Лікер із чорної смородини: 10 рецептів на будь-який смак

чорної смородини: 10 рецептів на будь-який смак />

Ароматний лікер із чорної смородини дуже легко приготувати в домашніх умовах, і на підтвердження цього ми вже зібрали для тебе 10 найкращих рецептів. Бери їх собі на замітку!

Зміст

  • 1. Лікер із чорної смородини на горілці
  • 2. Лікер із чорної смородини з листям
  • 3. Лікер із чорної смородини з водою та лимонною кислотою
  • 4. Лікер із чорної смородини з бренді
  • 5. Лікер із чорної смородини на спирту
  • 6. Лікер із чорної смородини без сиропу та води
  • 7. Лікер із чорної та червоної смородини
  • 8. Лікер із чорної смородини з цукровим сиропом
  • 9. Лікер із чорної смородини із вершками
  • 10. Лікер із чорної смородини та малини
  • 1. Лікер із чорної смородини на горілці

    Класичний і водночас найпростіший у приготуванні лікер.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 2 л горілки, 800 г цукру, 8 г ванільного цукру.

    Приготування: Перебери смородину і розімні її товкачем. Змішай з горілкою, залиш на 1 годину і процідити через марлю. Додай обидва види цукру, прогрій заготовку майже до кипіння, але не кип'ятіть, і дай охолонути. Розлий лікер по пляшках і відправь на 2 тижні наполягати у темне місце.

    2. Лікер із чорної смородини з листям

    Крім ягід для цього лікеру знадобиться ще смородинове листя.

    Тобі знадобиться: 300 г чорної смородини, 5 смородинового листя, 250 мл горілки, 150 г цукру, 100 мл води.

    Приготування: Виклади в стерильну банку листя та розім'яті товкачем ягоди смородини. Залий горілкою, закрий та залиш у темному місці на 2 тижні. Струшуй банку раз на 3 дні. Звари сироп з води та цукру і дай йому охолонути. Процідити настоянку, змішай із сиропом, перелий у пляшку і дай лікеру настоятися ще кілька тижнів.

    Зараз читають:20 простих рецептів соусу до м'яса з|із| червоної смородини на зиму

    3. Лікер із чорної смородини з водою та лимонною кислотою

    Ще один рецепт з листям, але цього разу різноманітніший!

    Тобі знадобиться: 200 г чорної смородини, по 15 штук листя малини, смородини та вишні, 150 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1 л води, 350 мл горілки.

    Приготування: Перебери листя та смородину, залий літром окропу і дай настоятися 12 годин під кришкою. Процідити цю рідину і додай до неї цукор з лимонною кислотою. Доведи до кипіння і дай охолонути. Змішай сироп з горілкою, залиш на 2 доби настоятися в холодильнику і перелий лікер у пляшку.

    4. Лікер із чорної смородини з бренді

    Цей солодкий лікер особливо добрий у різних коктейлях.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг смородини, 1,5 л бренді, 500 мл води, 1 кг цукру.

    Злегка розімні смородину, виклади в банку, залий бренді, закрий і залиш на 2 місяці в прохолодному місці. Профільтруйте заготівлю. Звари сироп з води та цукру, змішай з настоянкою і дай лікеру ще 2 тижні настоятися. Розлий його по пляшках.

    5. Лікер із чорної смородини на спирту

    Готовий лікер виходить досить міцним, так що за бажанням додай більше води.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 л спирту, 500 г цукру, 250 мл води.

    Приготування: Перебери смородину і розімни її в пюре. Відправ у банку, залий спиртом, закрий і наполягай тиждень у темному місці. Процідити настоянку. Провар сироп з води і цукру, і дай охолонути. Змішай сироп із настоянкою, дай лікеру ще 1 тиждень настоятися і перелий у пляшку.

    Зараз читають:20 відмінних способів приготувати баклажани по-корейськи

    6. Лікер із чорної смородини без сиропу та води

    Щоб зробити міцніший лікер, можна не варити окремо сироп на воді.

    Тобі знадобиться: 700 г смородини чорної, 1,3 л горілки, 1 кг цукру.

    Приготування: Подрібни смородину в блендері, змішай з горілкою, перелий у банку і наполягай 1 місяць у темному прохолодному місці. Процідити заготівлю і додати цукор до смаку. Перемішай і розлий лікер по пляшках.

    7. Лікер із чорної та червоної смородини

    Відмінний мікс для будь-яких заготовок, у тому числі для алкогольних.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 250 г смородини, 750 мл самогону, 250 мл води, 500 г цукру.

    Приготування: Розімни всі ягоди смородини і змішай їх із самогоном. Відправь це в банку і наполягай на добу при кімнатній температурі під плівкою або капроновою кришкою.

    Перемішай, зміни кришку на нову і прибери заготовку на 10 днів у холодильник. Відіжми все через марлю. Звари звичайний сироп з води та цукру, дай йому охолонути і змішай з настоянкою. Розлий лікер по пляшках і відправ у прохолодне темне місце ще на 1-2 тижні.

    8. Лікер із чорної смородини з цукровим сиропом

    Трохи інша технологія приготування і такий самий смачний лікер!

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 750 мл горілки, 700 мл води, 1 кг цукру.

    Зараз читають:15 швидких рецептів повидла з вишні

    Приготування: Розімні смородину та відіжми сік через марлю. Звари сироп з води та цукру, влий до нього смородиновий сік і знову доведи до кипіння. Зніми з вогню і дай заготівлі німого охолонути. Влий горілку, перемішати і проварити на слабкому вогні 10-15 хвилин, не даючи кипіти. Охолоди лікер, розлий по пляшках і дай йому ще тиждень настоятися у прохолодному темному місці.

    9. Лікер із чорної смородини із вершками

    Дуже незвичайний рецепт, коли захочеться здивувати близьких.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 10 г ванільного цукру, 250 г цукру, 2 бутони гвоздики, 3 г лимонної цедри, 300 мл вершків, 450 мл горілки.

    Приготування: Змішай смородину, цедру, подрібнену гвоздику та обидва види цукру. Додайте вершки, доведіть масу до кипіння і відразу зніміть з вогню. Дай суміші охолонути і процідити через марлю. Додай горілку, перемішай, перелий у пляшку та залиш лікер на добу в холодильнику. Готово!

    10. Лікер із чорної смородини та малини

    Малина та смородина максимально гармонійні у алкогольних напоях.

    Тобі знадобиться: 200 г чорної смородини, 200 г малини, 250 мл води, 750 г цукру, 750 мл горілки.

    Приготування: Розімни смородину та малину, виклади в банку, залий горілкою, закрий і залиш на 1 місяць у темному прохолодному місці. Процідити настоянку. Змішай воду з цукром, звари сироп і дай йому охолонути. Змішай сироп з ягідною настоянкою, розлий по пляшках і дай лікер ще тиждень настоятися перед вживанням.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *