Пироги на сметані виходять неймовірно повітряними та легкими. Так що ця добірка рецептів чудово підійде навіть кулінарам-початківцям. Бери собі на замітку!
Зміст
1. Пиріг на сметані у духовці – класичний рецепт
Додай жменю цукатів чи родзинок – і такий пиріг легко стане твоїм фірмовим.
Тобі знадобиться: 220 г борошна, 200 г цукру, 150 г сметани, 4 яйця, 1 ч.л. розпушувача.
Збий яйця з цукром до пишності, додай сметану і знову збий. Потім додай борошно, що просіює, з розпушувачем, перемішай тісто, вилий його у форму і відправ пиріг в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
2. Яблучний пиріг на сметані на сковороді
Прекрасне рішення, якщо вдома немає духовки або просто не хочеться її розігрівати.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 70 г цукру, 10 г розпушувача, 150 г борошна, 35 мл олії, 100 мл сметани, 60 г сиру, 250 г яблук, 30 г вершкового масла, кориця.
Приготування: Очисти і наріж яблука, змішай їх з 30 г цукру і корицею, і трохи протушкуйте на вершковому маслі до м'якості. Всі інші інгредієнти збий до однорідності в тісто. Залийте цим тестом яблука прямо в сковороді і готуй пиріг 20-25 хвилин під кришкою на мінімальному вогні.
3. Пиріг на сметані з лимоном
Лимонна кислинка дуже гармонійно узгоджується зі сметанним тестом.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, 3/4 склянки сметани, 180 г цукру, 75 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 50 мл лимонного соку, 2 ч.л. лимонної цедри.
Змішай всі сухі інгредієнти для тіста. Додай сметану кімнатної температури та м'яке вершкове масло. Перемішай і поштучно додай яйця. Наприкінці втрути в тісто лимонний сік та цедру. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
4. Пиріг «Зебра» на сметані
Той самий пиріг, добре знайомий багатьом з дитинства. За бажанням залий його глазур'ю.
Зараз читають:15 шикарних рецептів конфітюру з аґрусу
Тобі знадобиться: 200 г цукру, 3 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 270 г борошна, 0,5 ч.л. соди, 3 ст. какао, 200 г сметани.
Збий яйця з цукром до пишності, додай сметану і потім додай розтоплене вершкове масло. Наприкінці додай соду і після цього – борошно, що просіює. Відділи частину тіста і додай до неї какао. Вили обидві маси у форму довільними малюнками і відправ пиріг в духовку приблизно на 45 хвилин при 180 градусах.
5. Пиріг зі сливами на сметані
Тут на сметані і тісто, і заливання – подвійне насолоду.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 г борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, 125 г сметани, 100 г цукру, 1 ч.л. розпушувача.
Для заливання: 4 ст. муки|борошна|, 250 г сметани, 200 г цукру, 1 яйце.
Для начинки: 400 г сливи, 1 ст. ванільного цукру.
Приготування: Збий міксером розтоплене вершкове масло, сметану та цукор. Поступово додай муку|борошно| з розпушувачем, заміси тісто і розкатай його у форму, формуючи бортики.
Виклади зверху нарізані часточками сливи і присип ванільним цукром. Збий до однорідності інгредієнти для заливання, вилий все зверху і відправ пиріг в духовку на 45 хвилин при 180 градусах.
6. Пиріг на сметані з вишнею
Вишня підійде будь-яка – свіжа, заморожена чи консервована. Головне, щоби без кісточок.
Тобі знадобиться: 1 склянка сметани, 3 яйця, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. солі, 2 склянки борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 10 г розпушувача, 1,5 склянки вишні.
Приготування: Збий м'яке вершкове масло, сметану, яйця, цукор та сіль. Поступово додай муку|борошно| з розпушувачем, перемішай і виклади тісто у форму. Зверху розклади і трохи втопіть вишню. Відправ пиріг у духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
7. Банановий пиріг на сметані
За бажанням змінюй кількість цукру, залежно від солодощі банана.
Тобі знадобиться: 250 г борошна, 150 г сметани, 130 г цукру, 8 г розпушувача, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 банан.
Збий яйця з цукром в пишну піну, додай сметану і знову збий. Потім додай розім'ятий виделкою банан і м'яке вершкове масло, і збий ще раз. Наприкінці втрути в тісто борошно з розпушувачем, виклади його у форму і випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
8. Горіховий пиріг на сметані
Прокачали горіхи на сухій сковороді, і тоді пиріг буде ще ароматнішим.
Зараз читають:12 найсмачніших рецептів рисової каші на кокосовому молоці
Тобі знадобиться: 120 г волоських горіхів, 2 яйця, 80 г цукру, 5 ст. сметани, 140 г борошна, 10 г розпушувача, 1 щіпка солі.
Збий яйця з цукром до піни, додай сметану і знову збий. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Перемішай тісто і вмішай у нього дрібно нарізані горіхи. Виклади тісто у форму та випікай пиріг у духовці 40 хвилин при 180 градусах.
9. Кокосовий пиріг на сметані
Дуже ніжний та повітряний пиріг до чашки чаю чи кави.
Тобі знадобиться: 240 г борошна, 2 яйця, 120 г цукру, 2 ст. сметани, 80 г кокосової стружки, 0,5 ч. л. соди, 100 мл молока, 1 ст. згущеного молока.
Збий яйця з цукром міксером до пишності. Додай сметану і знову збий. Потім додай соду з|із| мукою|борошном|, перемішай тісто, вилий його у форму і відправь на півгодини в духовку при 180 градусах.
Змішай тепле молоко зі згущеним молоком. Зроби в пирозі кілька отворів тонким ножем, залий його молочною заливкою та посип кокосовою стружкою. Відправ його в духовку ще на 7 хвилин.
10. Шоколадний пиріг на сметані
Така проста, що на підготовку йдуть буквально лічені хвилини.
Тобі знадобиться: 20 г какао, 180 г цукру, 1 яйце, 250 г сметани, 1 ч.л. соди, 160 г борошна.
Збий сметану, цукор і яйце до однорідності. Поступово додай сухі просіяні інгредієнти, перемішай і виклади тісто у форму. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
11. Заливний пиріг на сметані з капустою
Хто сказав, що сметанні пироги можуть бути лише із солодкою начинкою?
Тобі знадобиться: 250 г капусти, 2 яйця, 1 склянка сметани, 1/2 склянки борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, зелень та спеції.
Приготування: Збийте яйця зі сметаною, спеціями, борошном і розпушувачем до однорідності. Вили половину тесту у форму. Зверху виклади тонко нашатковану капусту із зеленню, і залий тестом. Відправ пиріг у духовку на 40 хвилин при 200 градусах.
12. Пиріг на сметані з картоплею та м'ясом
Найситніший рецепт пирога в цій добірці. Цілком замінить навіть повноцінну вечерю!
Тобі знадобиться: 230 г борошна, 5 г розпушувача, 200 г сметани, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 30 мл олії, 150 г цибулі, 300 г картоплі, 300 г м'ясного фаршу, 1 болгарський перець, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Збий сметану з цукром, сіллю та олією. Додай туди просіяне борошно з розпушувачем і перемішай тісто. Натрій або дрібно наріж картоплю, подрібни болгарський перець, цибулю і зелень, змішай все з фаршем і приправ.
Зараз читають:Літні страви: 20 найлегших і найсмачніших рецептів
Відокремили велику частину тіста і розкочуй її у форму, формуючи бортики. Виклади начинку. Розкатай тісто, що залишилося, накрий їм пиріг і защипни краю. За бажанням змасти пиріг жовтком і відправ його в духовку на 1 годину при 180 градусах.
13. Пиріг на сметані та рисовому борошні
Оригінальний варіант безглютенового пирога.
Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла|мастила|, 200 г рисового борошна, 2 яйця, 220 г сметани, 120 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 10 г розпушувача, 1 ч.л. кориці, 180 г волоських горіхів.
Приготування: Подрібни та змішай горіхи з корицею, 50 г цукру та 40 г розтопленого вершкового масла. Додайте в сметану соду і залиште на 5 хвилин. Масло, що залишилося, збий міксером з цукром, що залишився.
Додай яйця і знову збий, а потім додай сметану та борошно з розпушувачем. Виклади половину тіста у форму, виклади частину начинки, а на неї – другу половину тіста і знову посипи горіхами. Відправ пиріг у духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
14. Гарбузовий пиріг на сметані
Дуже ніжний та смачний, а ще – швидкий, бо гарбуз не потрібно запікати чи варити.
Тобі знадобиться: 2 склянки тертого гарбуза, 1/2 склянки олії, 3 яйця, 1 склянка сметани, 1 склянка цукру, 2,5-3 склянки борошна, 1/2 склянки родзинок, 1,5 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. соди, 1 лимон.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром до піни. Додай лимонну цедру та олію, і перемішай. Додай сметану і знову перемішай, а потім всип просіяне борошно з розпушувачем і содою. В самому кінці додай тертий гарбуз і промиті родзинки. Виклади тісто у форму і випікай пиріг 45 хвилин|мінути| при 180 градусах.
15. Пиріг на сметані з медом
Проста та зручна варіація домашнього медовика на швидку руку.
Тобі знадобиться: 1 склянка цукру, 1 склянка сметани, 2 склянки борошна, 3 яйця, 1 ст. олії, 20 г розтопленого вершкового масла, 1 ст.л. варення на смак, 30 г меду, 1 ч.л. соди, 100 г волоських горіхів.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності. Додай сметану і знову збий. Потім додай обидва види олії, варення та мед, і знову все перемішай. Додай соду, борошно, що просіює, і в останню чергу – рубані горіхи. Вилий тісто у форму та випікай пиріг у духовці 45 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua