець і корінь імбиру, натрій моркву на тертці. Все змішай, додай спеції та цукор. Застели дно підготовленої ємності двома листками хрону, виклади нарізані овочі, а потім – листя хрону, що залишилося, і подвійний шар марлі. Змішай воду з сіллю та влий її в ємність з помідорами. Встанови гніт і прибери помідори корейською в темне прохолодне місце на 3-4 тижні.

    18. Корейський салат із зелених помідорів, моркви та солодкого перцю

    Гарно виходить із солодким перцем різного кольору.

    Тобі знадобиться: 1 кг зелених помідорів, 1 кг моркви, 500 г солодкого перцю, 1 головка часнику, 300 г цибулі, 50 г кореня імбиру, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 120 мл оцту, 4 ст. цукрового піску, 1,5 ст. солі.

    Приготування: Наріж помідори, солодкий перець та цибулю. Натрій на тертці моркву та очищений імбир, і пропусти часник через прес. Все змішай, додай цукор, сіль та спеції. Розклади заготовку по банкам і залиши на 2 години при кімнатній температурі. Простерилізуйте 15 хвилин, влий оцет і заходьте на зиму.

    19. Зелені помідори по-корейськи з морквою, імбиром та перцем чилі

    Ця заготовка обов'язково сподобається любителям гострих закусок.

    Тобі знадобиться: 3 кг зелених помідорів, 200 г моркви, 100 г кореня імбиру, 2 стручки перцю чилі, 160 мл оцту, 1 склянка цукру, 2 ст.л. солі, 1,5л води.

    Приготування: Наріж помідори та перець чилі, і натрій на тертці моркву та очищений корінь імбиру. Все змішай, додай цукор, сіль та залиш на 2 години. Злий сік, що утворився в каструлю, змішай з водою і прокип'яті 3 хвилини. Розклади овочі по банках, залий їх киплячим маринадом, простерилізуй 15 хвилин і додай оцет. Закатай помідори по-корейськи, переверни вгору дном і гарненько укутай товстим рушником.

    20. Зелені помідори по-корейськи з овочами, спеціями та медом

    Якщо помідори надто зелені, тоді виклади їх на півдня на сонці.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 300 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 1 головка часнику, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. меленого імбиру, 120 мл олії, 100 мл оцту, 4 ст.л. цукру, 2 ст. меду, 1,5 ст. солі.

    Приготування: Наріж зелені помідори, болгарський перець та цибулю. Подрібни часник і натрій моркву на тертці. Все змішай, додай олію, цукор, сіль та спеції. Перемішати і залишити на 1,5-2 години при кімнатній температурі. Прокип'ятіть заготовку 15 хвилин, додай оцет, мед і відразу зніміть з вогню. Розклади овочі по банках, закатай і закутай на добу теплою ковдрою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *