20 найсмачніших рецептів випічки на сироватці

Сироватка дуже хороша тим, що підходить як для приготування солодкої, так і солоної випічки на будь-який смак. Ми вибрали 20 перевірених рецептів, які тебе точно не розчарують!

Зміст

  • 1. Кекс із ізюмом на сироватці
  • 2. Дріжджові рогалики на сироватці
  • 3. Цукрове печиво на сироватці
  • 4. Пиріг із варенням на сироватці
  • 5. Манник на сироватці
  • 6. Бездрожжевий хліб на сироватці
  • 7. Шоколадний пиріг з вишнею на сироватці
  • 8. Заливний пиріг з овочами на сироватці
  • 9. Пшеничний хліб на сироватці
  • 10. Медовик на сироватці
  • 11. Пиріг із фаршем на сироватці
  • 12. Коржики на сироватці в духовці
  • 13. Хліб із висівками на сироватці
  • 14. Шарлотка з яблуками на сироватці
  • 15. Пряники на сироватці
  • 16. Пиріг з персиками та бананами на сироватці
  • 17. Домашній багет на сироватці
  • 18. Печиво з маком на сироватці
  • 19. Морквяні мафіни на сироватці
  • 20. Гарбузовий пиріг на сироватці
  • 1. Кекс із ізюмом на сироватці

    Мабуть найпростіше, що можна приготувати з доступних продуктів.

    Тобі знадобиться: 300 мл сироватки, 4 яйця, 150 г вершкового масла|мастила|, 500 г борошна, 200 г цукру, 1 ч.л. соди, 1 щіпка ваніліну, 2 жмені родзинок.

    Приготування: Заздалегідь замочи родзинки в гарячій воді та обсуші. Міксером зби м'яке вершкове масло з цукром. Продовжуючи збивати, поштучно вбий яйця і потім влий сироватку. Поступово втрути борошно з содою та ваніліном, а в кінці – додай родзинки. Випікай кекс приблизно 45 хвилин у духовці за 180 градусів.

    2. Дріжджові рогалики на сироватці

    Посип готові рогалики цукровою пудрою, щоб було ще смачніше.

    Тобі знадобиться: 250 мл сироватки, 30 г свіжих дріжджів, 400 г борошна, 1 яйце, 50 мл олії, 50 г цукру, 1 щіпка солі.

    Нагрій сироватку і розчини в ній свіжі дріжджі , цукор і сіль. Додай олію і поступово втрути просіяне борошно. Виміси і залиште тісто в теплі на 1 годину. Після чого розкочуй його в тонкий пласт, наріж на трикутники і згорни рогалики від широкого краю. Виклади їх на пергамент, залиш ще на 20 хвилин, а далі змасти збитим яйцем і випікай 25-30 хвилин в духовці при 190 градусах.

    3. Цукрове печиво на сироватці

    Найшвидше домашнє печиво до чаю та всього з кількох інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 350 мл сироватки, 250 мл олії, 8 склянок борошна, 400 г цукру, 1 ч.л. соди.

    Розчини соду в сироватці і залиш на кілька хвилин. Додай олію та цукор, і змішай все до розчинення цукру. Поступово додай борошно, щоби вийшло гладке і не липке тісто. Розкатай його в тонкий пласт, наріж і випікай печиво 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    4. Пиріг із варенням на сироватці

    Використовуй будь-яке домашнє варення – ягідне чи фруктове.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сироватки, 1 склянка варення, 2 яйця, 2 склянки борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1/3 склянки цукру.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до піни. Додай сироватку з варенням, перемішай і всип сухі інгредієнти. Випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:Збережемо літо у банці: Рецепти томатного соку на зиму

    5. Манник на сироватці

    Головна особливість цього тесту дуже зручні пропорції інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сироватки, 3 яйця, 1 склянка манки, 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 1 ч.л. розпушувача.

    Залий манку теплою сироваткою і залиш на півгодини . Міксером зби яйця з цукром і змішай їх із сироваткою. Поступово всип борошно з розпушувачем. Випікай манник 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    6. Бездрожжевий хліб на сироватці

    Якщо тесту занадто багато, зроби два невеликі буханці.

    Тобі знадобиться: 2 склянки сироватки, 4 склянки борошна, 3 ст.л. олії, 1,5 ч.л. соди, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, спеції, горіхи, насіння.

    Злегка підігрій сироватку і розчини в ній сіль і цукор . Додай соду, олію та борошно. У процесі вимішування додай також спеції, насіння, горіхи та інші добавки. Сформуй буханець хліба, присип його борошном і випікай 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    7. Шоколадний пиріг з вишнею на сироватці

    Готувати його – одне задоволення!

    Тобі знадобиться: 200 мл сироватки, 2 яйця, 80 мл олії, 300 г борошна, 120 г цукру, 200 г вишні, 1,5 ст. какао, 0,5 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. соди, сіль, кориця.

    Відділи білки від жовтків і міксером збий жовтки з цукром. Додай сироватку з олією, перемішай і всип всі сухі інгредієнти. Міксером зби білки до стійких піків і лопаткою втрути їх у тісто. Виклади половину тіста у форму, розклади вишню і залий її тестом, що залишився. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    8. Заливний пиріг з овочами на сироватці

    Для цього рецепту також підійдуть будь-які інші свіжі або заморожені овочі.

    Тобі знадобиться: 3 склянки сироватки, 4 яйця, 3 склянки борошна, 2 ч.л. розпушувача, 100 г броколі, 100 г цвітної капусти, 100 г зеленого горошку, сіль, спеції.

    Розбери брокколі і цвітну капусту на дрібні суцвіття, додай зелений горошок і залий начинку окропом на 3 хвилини. Міксером збий яйця до пишності, влий сироватку і знову збий. Поступово втрути сухі інгредієнти. Вилий частину тіста у форму, виклади овочі і залий їх тестом, що залишився. Випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    9. Пшеничний хліб на сироватці

    Класичний білий хліб, виготовлений в домашніх умовах.

    Тобі знадобиться: 150 мл сироватки, 250 г борошна, 4 г сухих дріжджів, 1 ст. сметани, 0,5 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі.

    Розведи дріжджі , цукор і сіль у 60 мл теплої сироватки. Залиш на 10 хвилин, а потім додай сироватку і сметану, що залишилася. Замісити тісто, поступово підсипаючи в нього борошно. Залишити його в теплі на 1,5 години. Після чого розтягни тісто в пласт, склади його кілька разів і сформуй буханець. Залиш її в теплі ще на 40 хвилин і випікай хліб 30-35 хвилин в духовці при 200 градусах.

    10. Медовик на сироватці

    Подавай його до чаю або розріж на коржі і промаж улюбленим кремом.

    Тобі знадобиться: 250 мл сироватки, 100 г меду, 1 яйце, 200-220 г борошна, 80 г цукру, 1,5 ст. олії, 0,5 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. соди.

    Зараз читають:10 листкових салатів з креветками, які хочеться готувати цілий рік

    Змішай теплу сироватку , мед і соду, і залиш їх на кілька хвилин. Міксером збий яйце з цукром, з'єднай обидві маси і влий туди олію. Поступово додай борошно, що просіює, з розпушувачем і вимішай тісто. Випікай медовик 45-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    11. Пиріг із фаршем на сироватці

    Використовуй будь-який м'ясний фарш – яловичину, свинину, курку чи індичку.

    Тобі знадобиться: 250 мл сироватки, 2 яйця, 200 г борошна, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 350 г м'ясного фаршу, 1/2 цибулини, 1/2 моркви, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх до м'якості. Додай фарш, приправ та доведи начинку до готовності. Віночком зби яйця з цукром і сіллю, а сироватку – змішай з содою. З'єднай обидві маси і поступово додай борошно. Вили половину тесту у форму, виклади фарш і знову зали тестом. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    12. Коржики на сироватці в духовці

    Відмінно поєднуються з супами, основними стравами та закусками замість хліба.

    Тобі знадобиться: 350 мл сироватки, 400-500 г борошна, 4 ст. олії, 1 ч.л. соди, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру.

    Приготування: Змішай теплу сироватку, соду, сіль та цукор. Залиш на кілька хвилин, а потім додай олію та борошно, і вимішай м'яке липкувате тісто. Розділи його приблизно на 8 частин і розкатай коржики. Присип їх кунжутом або насінням, якщо хочеш. Випікай коржики 7-10 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.

    13. Хліб із висівками на сироватці

    Ще один рецепт корисного та незвичайного домашнього хліба!

    Тобі знадобиться: 2 склянки сироватки, 2 яйця, 1 склянка цільнозернового борошна, 1 склянка вівсяних висівок, 2 склянки пшеничного борошна, 1 ч.л. соди, 4 ст. олії, 6 ст.л. насіння соняшника, 6 ст.л. насіння льону, сіль, цукор та інші добавки.

    Розчини соду в сироватці і залиш на 3 хвилини. Змішай всі сухі інгредієнти, включаючи добавки, сіль та цукор за смаком. Залий все це сироваткою, додай яйця та олію. Заміси м'яке тісто і сформуй два буханці. Присип їх борошном, зроби надрізи і випікай хліб 25-30 хвилин у духовці при 200 градусах.

    14. Шарлотка з яблуками на сироватці

    Також можна приготувати цю шарлотку із грушами, персиками або іншими фруктами.

    Тобі знадобиться: 150 мл сироватки, 3 яйця, 300 г борошна, 120 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ч.л. розпушувача, 5-6 яблук, кориця чи ванілін.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до піни, влий розтоплене вершкове масло і сироватку, перемішай і всип сухі інгредієнти. Наприкінці – втручай у тісто дрібно нарізані яблука. Випікай шарлотку 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    15. Пряники на сироватці

    Зі спецій відмінно підійдуть кориця, імбир, мускатний горіх і кардамон.

    Тобі знадобиться: 150 мл сироватки, 2 яйця, 60 мл олії, 500-550 г борошна, 4-5 ст.л. цукру, 2 ст. какао, 1 ч.л. соди, спеції.

    Приготування: Змішай теплу сироватку та соду, додай олію та цукор, перемішай і всип сухі інгредієнти. У процесі вимішування – вбий яйця в тісто. Дай готовому тісту відпочити 20 хвилин, після чого розкатай його, наріж пряники і випікай 15-20 хвилин у духовці при 190 градусах.

    Зараз читають:Оладки на кефірі – 20 найкращих рецептів та способів приготування

    16. Пиріг з персиками та бананами на сироватці

    Ідеальна фруктова випічка для усієї родини на кожен день.

    Тобі знадобиться: 150 мл сироватки, 1/2 склянки борошна, 1/2 склянки манки, 1/2 склянки цукру, 35 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. соди, 1 ч. л. лимонного соку, 1 банан, 100 г персиків.

    Приготування: Залий манку теплою сироваткою та розтопленим вершковим маслом, перемішай і залиш на півгодини. Після чого додай гашену содом лимонним соком, цукор і борошно, і вимішай тісто. Дрібно наріж і виклади фрукти у форму, додай зверху тісто і випікай пиріг 35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    17. Домашній багет на сироватці

    Улюблений французький багет ще смачніший, коли приготований своїми руками.

    Тобі знадобиться: 150 мл сироватки, 200 г борошна, 0,5 ч.л. сухих дріжджів, 10 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Змішай сухі інгредієнти та залий їх теплою сироваткою з розтопленим маслом. Виміси і залиште тісто в теплі на 1 годину, а потім розділіть його на дві частини, скачайте їх в кульки і залиште ще на 10 хвилин.

    Акуратно розтягни кожну кульку в овальний корж і загорни краю до середини. Сформуй багети і залиш їх в теплі ще на 1 годину. Розігрій духовку, постав у неї невелику ємність з водою і випікай багети 12 хвилин при 250 градусах. А далі прибери воду та випікай ще 12 хвилин при 200 градусах.

    18. Печиво з маком на сироватці

    Хрумкі домашні завитки з м'якою серединкою.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сироватки, 1 склянка олії, 500 г борошна, 4 ст.л. цукру, 1 ч. л. соди, 8 ст. макової начинки.

    Приготування: Всип соду в теплу сироватку і перемішай. Додай цукор та олію, а потім поступово введи борошно. Розкатай тісто в тонкий пласт, виклади макову начинку і зверни рулет. Наріж цей рулет на шматочки шириною близько 10 мм і випікай печиво 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    19. Морквяні мафіни на сироватці

    Такі мафіни легко вписати навіть у здоровий ПП раціон.

    Тобі знадобиться: 180 мл сироватки, 1 склянка тертої моркви, 100 мл рослинної олії, 2 яйця, 100 г пшеничного борошна, 100 г цільнозернового борошна, 100 г вівсяного борошна, 120 г цукру або замінник. розпушувача, сіль, спеції.

    Приготування: Віночком збий сироватку з олією, яйцями та сіллю. Окремо змішай усі сухі інгредієнти та з'єднай обидві маси. Додай терту моркву, перемішай і виклади тісто у формочки. Випікай мафіни 20-25 хвилин|мінути| в духовці при 220 градусах.

    20. Гарбузовий пиріг на сироватці

    Незвичайний і досить простий у приготуванні пиріг, але неймовірний смак.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сироватки, 400 г гарбуза, 300 г манки, 1,5 ч.л. розпушувача, цедра 1 лимона, цукор, сіль, спеції.

    Відразу змішай всі інгредієнти до однорідності . У цьому рецепті манці не потрібно набухати. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *