Настала спека, а значить настав час готувати освіжаючі лимонади в домашніх умовах. Ми раді поділитися з тобою 20 найкращими рецептами! Серед них є як звичні варіанти, так і несподівані поєднання смаків!
Зміст
1. Домашній лимонад – класичний рецепт
Використовуй тонкокорі лимони яскраво-жовтого кольору.
Тобі знадобиться: 4 лимони, 5 гілочок м'яти, 200 г цукру, 1 л газованої мінеральної води, 1 л кип'яченої води, 10 кубиків льоду.
Приготування: Один лимон наріж тонкими кружальцями, а з решти – видави сік. Зніми листя м'яти з гілочок, присип невеликою кількістю цукру і гарненько розімні. Змішай кип'ячену воду і цукор, що залишився, додай лимонний сік, нарізані лимони і м'яту. Влий холодну мінералку, всип лід і перемішай лимонад.
2. Лимонад із медом
Спробуй цей рецепт, і ти більше не захочеш купувати солодку воду в магазині.
Тобі знадобиться: 3 лимони, 4 гілочки м'яти, 4 ст.л. рідкого меду, 1 л мінералки, 500 мл кип'яченої води.
З двох лимонів видави сік, а третій лимон – наріж невеликими шматочками . М'яту порви і трохи розімніть у руках. Змішай кип'ячену воду з медом, додай м'яту та нарізаний лимон. Влий лимонний сік і мінералку, і добре перемішай лимонад, що вийшов.
3. Лимонад із газованою водою
Такий напій треба подавати одразу.
Тобі знадобиться: 4 лимони, 1 склянка цукру, 1,5 л сильногазованої мінералки, 500 мл води.
Приготування: Закип'яти звичайну воду, всип цукор і проварити 1 хвилину. Вимкни вогонь та остуди. Один лимон наріж кружальцями, з трьох, що залишилися – видави сік. У підготовленій ємності змішай лимонний сік, цукровий сироп та мінеральну воду. Всип нарізаний лимон і перемішай.
4. Лимонад з лаймом та яблучним соком
Кількість цукру можна регулювати на свій смак.
Тобі знадобиться: 3 лимони, 2 лайми, 3 гілочки м'яти, 180 г цукру, 1 л яблучного соку, 1 л кип'яченої води.
Приготування: З двох лимонів і одного лайма видави сік, інші фрукти – наріж кружальцями. М'яту порви на невеликі шматочки, присип 1 ст. цукру і злегка розімні. Змішай воду з цукром, що залишився, додай яблучний сік, цитрусовий сік, нарізані фрукти і м'яту. Перемішайте лимонад і поставте його на 30 хвилин в холодильник.
Зараз читають:20 легких рецептів ікри з баклажанів на зиму
5. Лимонад з лимонів та лайма
Обов'язково видаляй кісточки, які потраплятимуть у цитрусових.
Тобі знадобиться: 3 лимони, 3 лайми, 4 гілочки м'яти, 200 г цукрового піску, 1 л сильногазованої мінеральної води, 500 мл кип'яченої води.
Приготування: Видави сік з двох лимонів і одного лайма, а решта фруктів – наріж кружальцями. М'яту порви руками, присип невеликою кількістю цукру і злегка розітріть. Змішай кип'ячену воду і цукровий пісок, що залишився. Додай мінералку, м'яту, нарізані цитруси та їхній сік. Перемішайте, щільно закрийте кришкою і поставте лимонад настоятися в холодильник на 30-40 хвилин.
6. Лимонад із тархуном на березовому соку
Ще один цікавий варіант домашнього лимонаду!
Тобі знадобиться: 3 лимони, 4 гілочки тархуна, 150 г цукру, 2 л березового соку, 6 кубиків льоду.
Приготування: Один лимон наріж кружальцями, з цитрусів, що залишилися – видави сік. Гілочки тархуна злегка розітріть у руках. Змішай березовий та лимонний сік. Додай тархун, нарізані фрукти, цукор та лід. Перемішай, щільно закрий кришкою та прибери лимонад у холодильник на півгодини.
7. Лимонад з тархуном
Налий трохи лимонаду в гарну пляшку і почастуй сусідів.
Тобі знадобиться: 3 лимони, 4 гілочки тархуна, 150 г цукру, 1,5 л кип'яченої води, 6 кубиків льоду.
Приготування: З двох лимонів видави фреш, а той, що залишився – наріж кружальцями. Тархун трохи розімні в руках. Змішай холодну воду із цукром. Додай тархун, шматочки лимона, фреш та лід. Перемішай лимонад, розлий його по склянках і одразу подавай.
8. Лимонад з апельсинів, лимонів та лайма
Ароматний напій, який чудово втамовує спрагу.
Тобі знадобиться: 2 апельсини, 3 лимони, 3 лайми, 4 гілочки м'яти, 150 г цукру, 1 л мінералки, 1 л кип'яченої води.
Приготування: Наріж два лайми, один лимон і один апельсин, а з решти фруктів – видави сік. Зніміть листя м'яти з гілочок і помістіть їх у підготовлену ємність. Додай кип'ячену та мінеральну воду, цукор, цитрусовий фреш та шматочки фруктів. Перемішайте, щільно закрийте кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
9. Лимонад з лаймом та ананасовим сиропом
Рекомендуємо подавати у прозорих склянках.
Тобі знадобиться: 2 лимони, 3 лайми, 200 г ананасу, 200 г цукру, 4 гілочки м'яти, 1 л мінералки, 1 л води, 6 кубиків льоду.
Приготування: Наріж і склади ананас у каструлю. Додай цукор, звичайну воду та прокип'яті 2 хвилини. Остуди і проціди, а шматочки фруктів – збери в марлю і добре відіжми. Один лимон і два лайми наріж, з цитрусів, що залишилися – видави сік. Змішай ананасовий сироп, цитрусовий фреш, шматочки фруктів та мінералку. Додай лід, нарізану м'яту та перемішай лимонад.
Зараз читають:20 простих рецептів компоту з вишні з кісточками на зиму
10. Лимонад без цукру
Використовуй будь-який підсолоджувач, який тобі подобається.
Тобі знадобиться: 4 лимони, 3 гілочки м'яти, 2 ч.л. екстракту стевії, 2 л води, 8 кубиків льоду.
Приготування: Два лимони наріж кружальцями, з цитрусів, що залишилися – видави сік. Зніміть листя м'яти з гілочок і злегка їх розімніть. Змішай воду, екстракт стевії та лимонний сік. Додай шматочки фруктів, лід, м'яту та перемішай.
11. Лимонад з імбиром та лаймом на зеленому чаї
Прикрась готовий лимонад кружальцем цитрусу, кольоровою парасолькою або гілочкою м'яти.
Тобі знадобиться: 3 лимони, 1 лайм, 50 г кореня імбиру, 2 гілочки м'яти, 180 г цукру, 1 ст.л. зелений чай, 1 л мінеральної води, 1 л води.
Залий чай киплячою водою і наполягай під кришкою 15 хвилин. З двох лимонів видави сік, а цитруси, що залишилися, – наріж кружальцями. Натрій корінь імбиру на тертці. М'яту наріж крупними шматочками, присип 1 ст.л. цукру і злегка розітріть. Змішай чай, імбирну масу, цитрусовий сік і цукор, що залишився. Додай мінеральну воду, щільно закрий кришкою та прибери в холодильник на 2 години. Проціди, всип м'яту, шматочки фруктів і подавай лимонад на стіл.
12. Лимонад із грейпфрута з розмарином
Як експеримент можеш додати півсклянки вишневого або смородинового соку.
Тобі знадобиться: 2 грейпфрути, 1 лимон, 2 гілочки розмарину, 220 г цукру, 2 л кип'яченої води.
Приготування: З одного грейпфрута і одного лимона – видави сік, фрукти, що залишилися – наріж. Гілочки розмарину злегка розімніть в руках, щоб посилити запах. Змішай воду з цукром, додай розмарин, сік та шматочки цитрусів. Перемішайте, щільно закрийте кришкою і поставте лимонад в холодильник на півгодини.
13. Полуничний лимонад
Замість м'яти можна використовувати мелісу.
Тобі знадобиться: 2 лимони, 200 г полуниці, 3 гілочки м'яти, 120 г цукру, 1 л мінералки, 500 мл кип'яченої води, 6 кубиків льоду.
Приготування: Наріж полуницю та один лимон. З лимона, що залишився, видави сік. М'яту наріж великими шматочками і злегка розімні. Змішай кип'ячену воду з цукром, додай м'яту, шматочки лимона та полуниці. Влий лимонний сік, мінералку і добре перемішай. Розлий лимонад по склянках і додай лід.
14. Лимонад на виноградному соку з розмарином та сиропом топінамбуру
Рекомендуємо готувати із освітленим виноградним соком.
Тобі знадобиться: 2 лимони, 3 гілочки розмарину, 3 ст.л. сиропу топінамбуру, 1 л виноградного соку, 500 мл кип'яченої води.
Приготування: Один лимон наріж кружальцями, а з другого – видави сік. Змішай воду, виноградний сік та сироп топінамбуру. Додай розмарин, шматочки та сік лимона. Перемішайте лимонад, щільно закрийте його кришкою і поставте в холодильник на 1 годину.
15. Лимонад “Цитрусовий бум”
Смачно, красиво та корисно!
Тобі знадобиться: 2 апельсини, 2 мандарини, 2 лимони, 2 лайми, 50 г кореня імбиру, 4 гілочки м'яти, 200 г цукрового піску, 1,5 л сильногазованої мінеральної води, 500 мл кип'яченої води.
Зараз читають:25 відмінних начинок з печінкою для пиріжків
Приготування: Відбери по одній штуці з усіх фруктів і наріж їх кружечками, а з решти – видави сік. Крупно наріж м'яту і трохи розімни її в руках. Очисти і дрібно наріж імбир. Змішай кип'ячену воду та цукор, додай імбир, м'яту, подрібнені фрукти та їх сік. Влий холодну мінералку, перемішай і подавай лимонад на стіл.
16. Лимонад з апельсинами, огірком та базиліком
Для цього рецепту краще використати зелений базилік.
Тобі знадобиться: 2 апельсини, 2 лимони, 1 огірок, 2 гілочки базиліку, 150 г цукру, 1 л мінералки, 1 л кип'яченої води.
Приготування: Наріж огірок, один лимон та один апельсин. Видави сік з цитрусів, що залишилися. Порви руками базилік на дрібні шматочки. Змішай кип'ячену воду та цукор. Додай подрібнені інгредієнти, мінералку, цитрусовий сік та перемішай.
17. Апельсиновий лимонад
Цитруси попередньо промити окропом.
Тобі знадобиться: 3 апельсини, 1 лимон, 2 гілочки м'яти, 150 г цукру, 1 л мінералки, 1 л кип'яченої води, 8 кубиків льоду.
Приготування: З одного апельсина та лимона видави сік. Цитруси, що залишилися, – наріж невеликими шматочками. Злегка розімни м'яту. Змішай кип'ячену воду із цукром. Додай м'яту, шматочки цитрусів та їх сік. Влий холодну мінералку, всип лід і перемішай отриманий лимонад.
18. Лимонад із малиною
Домашній лимонад можна зберігати у холодильнику до 5 днів.
Тобі знадобиться: 2 лимони, 150 г малини, 150 г цукру, 2 гілочки м'яти, 2 л кип'яченої води, 6 кубиків льоду.
Приготування: Один лимон наріж кружальцями, а з другого – видави сік. Малину всип у підготовлену ємність, додай цукор і злегка розімні. Додай воду, розтерту м'яту, сік та шматочки лимона. Перемішай, всип кубики льоду і подавай лимонад на стіл.
19. Лавандовий лимонад
Ковток цього запашного лимонаду перенесе твої думки на простори лавандових полів!
Тобі знадобиться: 2 лимони, 2 ст.л. сухих квіток лаванди, 150 г цукру, 1,5 л води.
Приготування: Один лимон наріж кружальцями, з другого – видави сік. Сухі квіти лаванди помісти в каструлю, додай воду та цукор. Прокип'яті 3 хвилини, зніми з вогню і наполягай під кришкою 1 годину. Проціди та перелий у підготовлену ємність. Додай сік та шматочки лимона, перемішай і постав лимонад у холодильник на 30 хвилин.
20. Лимонад із ківі
Якщо тебе бентежать кісточки, тоді просто проціди готовий лимонад.
Тобі знадобиться: 4 ківі, 1 лимон, 3 гілочки м'яти, 150 г цукру, 1 л сильногазованої мінералки, 500 мл кип'яченої води, 6 кубиків льоду.
Приготування: Видави сік з лимона. М'яту порви на невеликі шматочки, присип цукром і злегка розімніть. Ківі очисти від шкірки і подрібни в блендері. Отриману масу змішай із кип'яченою водою. Додай заготовку з м'ятою, лід та лимонний сік. Вли холодну мінералку, перемішай і відразу подавай лимонад на стіл.
Джерело: dietcenter.com.ua