12 відмінних рецептів чорносливу на зиму

/>

Сьогодні ми хочемо розповісти про те, як правильно засушити чорнослив на зиму, і що можна з нього приготувати. Найкраще для цих рецептів підійде слива сорту угорця або інші подібні. Бери собі на замітку!

Зміст

  • 1. Чорнослив у духовці на зиму
  • 2. Чорнослив у сушарці на зиму
  • 3. Сушений чорнослив на сонці
  • 4. Чорнослив у сиропі на зиму
  • 5. Чорнослив у власному соку на зиму
  • 6. Повидло з чорносливу на зиму
  • 7. Компот із чорносливу на зиму
  • 8. Ткемалі із чорносливу на зиму
  • 9. Аджика з чорносливу на зиму
  • 10. Варення з чорносливу
  • 11. Маринований чорнослив на зиму
  • 12. Варення з чорносливу з волоськими горіхами
  • 1. Чорнослив у духовці на зиму

    Досить довгий, але дуже простий рецепт сушіння чорносливу.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи.

    Промий і розріж сливи на половинки, видали з них кісточки. Виклади половинки на пергамент шкіркою вниз. Суші чорнослив у духовці 5:00 при 50 градусах, потім 6:00 при 70 градусах і далі до готовності при 70-80 градусах. У процесі сушіння зроби кілька перерв, щоб повністю остудити чорнослив.

    2. Чорнослив у сушарці на зиму

    Зберігати готовий чорнослив можна в скляних герметичних банках або бавовняних мішечках.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи.

    Приготування: Видали зі сливи кісточки і виклади половинки на піддони сушарки зрізом вгору. Суші чорнослив 4 години за 50 градусів, 5 годин за 60 градусів і ще приблизно 5 годин за 70-80 градусів. Час може відрізнятися залежно від моделі сушарки. Щогодини міняй піддони місцями і перевертай плоди. За час сушіння зроби 2-3 перерви, щоб зливу остигнула.

    Зараз читають:10 найкращих рецептів грибного соусу з печериць

    3. Сушений чорнослив на сонці

    Висушити чорнослив цілком можна і природним способом, тільки потрібно запастись часом.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи.

    Розріж сливи на половинки і виклади їх на застелену пергаментом решітку. Накрий марлею та суші у сухому сонячному місці 4-6 днів. Після чого ще кілька днів – досуши чорнослив у тіні.

    4. Чорнослив у сиропі на зиму

    Виходить щось подібне до копченого чорносливу в домашніх умовах.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 500 г цукру, 400 мл води.

    Приготування: Звари сироп з води та цукру, виклади в нього половинки слив, знову доведи до кипіння на слабкому вогні, а далі відкинь сливи на друшляк і дай їм стекти. Виклади заготовки на пергамент, присип цукром і далі суші в духовці або сушарці за інструкцією. У процесі сушіння зроби 3 довгі перерви на 8-12 годин.

    5. Чорнослив у власному соку на зиму

    Готується буквально за 40 хвилин за мінімальних зусиль.

    Тобі знадобиться: 700 г сливи, 120 г цукру, 4 щіпки лимонної кислоти, 100 мл води.

    Розбери сливи на половинки і виклади їх у чисті сухі банки, пересипаючи шари цукром. Додай у банки по 1-2 ложки води та лимонну кислоту. Стерилізуй заготівлі 30 хвилин у киплячій воді, доки не виділиться достатньо соку. Захід чорнослив на зиму.

    6. Повидло з чорносливу на зиму

    Такий яскравий аромат просто неможливо ні з чим сплутати!

    Тобі знадобиться: 1 кг чорносливу, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, кориці.

    Приготування: Видалити з чорносливу кісточки, якщо вони є. Додай трохи води, протушкуй заготовку до м'якості і перетрій через велике сито. Уварі вийшло до бажаної густоти на слабкому вогні. За кілька хвилин до кінця приготування – додай корицю та лимонну кислоту. Закатай повидло у стерилізовані банки.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів шашлику з яловичої печінки

    7. Компот із чорносливу на зиму

    Хороший та простий спосіб зберегти запаси улюбленого фрукта.

    Тобі знадобиться: 700 г чорносливу, 1,5 склянки цукру, 2,5 л води.

    Розклади чорнослив по стерилізованих банках , залий окропом і залиш на 15 хвилин. Злий цю воду, знову закип'ятити її з цукром і залий назад. Закатай компот на зиму.

    8. Ткемалі із чорносливу на зиму

    Пряний грузинський соус, який ідеально доповнює м'ясо та інші страви.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорносливу, 20 г петрушки, 20 г базиліка, 6 зубчиків часнику, 10 г перцю чилі, 10 г хмелі-сунелі, 2,5 г солі, 5 г цукру.

    Приготування: Видалити з чорносливу кісточки, додай сіль, цукор і трохи води, і протушкуй до м'якості. Додай всі спеції та гострий перець, провари ще 5 хвилин і додай рубану зелень із часником. Протушкуй 10 хвилин і блендером подрібни заготовку до однорідності. Після цього проварити соус ще 3 хвилини і закатай у стерилізовані банки.

    9. Аджика з чорносливу на зиму

    Пікантний кисло-солодкий смак – просто смакота.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорносливу, 200 г часнику, 10 г перцю чилі, 1 кг болгарського перцю, 20 г кропу, 20 г петрушки, 20 г базиліка, 40 г томатної пасти, 20 г солі, 70 г цукру, по 2 г коріандру , гвоздики та інші спеції.

    Зараз читають:ПХ млинці: 15 чудових рецептів на кожен день

    Приготування: Пропусти чорнослив та обидва види перцю через м'ясорубку. Додай цукор, сіль, томатну пасту та спеції. Доведи до кипіння і проварити 20 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Додай подрібнений часник і зелень, провари ще 6-7 хвилин і закатай аджику в стерилізовані банки.

    10. Варення з чорносливу

    Дуже смачно виходить як із сухої, так і з в'яленої сливи.

    Тобі знадобиться: 400 г чорносливу, 250 мл води.

    Приготування: Наріж чорнослив, залий його водою і доведи до кипіння. Варіть варення 30 хвилин під кришкою, періодично помішуючи. За бажання, додай спеції або мед. Закатай у стерилізовану банку.

    11. Маринований чорнослив на зиму

    Закуска, повз яку точно неможливо пройти.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорносливу, 1,5 л води, 400 г цукру, 200 мл оцту, 2 ст. коньяку, 4 ч.л. солі, спеції.

    Приготування: Виклади чорнослив у стерилізовані банки, залий окропом, накрий кришками і залиши до остигання. Після чого злий цю воду, додай до неї решту інгредієнтів і знову закип'яті. Провари маринад, що вийшов, 3 хвилини, залий їм чорнослив і закатай на зиму.

    12. Варення з чорносливу з волоськими горіхами

    Кількість цукру обов'язково регулюй на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 600 г чорносливу, 100 мл води, 400 г цукру, 50 г волоських горіхів, 40 мл лимонного соку.

    Приготування: Довільно наріж чорнослив, додай воду і доведи до кипіння. Всип цукор і варіть варення 20 хвилин на слабкому вогні. Додай рубані горіхи та вари ще 10 хвилин. За пару хвилин до кінця – влий лимонний сік і закатай варення на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *