Огірки в соусі чилі на зиму: 10 чудових рецептів

Віддаєш перевагу гострим, пікантним і хрустким огіркам на зиму? Тоді тобі точно знадобиться наша добірка рецептів огірків у соусі чилі – як домашньому, так і магазинному. Так буде ще легше вибрати ідеальний варіант саме під свої запити та завдання!

Зміст

  • 1. Огірки з оцтом та часником у соусі чилі
  • 2. Огірки із зеленню в соусі чилі
  • 3. Огірки брусочками у соусі чилі
  • 4. Огірки в кетчупі чилі на зиму
  • 5. Огірки кружальцями в соусі чилі
  • 6. Огірки в домашньому соусі чилі з помідорів
  • 7. Огірки з цибулею в соусі чилі
  • 8. Огірки в соусі чилі з перців та помідорів
  • 9. Огірки з гірчицею в соусі чилі
  • 10. Огірки в соусі чилі зі стерилізацією
  • 1. Огірки з оцтом та часником у соусі чилі

    Найпростіший і базовий рецепт, який точно у всіх вийде.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 100 г соусу чилі, 2 ст. цукру, 2 ст. оцту, 4 зубчики часнику, 2 парасольки кропу, 2 лаврові листи, 2 ст.л. солі, 5 горошин чорного перцю.

    Приготування: Замочіть огірки на пару годин у холодній воді. Розклади їх із часником та всіма спеціями по банках. Залий окропом, залиш на 5 хвилин і вили цю воду. Знову залий окропом, залиш ще на 5 хвилин і цього разу злий воду в каструлю. Додай сіль, цукор і соус чилі, доведи маринад до кипіння, влий оцет і знову залий їм огірки. Закочуй їх на зиму.

    2. Огірки із зеленню в соусі чилі

    Можеш додати до банків будь-які спеції на свій смак.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 2 зубчики часнику, 50 г солі, 3 ст. соусу чилі, 25 г цукру, 20 г зелені, 2 ст.л. оцту.

    Зараз читають:15 простих бутербродів з авокадо та сирним сиром

    Приготування: Вимочіть огірки пару годин у холодній воді і розкладіть їх у підготовлені банки. Додай зелень і часник, залий окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай у неї соус чилі, цукор і сіль, знову закип'яти і додай оцет. Залий огірки і заходи на зиму.

    3. Огірки брусочками у соусі чилі

    Огірки зовсім не обов'язково закочувати в банки цілком.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 6 склянок води, 1 склянка цукру, 1 ст. оцту, 6 ст. томатного соусу, 2 ст.л. солі, спеції.

    Приготування: Наріжте огірки брусочками і викладіть їх у чисті банки. Залий окропом, залиш на 20 хвилин під кришкою і потім злий цю воду. Закип'ятіть чисту воду з рештою інгредієнтів, знову залий огірки і закатай їх на зиму.

    4. Огірки в кетчупі чилі на зиму

    Звичайний готовий кетчуп теж чудово підходить для такої заготівлі.

    Тобі знадобиться: 1,7 кг огірків, 55 г солі, 2,5 ст. оцту, 2 листи хрону, 2 зубчики часнику, 30 г солі, 5 ст.л. кетчуп чилі.

    Приготування: Вимочіть огірки в холодній воді і розкладіть їх з часником і листям хрону в банки. Зали окропом і залиш на 5 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай у неї кетчуп чилі, сіль і цукор, знову закип'яті і залий назад. Влий по ложці оцту в кожну банку і закатай кришками.

    5. Огірки кружальцями в соусі чилі

    Цей рецепт особливо добре підходить для великих огірків.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 150 г кетчупу чилі, 1 лавровий лист, 2 ст. солі, 2 ст. цукру, 1 ст. оцту, 1 л води.

    Зараз читають:15 ПП супів, які урізноманітнять твій раціон

    Приготування: Наріж огірки кружальцями та виклади у підготовлені банки. Можеш додати спеції до смаку. Залий їх окропом, залиш на 5-7 хвилин під кришками і злий цю воду. Додай до неї кетчуп чилі, цукор, сіль і лавровий лист, знову закип'яті та влий оцет. Провар цей маринад ще пару хвилин, залий їм огірки і закатай на зиму.

    6. Огірки в домашньому соусі чилі з помідорів

    Якщо не хочеш використовувати соус покупний, тоді можна приготувати його самостійно.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг огірків, 1 кг помідорів, 1 ст. солі, 100 г цукру, 1 головка часнику, 3 ст. оцту, 30 г перцю чилі.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями. За допомогою блендера або м'ясорубки подрібни помідори з часником та чилі. Перцю чилі можна взяти більше чи менше на твій смак. Додай цукор, сіль та оцет у томатне пюре, доведи до кипіння та виклади в нього огірки. Знову доведи до кипіння, проварити 5-7 хвилин і закатай у підготовлені банки.

    7. Огірки з цибулею в соусі чилі

    Це вже навіть повноцінний салат, а не просто огірки консервовані!

    Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 4 ст. солі, 100 г цукор, 1/3 склянки оцту, 250 мл соусу чилі, 1 цибулина, 2-3 лаврові листки, 1/2 головки часнику.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями, а цибуля – кільцями. Розклади їх у банки з часником і лавровим листям. Закип'яти воду з соусом чилі, оцтом, цукром та сіллю. Залий огірки, простерилізуйте банки ще 10 хвилин і заходьте на зиму.

    8. Огірки в соусі чилі з перців та помідорів

    Такий соус нагадує домашню аджику – дуже смачний та пікантний.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів заправки для рису на суші та роли

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 2 кг помідорів, 600 г болгарського перцю, 200 г гострого перцю, 20 г перцю чилі, 200 г часнику, 40 г солі, 250 г цукру, 250 мл олії, 100 мл оцту.

    Приготування: Пропусти через м'ясорубку помідори, перець і часник. Додай олію, сіль, цукор і спеції до смаку, доведи до кипіння і проварити близько 20 хвилин. Додай довільно нарізані огірки, знову доведи до кипіння, влий оцет і провари ще 5-7 хвилин. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.

    9. Огірки з гірчицею в соусі чилі

    Для цього рецепту знадобиться сухий гірчичний порошок.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 300 мл соусу чилі, 1 ст. гірчичного порошку, по 3 ст. солі та цукру, 60 мл оцту, 1 ч.л. перцю горошком, 4 листи вишні, 2 листи хрону.

    Розклади огірки, перець і листя в банки. Залий їх окропом і залиши на 15 хвилин під кришками. Злий цю воду і додай до неї соус чилі, гірчицю, цукор і сіль. Доведи до кипіння, провари маринад 5 хвилин і влий оцет. Залий їм огірки і закатай.

    10. Огірки в соусі чилі зі стерилізацією

    Альтернативна технологія приготування улюблених домашніх огірків.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 2 ст. солі, 200 г цукру, 200 мл оцту, 100 г соусу чилі, 1 л води, півпучка кропу, спеції.

    Розклади огірки, кріп і спеції в чисті банки. Закип'яти воду з сіллю, цукром, соусом чилі та оцтом. Залий банки цим маринадом, простерилізуй ще 10-15 хвилин у киплячій воді і заходи на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *