Маринована цвітна капуста на зиму: 15 швидких рецептів

Маринована цвітна капуста – не тільки смачна, але ще й дуже гарна заготівля для всієї родини на зиму. Вона ефектно виглядає у банках і так само ефектно прикрашає будь-який стіл. Розповідаємо 15 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Маринована цвітна капуста з оцтом
  • 2. Маринована цвітна капуста з морквою на зиму
  • 3. Маринована цвітна капуста з болгарським перцем
  • 4. Маринована цвітна капуста без стерилізації
  • 5. Маринована цвітна капуста «Золотиста»
  • 6. Маринована цвітна капуста з помідорами на зиму
  • 7. Маринована цвітна капуста з цибулею та морквою
  • 8. Маринована цвітна капуста по-корейськи на зиму
  • 9. Пікантна маринована цвітна капуста
  • 10. Маринована цвітна капуста з буряком на зиму
  • 11. Маринована цвітна капуста з огірками та помідорами
  • 12. Маринована цвітна капуста в томаті на зиму
  • 13. Гостра маринована цвітна капуста із зеленню
  • 14. Маринована цвітна капуста з яблуками на зиму
  • 15. Маринована цвітна капуста з броколі
  • 1. Маринована цвітна капуста з оцтом

    Класичний та найпопулярніший спосіб приготування.

    Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 3 зубчики часнику, 500 мл води, 1 ч.л. суміші перців горошком, 2 лаврові листи, 1 ст.л. оцту, 1 ст. солі, 2 бутони гвоздики, 1,5 ст. цукру.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття, привари їх 1-2 хвилини в киплячій воді, а потім виклади в банки і додай часник. Окремо закип'ятять воду зі спеціями, сіллю та цукром. Влий оцет, залий цвітну капусту цим маринадом і закатай банки кришками.

    2. Маринована цвітна капуста з морквою на зиму

    Для краси наріж моркву не просто кружальцями, а красивими фігурками.

    Тобі знадобиться: 900 г цвітної капусти, 3 зубчики часнику, 100 г моркви, 500 мл води, 1 ст. оцту, 1 ст. солі, спеції, 1,5 ст. цукру.

    Розбери на суцвіття і привари цвітну капусту 1 хвилину в киплячій воді. Довільно наріж моркву та часник. Закип'ятіть воду, додай цукор, сіль, спеції за смаком, і влий оцет. Виклади всі овочі в цей маринад і провари ще 1 хвилину. Розклади заготівлю по банках і закатай.

    3. Маринована цвітна капуста з болгарським перцем

    Приємне та просте овочеве асорті, багате на вітаміни та корисні речовини.

    Тобі знадобиться: 250 г цвітної капусти, 100 г моркви, 150 г болгарського перцю, 4 зубчики часнику, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі, 30 мл оцту, 450 мл води спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі та часник, і розклади їх у підготовлені банки. Додай спеції за смаком та залий все окропом. Залиш на 20 хвилин під кришкою, потім знову закип'яти цю воду і залий овочі ще на 15 хвилин. Знову її злий і закип'яті із сіллю та цукром. Додай оцет, залий овочі маринадом і закатай.

    4. Маринована цвітна капуста без стерилізації

    Щоб не витрачати зайвий час на кип'ятіння банок із заготовками.

    Зараз читають:Джем із білої смородини: 12 легких рецептів на будь-який смак

    Тобі знадобиться: 900 г цвітної капусти, 4 зубчики часнику, 2 парасольки кропу, 2 лаврові листки, 4 горошини запашного перцю, 500 мл води, 2 ст.л. оцту, 1 ст. солі, спеції, 1,5 ст. цукру.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття і опусти її на 1 хвилину в киплячу воду. Вимий банки содою або ошпар окропом. Виклади туди капусту, часник, кріп, лавровий лист і запашний перець. Зали окропом і залиш на 15 хвилин під кришками. Злий воду, знову її закип'яті і залий назад ще на 15 хвилин. Знову злий, додай цукор, сіль та оцет, доведи маринад до кипіння, залий цвітну капусту і закатай банки.

    5. Маринована цвітна капуста «Золотиста»

    Такий гарний та апетитний відтінок, що негайно хочеться її з'їсти.

    Тобі знадобиться: 2 кг цвітної капусти, 2-3 моркви, 6 зубчиків часнику, 1 ч.л. куркуми, 1 ч.л. запашного перцю горошком, 1 ст.л. насіння гірчиці, 1,5 ст. солі, 3 ст. цукру, 70 мл оцту.

    Приготування: Натрій моркву на корейській тертці, наріж часник пластинками і розбери цвітну капусту на суцвіття. Розклади всі шарами в чисті банки, пересипаючи запашним перцем, куркумою та гірчичним насінням.

    Залийте заготовку окропом і залиште на 20 хвилин під кришкою. Після чого злий цю воду, знову закип'яти і залий ще на 15 хвилин. Знову злий, додай цукор, сіль та оцет, доведи маринад до повторного кипіння, залий їм цвітну капусту і закатай банки.

    6. Маринована цвітна капуста з помідорами на зиму

    Вибирай невеликі та пружні коктейльні помідори або чері, щоб залишити їх цілком.

    Тобі знадобиться: 2 кг цвітної капусти, 500 г болгарського перцю, 1 кг помідорів, 1 головка часнику, 3 лаврові листки, 1 ст.л. суміші перців горошком, 1/2 склянки олії, 1 пучок зелені, 100 мл оцту, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі.

    Приварення суцвіття цвітної капусти 1-2 хвилини в киплячій воді. Наріж болгарський перець смужками, промий помідори і щільно розклади всі овочі шарами в банки. Зали окропом і залиш на півгодини під кришками.

    Злий цю воду і закип'ятіть її заново з цукром і сіллю. Додай у банки часник, спеції та зелень. Залий маринадом і влий у кожну банку по ложці олії та оцту. Закочуй заготовку на зиму.

    7. Маринована цвітна капуста з цибулею та морквою

    Цвітну капусту краще розібрати на дрібніші суцвіття, щоб вона добре промаринувалася без варіння.

    Тобі знадобиться: 2 моркви, 2 цибулини, 1,5 кг цвітної капусти, 1 л води, 2 ч. л. цукру, 1,5 ст. солі, 3 ст. оцту, спеції за смаком.

    Приготування: Наріж моркву кружальцями, цибуля – півкільцями, а капусту – розбери на суцвіття. Розклади все у банки з улюбленими спеціями. Закип'яти воду з цукром, сіллю та оцтом, залий цвітну капусту цим маринадом і закатай.

    Зараз читають:15 шикарних рецептів кабачків у томатному соусі на зиму

    8. Маринована цвітна капуста по-корейськи на зиму

    Цей рецепт вимагає стерилізації, але всі зусилля окупляться сповна.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 1 перець чилі, 3 моркви, 1 упаковка спецій для корейської моркви, 5 горошин запашного перцю, 3 лаврові листки, 2 ст.л. солі, 5 зубчиків часнику, 1/4 склянки оцту, 1/2 склянки олії, 1/2 склянки цукру.

    Приготування: Натрій моркву на корейській тертці, подрібни чилі та часник, і розбери цвітну капусту на суцвіття. Виклади все у підготовлені банки. Закип'ятити воду з цукром, сіллю та всіма спеціями. Додай олію та оцет, знову доведи до кипіння та залий овочі цим маринадом. Простерилізуйте заготовки ще 20 хвилин і заходьте.

    9. Пікантна маринована цвітна капуста

    Секрет цього рецепту – у гострому червоному перці та поєднанні спецій з добавками.

    Тобі знадобиться: 3 кг цвітної капусти, 1 пучок кінзи, 3 моркви, 3 цибулини, 3 болгарських перцю, 3 гострих перцю, 5 листя вишні, 5 листя смородини, 3 листи хрону, 6 лаврових листків, 6 бутонів цвяхи. л. запашного та чорного перцю горошком, 1,5 л води, 3 ст.л. солі, 2 ст. цукру, 1 ч. л. оцтової есенції.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття і наріж решту овочів середніми шматочками. Розклади всі разом із листям, спеціями та кінзою в банки. Зали окропом і залиш на півгодини під кришками. Потім злий цю воду і знову закип'ятіть її з цукром і сіллю. Додай оцтову есенцію, залий цвітну капусту отриманим маринадом і закатай.

    10. Маринована цвітна капуста з буряком на зиму

    Буряк надає закусці не так смак, як насичений малиновий відтінок.

    Тобі знадобиться: 250 г цвітної капусти, 250 г буряка, 4 зубчики часнику, 600 мл води, 2 ст.л. оцту, 1 ч.л. солі, 1 ч. л. цукру.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття і наріж буряк брусочками. Уклади все разом з часником у чисту банку, залий окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Вилий цю воду, залий овочі чистим окропом і залиши ще на 15 хвилин. Злий її в каструлю, доведи до кипіння, додай цукор, сіль і оцет, і залий овочі знову. Закатай цвітну капусту на зиму.

    11. Маринована цвітна капуста з огірками та помідорами

    Така баночка – вже повноцінна тарілка із соліннями до святкового столу.

    Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 500 г помідорів, 500 г огірків, 500 г болгарського перцю, 2 ст. цукру, 1 ст. солі, 1 л води, 150 мл оцту.

    Розбери на суцвіття і привари цвітну капусту 1 хвилину в киплячій воді. Крупно наріж болгарський перець, промий помідори, а огірки – залиш так чи довільно наріж.

    Розклади всі овочі по банках і залий їх окропом. Залиш на 15 хвилин під кришкою і вилий цю воду. Окремо закип'ятити 1 літр чистої води із сіллю, цукром та оцтом. Залий заготовку та закатай кришками.

    Зараз читають:25 найсмачніших начинок для тортів

    12. Маринована цвітна капуста в томаті на зиму

    Хрумка і дуже ароматна – ідеальна закуска на кожен день і з особливих випадків.

    Тобі знадобиться: 2 кг цвітної капусти, 1,2 кг помідорів, 2 болгарські перці, 1 пучок петрушки, 1 головка часнику, 1 ч.л. лимонної кислоти, 100 г цукру, 60 г солі, 3 лаврові листки, 1 ч.л. запашного перцю горошком, 100 мл олії, 80 мл оцту.

    Очисти помідори від шкірки і пропусти їх з болгарським перцем і часником через м'ясорубку. Додай олію, цукор, сіль та спеції, доведи до кипіння і проварити 6-7 хвилин.

    Виклади туди суцвіття цвітної капусти, додай рубану петрушку і провари ще 5 хвилин. Влий оцет, додай лимонну кислоту, перемішай все разом і закатай у стерилізовані банки.

    13. Гостра маринована цвітна капуста із зеленню

    Простий рецепт з мінімумом інгредієнтів, але дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 30 г кропу, 2 перцю чилі, 6 зубчиків часнику, 9 горошин чорного перцю, по 50 г солі та цукру, 50 мл оцту.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття і відвари їх 1 хвилину в киплячій воді. Наріж часник, чилі та кріп, і виклади всі разом у чисті банки. Зали окропом і залиш під кришкою на 15 хвилин. Злий цю воду і знову її закип'яті з цукром, сіллю та чорним перцем. Проварити 1 хвилину, влий оцет, перемішай і залий цвітну капусту отриманим маринадом. Закатай банки кришками.

    14. Маринована цвітна капуста з яблуками на зиму

    Знадобляться кислі яблука зелених сортів – дуже незвичне рішення.

    Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 1-2 зелені яблука, 4 зубчики часнику, по 2 гілочки кропу та петрушки, 1 морква, 1 ч.л. суміші перців горошком, 2 лаврові листи, 3 ст.л. олії, 2 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі, 100 мл оцту.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття, наріж моркву кружальцями, а яблука – часточками. У підготовлені банки виклади спеції та зелень, і щільно поклади шарами овочі та яблука. Закип'ятіть 1 літр води з цукром і сіллю, додай оцет з маслом і знову доведи до кипіння. Залий заготівлю та заходи банки на зиму.

    15. Маринована цвітна капуста з броколі

    А для краси додамо до заготівлі ще трохи інших овочів.

    Тобі знадобиться: 1 кг броколі, 1 кг цвітної капусти, 1 кг болгарського перцю, 1 кг моркви, 1 кг помідорів, 1 головка часнику, 500 г цибулі, 100 г петрушки, 200 мл оцту, по 40 г солі та цукру, 3 л води.

    Приготування: Розбери броколі та цвітну капусту на суцвіття, і довільно наріж решту овочів. Закип'яти воду з цукром, сіллю та оцтом, і проварити 2-3 хвилини. У стерилізовані банки виклади овочі із зеленню гарними шарами, залий все маринадом і закатай заготовку.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *