Чи є у світі хтось, хто не любить домашні пиріжки, приготовані з запалу зі спеки? Тим більше, що вони можуть бути запеченими або смаженими, з різних видів тіста і з різними видами начинки. На цей раз ми зібрали для тебе класну добірку рецептів пиріжків з гарбузом!
Зміст
1. Солодкі пиріжки з дріжджового тіста з гарбузом
Пишні та рум'яні пиріжки до чаю, чашки кави або просто до склянки молока.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 4 склянки борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1,5 склянки молока, 10 г сухих дріжджів, 2 яйця, 2 ст.л цукру, 1 г солі.
Для начинки: 400 г гарбуза, 0,5 ч. л. кориці, 2 ст. цукру.
Приготування: У теплому молоці розведи дріжджі, цукор та 2 ст. ложки борошна. Залиш заготовку в теплі на 20 хвилин, а потім додай яйця, сіль та розтоплене вершкове масло. Всип муку, що залишилася, заміси тісто і залиш у теплі ще на 1 годину. Натрій гарбуз і змішай його з цукром і корицею.
Розділи тісто на 10 шматочків і кожен розкатай у коржик завтовшки близько 5 мм. Виклади начинку і защипни краї пиріжків, за бажанням – змасти жовтком або молоком. Випікай їх у духовці близько 25-30 хвилин при 180 градусах.
2. Смажені пиріжки з гарбузом
Головна перевага смажених пиріжків у тому, що тут не потрібна духовка.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 мл молока, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі, 25 г свіжих дріжджів, 2 ст. олії, 450-500 г борошна.
Для начинки: 500 г гарбуза, 40 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру.
Розітри дріжджі з цукром, залиш на 5 хвилин і потім влий тепле молоко з маслом і сіллю. Додай борошно та заміси тісто. Залишити його приблизно на 1,5 години в теплі, але через 40 хвилин його потрібно обім'яти.
Натрій і протушкуй гарбуз із цукром на вершковому маслі 10-15 хвилин до м'якості. Розділи тісто на частини, кожну розкатай і виклади начинку. Защипни пиріжки, залиш їх ще на 10-15 хвилин і обсмаж з двох сторін у рослинному маслі на середньому вогні приблизно по 3-5 хвилин до рум'яності.
3. Листкові пиріжки з гарбузом та родзинками
Шарки з готового тесту – це дуже смачно при мінімумі зусиль.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 500 г листкового тіста.
Для начинки: 500 г гарбуза, 5 ст. ізюму, 5 ст.л. цукру, спеції.
Приготування: Натрій і змішай гарбуз із промитими родзинками, цукром та спеціями до смаку. Розкатай листкове тісто, наріж на квадратики і виклади начинку. Сформуй шарування будь-якої зручної форми і випікай їх 30-35 хвилин у духовці при 190 градусах.
Зараз читають:15 легких рецептів компоту із білої смородини на зиму
4. Пісні пиріжки з гарбузом та журавлиною
Ніякого молока, яєць та вершкового масла – повністю пісний рецепт.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 200 мл води, 3,5 склянки борошна, 50 мл олії, по 0,5 ч.л. солі та соди.
Для начинки: 50 г в'ялених журавлин, 600 г гарбуза, 4 ст.л. цукру, 1 ч. л. спецій.
Приготування: Натрій гарбуз і змішай всі інгредієнти для начинки. Дай їй трохи постояти і потім злий зайвий сік. Змішай воду, олію, сіль та соду. Додай борошно та заміси тісто. Розділи його на частини, розкатай у коржики і виклади начинку. Сформуй пиріжки та обсмаж їх у рослинній олії на сковороді з двох сторін до рум'яності.
5. Пиріжки з гарбузовим джемом
Для цього рецепту потрібний густий джем або повидло з гарбуза.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 500 г борошна, 250 мл молока, 8 г сухих дріжджів, 1 ст. цукру, 2 яйця, 1 щіпка солі.
Для начинки: 400 г гарбузового джему, 1 яєчний жовток, 1 ст. молока.
Розведи дріжджі, цукор і сіль у теплому молоці. Залиш на 15 хвилин і додай яйця. Додати борошно, замісити тісто і залишити його на 1 годину в теплі. Розділи тісто на частини, злегка розкатай коржики і виклади гарбузовий джем. Сформуй та залиш пиріжки ще на 10 хвилин. Змасти їх збитим жовтком з молоком і випікай 25-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
6. Пиріжки з гарбузом та цибулею
За бажання, додай у начинку трохи рубаної зелені чи тертого сиру.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 500 г листкового тіста.
Для начинки: 350 г гарбуза, 1 цибулина, спеції.
Натрій гарбуз, подрібни цибулю і злегка обсмаж їх до м'якості. Приправ за смаком. Розкатай листкове тісто, наріж його на квадрати, виклади начинку і сформуй шарування. Випікай близько 25 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
7. Пиріжки з гарбузом та рисом
Готові пиріжки радимо накрити та залишити так на 30-40 хвилин.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 1 кг борошна, 2 склянки кефіру, 150 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. соди.
Для начинки: 500 г гарбуза, 200 г рису, 100 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. солі, спеції.
Заміси м'яке однорідне тісто з тертого вершкового масла, кефіру з содою та борошна. Залиш його в пакеті на півгодини. У цей час відвари рис до напівготовності. Дрібно наріж гарбуз, змішай його з рисом, сіллю, цукром та спеціями.
Розділи тісто на шматочки, розкатай, виклади начинку і додай по шматочку олії. Сформуй пиріжки, наколи виделкою і випікай 20-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
8. Пиріжки з гарбузом та м'ясом
Дуже ситний перекус із приємною та соковитою начинкою – ну як тут відмовитися?
Тобі знадобиться:
Для тесту: 300 г муки|борошна|, по 1 ч.л. солі, цукру та сухих дріжджів, 150 мл молока, 1 яйце, 40 мл рослинної олії.
Для начинки: 250 г м'ясного фаршу, 150 г гарбуза, 1 цибулина, спеції, 2 ст. молока.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, і сухі інгредієнти для тіста. Влий тепле молоко, масло та яйце. Замісити тісто і залиши його на 1 годину в теплі. Натрій гарбуз, подрібни цибулю, змішай все з фаршем і приправ за смаком. Розділи тісто на частини, розкатай, виклади начинку і сформуй пиріжки. Змасти їх молоком і випікай близько 35-40 хвилин при 180 градусах у духовці.
Зараз читають:20 найкращих рецептів свинини на мангалі
9. Пиріжки з гарбузом та яблуками
М'яке дріжджове тісто, ароматна солодка начинка – все найкраще одразу.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 900 г борошна, 450 мл молока, 3 яйця, 80 г вершкового масла|мастила|, 2 ч.л. сухих дріжджів, 1 ч. л. солі, 3 ст. цукру.
Для начинки: 500 г гарбуза, 4-5 яблук, 2-3 ст. лимонного соку, 2 ст. вершкового масла|мастила|, 3-4 ст.л. цукру.
Приготування: Змішай 150 мл теплого молока, дріжджі та 1 ст. ложку борошна. Залишити на 15 хвилин. Збий два яйця і розтопи вершкове масло. Змішай просіяне борошно та інші сухі інгредієнти, влий туди всі рідкі інгредієнти та заміси м'яке тісто. Залишити його на 1,5-2 години в теплі під плівкою.
Яблука дрібно наріж і збризкайте лимонним соком. Так само дрібно наріж гарбуз. Протушкуй гарбуз на вершковому маслі 5-6 хвилин, додай яблука з цукром і готуй ще 3-4 хвилини разом.
Розділи тісто на частини, розкатай їх у коржики, виклади начинку і сформуй пиріжки. Залиш їх у теплі ще на 20-25 хвилин, змасти збитим яйцем, що залишилося, і випікай пиріжки в духовці 20-25 хвилин при 190 градусах.
10. Пиріжки з тіста філо з гарбузом та фетою
Ще один оригінальний та швидкий рецепт із готового тіста!
Тобі знадобиться:
Для тесту: 4 пласти тесту філо, 2 ст.л. вершкового масла.
Для начинки: 200 г гарбуза, 70 г фети, 50 г ізюму, 1 ст. коричневого цукру, 1 ст. коньяку, 1 ч.л. кориці.
Приготування: Замочи родзинки в коньяку. Натрій гарбуз на тертці, пару хвилин протушкуй її і додай корицю з цукром. Протушкуй ще кілька хвилин. Змішай гарбуз, родзинки та розфарбовану фету. Склади лист тесту філо навпіл, змасти його розтопленим вершковим маслом, знову склади навпіл і знову змасти маслом.
У тебе має вийти довга смужка – розріж її навпіл поперек. Виклади на кожну заготівлю начинку і зверни трикутником, промазуючи олією з кожним новим витком. Так само приготуй інші пиріжки і випікай їх 20 хвилин у духовці при 180 градусах.
11. Пиріжки з гарбузом та сиром
Гарбузовий смак цієї начинки досить помірний, щоб сподобатися навіть тим, хто не надто любить гарбуз.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 500-550 г борошна, 20 г свіжих дріжджів, 1,5 ст. цукру, 1 ч. л. солі, 50 г вершкового масла|мастила|, 280 мл молока, 1 яйце, 1 ст.л. рослинного масла.
Для начинки: 1,5 ст. цукру, 350 г зернистого сиру, 100 г кураги, 1 ч.л. кориці, 400 г гарбуза.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти для тіста, влий тепле молоко, розтоплене вершкове масло, яйце та олію. Заміси пружне тісто і залиш його в теплі на 1 годину. Натрій гарбуз на великій тертці, подрібни курагу і змішай усі інгредієнти для начинки.
Розділи тісто на частини, розкатай, виклади начинку і сформуй пиріжки. Змасти їх молоком чи яйцем за бажанням. Залиш пиріжки в теплі ще на 20 хвилин і випікай в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хвилин.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів компоту з кавуна
12. Смажені пиріжки з гарбузом та картоплею
Картопля трохи пом'якшує насолоду гарбуза, коли це потрібно.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1 склянка молока, 2 ч. л. цукру, по 1 год. солі та сухих дріжджів, 3 ст.л. олії, 2,5 склянки борошна.
Для начинки: 200 г гарбуза, 1 цибулина, 2 картоплини, спеції.
Приготування: Змішай тепле молоко, дріжджі та цукор, і залиши їх на 10 хвилин. Додай олію, сіль і потім борошно. Замісити тісто і залиши його на 1 годину в теплі. Дрібно наріж овочі. Обсмаж цибулю до прозорості, додай картоплю та смажу ще 10 хвилин. Всип гарбуз, смаж ще 10 хвилин, приправ начинку і дай охолонути.
Розділи тісто на частини, трохи розкатай, виклади начинку і сформуй пиріжки. Обсмажити їх на сковороді до рум'яності з двох сторін у великій кількості олії.
13. Листкові пиріжки з гарбузом та шпинатом
Також підійде будь-яка інша зелень, яка тобі більше подобається.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1 кг листкового тесту.
Для начинки: 400 г гарбуза, 1 пучок шпинату, 1 цибуля, спеції.
Приготування: Дрібно наріж гарбуз та цибулю-порей. Обсмаж порей до м'якості, додай гарбуз і смаж до рум'яності. Збий шпинат у блендері з парою ложок води, додай його до гарбуза і ще трохи протушкуй усі разом.
Приправ начинку і дай охолонути. Наріжте тісто на квадрати, виклади начинку і сформуй шарування. Випікай їх приблизно 25 хвилин при 190 градусах у духовці.
14. Пиріжки з гарбузом та волоськими горіхами
Замість чорносливу можна взяти курагу, родзинки або інші сухофрукти.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 2 склянки борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 250 мл молока, 3 ст.л. цукру, 1 пакетик розпушувача.
Для начинки: 400 г гарбуза, 100 г чорносливу, 100 г волоських горіхів, 100 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. згущеного молока.
Приготування: Змішай молоко та розтоплене вершкове масло, додай сухі інгредієнти, вимішай тісто та прибери на 1 годину в холодильник. Дрібно наріж гарбуз і протушкуй його 15-20 хвилин у половині вершкового масла. Додай подрібнений чорнослив, горіхи та згущене молоко.
Розкатай тісто в пласт близько 5 мм завтовшки. Наріж кола за розміром пиріжків, виклади начинку і сформуй пиріжки. Залиш їх на 15 хвилин, змасти розтопленим вершковим маслом, що залишилося, і випікай 30 хвилин у духовці при 180-200 градусах.
15. Пиріжки з гарбузом та куркою
Рекомендуємо додати ще трохи рубаної зелені.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1 склянка води, 2 ч. л. цукру, 7 г сухих дріжджів, 1 ч. л. солі, 1/2 склянки олії, 3-3,5 склянки борошна, 1 яйце.
Для начинки: 1 куряче філе, 300 г гарбуза, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тесту та влий теплу воду з олією. Вимішати і залишити тісто на 1 годину в теплі. Курку відвари до готовності і дрібно наріж або розбери на волокна. Подрібни цибулю, натрій гарбуз, протушкуй їх разом до м'якості, приправ і змішай з куркою.
Розділи тісто на частини, розкатай, виклади начинку і сформуй пиріжки. Залиш їх у теплі ще на 20 хвилин, змасти збитим яйцем і випікай 25 хвилин у духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua