15 простих способів засолити оселедець у домашніх умовах

З одного боку, засолити оселедець у домашніх умовах – дуже просто і впорається кожен. Але з іншого, навіть тут є свої тонкощі та секрети. Зібрали для тебе 15 найцікавіших рецептів – від найпростішої класики до більш оригінальних варіацій!

Зміст

  • 1. Солоний оселедець у розсолі – класичний рецепт
  • 2. Оселедець сухого посолу
  • 3. Солоний оселедець з запашним перцем і гвоздикою
  • 4. Свіжоморожений оселедець шматочками
  • 5. Солоний оселедець із сухою гірчицею
  • 6. Солоний оселедець з цибулею
  • 7. Солоний оселедець у олії
  • 8. Солоний оселедець в оцті
  • 9. Солоний оселедець з лимоном
  • 10. Солоний оселедець з корицею
  • 11. Малосольний оселедець шматочками на швидку руку
  • 12. Філе оселедця в олії
  • 13. Солоний оселедець по-голландськи
  • 14. Оселедець у чайному маринаді
  • 15. Оселедець швидкого посолу
  • 1. Солоний оселедець у розсолі – класичний рецепт

    Цей спосіб найкраще підходить для риби.

    Час приготування: 2 доби.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 2 оселедця
    • 1 л води
    • 2 ст. солі
    • 1 ст. цукру
    • 4 лаврові листи
    • 1 ст. спецій за смаком

    Покроковий рецепт:

  • Оселедець можна не потрошити, але обов'язково видали зябра і ретельно промий рибу. Обсуши її серветками.
  • Доведи воду до кипіння. Додай цукор, сіль і всі спеції, і проварити 3 хвилини.
  • Виклади оселедець у пластиковий або емальований контейнер.
  • Залий рибу розсолом так, щоб він її повністю покривав.
  • Залиш оселедець за кімнатної температури на 3 години, а потім прибери на 2 доби в холодильник.
  • 2. Оселедець сухого посолу

    Ще один класичний рецепт, який відрізняється тим, що йому не потрібен розсіл.

    Час приготування: 2 доби.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 2 оселедця
    • 2 ч. л. цукру
    • 2 ст. солі
    • 1 ч. л. меленого чорного перцю

    Покроковий рецепт:

  • Промий оселедець. Видали голову і нутрощі, а потім обсуши рибу.
  • Змішай цукор, сіль і перець, і натріть тушки цією сумішшю з усіх боків.
  • Загорни кожну рибину окремо у харчову плівку.
  • Відправте оселедця на 2 доби в холодильник.
  • 3. Солоний оселедець з запашним перцем і гвоздикою

    Простий набір спецій перетворює звичайний оселедець – на оселедець пряного посолу.

    Час приготування: 2 доби.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 2 оселедця
    • 160 г солі
    • 6 горошин запашного перцю
    • 4 бутони гвоздики
    • 2 зірочки бадьяна
    • 1 ч. л. суміші перців горошком
    • 3 лаврові листи
    • 35 г цукру
    • 1 щіпка пластівців чилі
    • 1 л води

    Покроковий рецепт:

  • Промий і обсуши оселедець, видали зябра і виклади рибу в контейнер.
  • Закип'ятіть воду, додай до неї всі спеції, сіль і цукор, і провари розсіл 4-5 хвилин на середньому вогні.
  • Дай розсолу повністю охолонути і залий їм оселедця. Якщо він покриває їх не повністю, то встанови гніт.
  • Прибери оселедець на 2 доби солити в холодильник.
  • Зараз читають:Оладки з гарбуза: 15 оригінальних рецептів на будь-який смак

    4. Свіжоморожений оселедець шматочками

    Бажано вибирати жирну рибу, щоб вона була соковитіша при приготуванні.

    Час приготування: 1 доба.
    Кількість: 2 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 оселедець
    • 2 ст. солі
    • 3 горошини запашного перцю
    • 500 мл води
    • 2 лаврові листи
    • 0.5 ст. цукру
    • 5 горошин перцю

    Покроковий рецепт:

  • Розморозь і розроби рибу. Видали хвіст, голову і нутрощі. Промий і просуши серветками.
  • Наріж оселедець шматочками приблизно по 2 див.
  • Закип'яти воду, додай туди всі спеції, проварити 2 хвилини і остудити розсіл.
  • Щільно поклади шматочки оселедця в банку, залий розсолом і закрий кришку.
  • Відправ все на добу в холодильник.
  • 5. Солоний оселедець із сухою гірчицею

    Якщо в тебе опинився під рукою порошок гірчиці, тоді цей рецепт саме такий випадок!

    Час приготування: 2 доби.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 2 оселедця
    • 1 л води
    • 2 ст. цукру
    • 3 ст. солі
    • 1.5 ст. порошку гірчиці
    • 6 лаврових листів
    • 12 горошин чорного перцю

    Покроковий рецепт:

  • Промийте оселедець і замочіть його у воді на півгодини.
  • Видали зябра і обсуши рибу паперовими серветками.
  • Закип'ятіть воду і додай туди всі спеції, крім гірчиці.
  • Проварити розсіл 3 хвилини і дай йому повністю охолонути.
  • Виклади оселедець у контейнер, посип гірчицею та залий розсолом.
  • Встанови невеликий гніт і залиши рибу на 2 години за кімнатної температури.
  • Прибери оселедець у холодильник на 2 доби.
  • 6. Солоний оселедець з цибулею

    Оселедець для цього рецепту краще відразу обробити на шматочки.

    Час приготування: 1 доба.
    Кількість: 2 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 оселедець
    • 1 цибулина
    • 700 мл води
    • 3 ст. солі
    • 2 ст. рослинного масла
    • 1 ст. 9% оцту
    • 2 лаврові листи
    • 8 горошин чорного перцю

    Покроковий рецепт:

  • Оброби і очисти рибу, і наріж її шматочками по 1.5-2 см.
  • Розмішай сіль у 500 мл води до розчинення. Залий шматочки оселедця та залиш на 1.5 години. Потім злий воду.
  • Наріж цибулю кільцями і змішай з оселедцем та всіма спеціями.
  • У воді, що залишилася, розведи оцет і влий туди ж. За оцтом додай олію.
  • Накрийте заготовку кришкою і відправте на добу в холодильник.
  • 7. Солоний оселедець у олії

    А це безпрограшний рецепт, щоб засолити найніжніший оселедець шматочками!

    Час приготування: 2 доби.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 2 оселедця
    • 2 цибулини
    • 12 ст. рослинного масла
    • 6 ст. солі

    Покроковий рецепт:

  • Очисти, промийте і обсушіть оселедець. Наріж її шматками.
  • Цибулю наріж тонкими кільцями.
  • Виклади в банки оселедець та цибулю шарами, посипаючи кожен шар сіллю.
  • Влий рослинне масло, закрий банку і відправь на 1.5-2 доби в холодильник.
  • Зараз читають:15 найкращих рецептів курячих крилець з картоплею в духовці

    8. Солоний оселедець в оцті

    Досить звичайного столового оцту – все одно буде дуже смачно.

    Час приготування: 1 доба.
    Кількість: 2 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 оселедець
    • 500 мл води
    • 2 ст. солі
    • 1 ст. цукру
    • 5 горошин перцю
    • 1 лавровий лист
    • 3 бутони гвоздики
    • 4 ст. оцту

    Покроковий рецепт:

  • Вимий оселедець, видали зябра та обсуши рибу серветками. Виклади її в контейнер.
  • Закип'ятіть воду і додай туди всі спеції, окрім оцту. Проварити розсіл 4 хвилини і дай йому повністю охолонути.
  • Додай у розсіл оцет, перемішай і залий оселедець розсолом.
  • Відправте її в холодильник на добу.
  • 9. Солоний оселедець з лимоном

    Готовий оселедець виходить неймовірно ароматним та з яскравими цитрусовими нотками.

    Час приготування: 1 доба.
    Кількість: 2 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 оселедець
    • 1 лимон
    • 2 ст. солі
    • 1 ст. цукру
    • 5 лаврових листів
    • 15 горошин запашного перцю

    Покроковий рецепт:

  • Очисти оселедець, промий і оброби на шматочки. Лимон наріж тонкими кружальцями.
  • Змішай сіль, цукор, перець та подрібнений лавровий лист.
  • Викладіть у контейнер шарами рибу з лимоном. Посипай шари пряною сумішшю.
  • Встанови зверху гніт і відправь оселедця в холодильник на добу.
  • Якщо хочеш, щоб вона була солонішою, то перемішай і залиши ще на добу.
  • 10. Солоний оселедець з корицею

    Ще один оригінальний рецепт солоного оселедця, коли хочеться різноманітності!

    Час приготування: 2-3 доби.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 800 г оселедця
    • 1 л води
    • 10 г перцю горошком
    • 4 бутони гвоздики
    • 4 горошини запашного перцю
    • 1 ч. л. коріандру
    • 3 лаврові листи
    • 1 ч. л. кориці
    • 0,5 ч.л. мускатного горіха
    • 1 щіпка сушеної м'яти
    • 2 щіпки пластівців чилі
    • 25 г цукру
    • 80 г солі

    Покроковий рецепт:

  • Промийте оселедець і обсушіть серветками.
  • Змішай всю сіль та цукор, і окремо змішай усі спеції та подрібнений лавровий лист. Додай пару ложок солі та цукру до спецій.
  • Натрій спеціями тушки оселедця, склади в контейнер і залиш на 2-3 години під плівкою на столі.
  • Закип'яти воду з сіллю, що залишилася, і цукром і дай розсолу охолонути до кімнатної температури.
  • Залий рибу розсолом і залиш під гнітом на 2-3 дні в прохолодному місці.
  • 11. Малосольний оселедець шматочками на швидку руку

    А якщо захочеш досолити рибу сильніше, просто витримай її довше.

    Час приготування: 1 доба.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 2 оселедця
    • 1 л води
    • 100 г солі

    Покроковий рецепт:

  • Розроби і випотроши рибу, наріж її шматочками і щільно поклади в банку.
  • Розмішати сіль у холодній кип'яченій воді до розчинення.
  • Залий оселедець розсолом, щоб він повністю його покривав.
  • Закрий ємність і відправте оселедця на добу в холодильник.
  • Зараз читають:12 найсмачніших рецептів мармеладу з гарбуза

    12. Філе оселедця в олії

    Засолити оселедець можна не лише шматочками або цілком, а й у вигляді філе.

    Час приготування: 2 доби.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 700 г філе оселедця
    • 5 ст. солі
    • 6 ст. рослинного масла
    • 2 цибулини

    Покроковий рецепт:

  • Натрі філе оселедця сіллю.
  • Наріж цибулю кільцями.
  • Виклади в контейнер шар цибулі, оселедця, знову цибулю та знову філе.
  • Залий все олією, накрий кришкою і залиш на 1-2 доби в холодильнику.
  • 13. Солоний оселедець по-голландськи

    Готова закуска, яку можна одразу подавати хоч на святковий стіл.

    Час приготування: 2 доби.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 2 оселедця
    • 1 морква
    • 2 цибулини
    • 10 лаврових листів
    • 10 горошин чорного перцю
    • 1 лимон
    • 6 ст. цукру
    • 3 ст. солі

    Покроковий рецепт:

  • Наріж цибулю кільцями, лимон – кружальцями, а моркву натрій на тертці.
  • Оброби оселедець на філе. Викладіть у скляний контейнер або банку шарами рибу, овочі та лимон.
  • Перекладай шари перцем та лавровим листом, і посипай сумішшю солі з цукром.
  • Накрий все кришкою і відправь оселедця на 2 доби в холодильник.
  • 14. Оселедець у чайному маринаді

    Обов'язково потрібна натуральна заварка, а не пакетики.

    Час приготування: 1 доба.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 кг оселедця
    • 1 л води
    • 1 ст. чорного чаю
    • 2 ст. цукру
    • 3 ст. солі
    • 3 лаврові листи
    • 5 горошин запашного перцю
    • 10 горошин чорного перцю
    • 2 бутони гвоздики
    • 0,5 ч.л. коріандру

    Покроковий рецепт:

  • Закип'ятіть воду з чайною заваркою. Додай сіль, цукор і всі спеції, і провари 4-5 хвилин.
  • Застуди та проціди розсіл.
  • Випотроши і розроби оселедець, наріж її на шматочки і виклади в контейнер.
  • Залий оселедець розсолом, накрий кришкою і відправь в холодильник на 12-24 години.
  • 15. Оселедець швидкого посолу

    Всього пару годин, і такий оселедець вже можна сміливо їсти!

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 2 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 оселедець
    • 1 цибулина
    • 1 ч. л. цукру
    • 2 лаврові листи
    • 1 пучок кропу
    • 500 мл води
    • 2 ст. солі
    • 1 ст. оцту
    • 3 ст. рослинного масла

    Покроковий рецепт:

  • Розроби оселедець на філе і дрібно порубай кріп.
  • Розчини цукор і сіль у гарячій воді, дай розсолу охолонути і залий їм оселедця.
  • Додай туди кріп і лавровий лист.
  • Злий розсіл через 1.5 години, і додай до риби рубану цибулю.
  • Влий масло з оцтом і залиш настоятися ще хоча б на півгодини.
  • Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *